Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Golfera - Bresaola Bio

Nota 5.5 / 10 din 694 voturi
Golfera - Bresaola Bio
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Golfera

 

Descriere Golfera - Bresaola Bio

Bresaola Bio feliata

Produs din agriculturi biologice.
Nu  contine:
  • gluten
  • lactoza
Gramaj: 80 g.


Alte informatii:
Acest produs contine 5 ingrediente, toate prezentand risc mediu de dauna.



 

Informatii Golfera - Bresaola Bio


- Calorii (100g): 151 kcal
- Carbohidrati (100g): 1 g
- Proteine (100g): 32 g

 

Ingrediente Golfera - Bresaola Bio

CARNE DE VITA, Sare, DEXTROZA (GLUCOZA), Condimente, NITRAT DE POTASIU

 

Grad de risc produs:
Acest produs contine E252 sau nitrat de potasiu, ingredient cu risc mediu de dauna, care rolul de conservant. Ca un conservant alimentar, reprezinta una dintre cele mai eficiente (si mai vechi) forme de conservare a carnii, in special inhiba cresterii bacteriei responsabile pentru botulism. Nitratii nu prezinta efecte secundare, dar prin incalzire sau in stomac pot fi convertiti în nitriti (E250). Nitritii de sodiu reactioneaza cu proteinele si formeaza substante cancerigene numite nitrozamine.


Acest produs contine carne de vita, ingredient cu risc mediu de dauna. Contine un acid foarte important - acid linoleic conjugat care arde grasimile si impiedica depunerea acestora pe abdomen si coapse; previne aparitia cancerului si inhiba dezvoltarea tumorilor). Este un tip de carne cu o cantitate foarte mica de grasime 5%. Mai mult, contine cel mai slab continut de grasimi saturate si colesterol. Totusi, exista si carne de vita grasa, cum ar fi cotletul. Carnea de vita nu contine fibre, de aceea un regim bogat in carne poate duce la constipatie. Consumul in exces poate duce la: crestere in greutate si cancer digestiv.


Acest ingredient contine dextroza sau glucoza, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functia de indulcitor. Este o substanta solida, cristalizata, incolora si solubila in apa. Are un gust dulce si este principala sursa de energie a organismului. Glucoza este esentiala in producerea proteinelor si in metabolismul lipidelor. De asemenea, la cele mai multe plante si animale, este un precursor pentru vitamina C (acid ascorbic). Consumul frecvent de glucoza poate cauza: reactii alergice, crestere in greutate (obezitate), diabet, boli cardiovasculare, probleme la nivelul dintilor (carii).

Acest produs contine Sare, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un mineral cunoscut sub denumirea tehnica de clorura de sodiu. Tocmai continutul de sodiu al sarii este important pentru organism, deoarece corpul uman are nevoie de o anumita cantitate de sare pentru a functiona corect. Pe de alta parte, consumul excesiv de sare mareste cantitatea de calciu eliminata prin urina, ceea ce poate conduce in timp la aparitia osteoporozei sau la scaderea rezistentei oaselor.
 

Pentru a afla mai multe informatii despre fiecare dintre ingredientele din acest produs, va rugam sa consultati informatiile de mai jos.
 

 


Data analizei: 2013-12-02


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: CARNE DE BOVINA

 

Descriere:

Carnea de vita slaba contine o cantitate mare de creatina, substanta care influenteaza cresterea masei musculare, ofera forta si energie.
 
Contine:
  • Proteine
  • Minerale (fier, zinc)
  • Vitamine din grupul B
  • Acid linoleic conjugat (arde grasimile si impiedica depunerea acestora pe abdomen si coapse; previne aparitia cancerului si inhiba dezvoltarea tumorilor)
De asemenea, contine o cantitate foarte mica de grasime 5%. Mai mult, contine cel mai slab continut de grasimi saturate si colesterol. Totusi, exista si carne de vita grasa, cum ar fi cotletul.
 
Conform nutritionistilor de la Universitatea din Aberdeen, deficitul de zinc este vinovat de problemele de fertilitate. "Deficitul de zinc provoaca numeroase probleme de sanatate, atat probleme la nivelul sistemului imunitar cat si de fertilitate. Poate chiar favoriza aparitia bolilor de inima," declara prof. dr. John Beattie. 200 g de carne de vita poate asigura necesarul zilnic de zinc.

Ficatul de vita este un fortifiant al functiei hepatice, contribuind si la tratarea glaucomului.
  • Ratia zilnica recomandata: 100-200g/pers.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Carnea de vita nu contine fibre, de aceea un regim bogat in carne poate duce la constipatie.
 
Consumul in exces poate duce la:
  • Crestere in greutate
  • Cancer digestive
 

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Carbonat de calciu – gmp
  • Silicat de calciu – gmp
  • Ferocianuri - 14 mg/kg
  • Carbonat de magneziu -  gmp
  • Oxid de magneziu – gmp
  • Silicat sintetic de magneziu – gmp
  • Fosfati - 8800 mg/kg
  • Polisorbati - 10 mg/kg
  • Saruri ale acizilor miristic, palmitic si stearic cu amoniac, calciu, potasiu si sodiu - gmp
  • Dioxid de silicon, amorf - gmp
Conform HG nr. 568/2002, republicata 2009, privind iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara:
  • „Sarea pentru consum alimentar uman este un produs cristalin in a carui compozitie predomina clorura de sodiu (NaCl), obtinut prin extragere din depozitele naturale subterane sau din apa de mare, potrivit Codex Standard pentru sarea destinata consumului alimentar;
  • Sarea iodata este sarea dostinata consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, la care s-a adaugat iod, sub forma de iodat sau iodura de potasiu;
  • Sarea iodata trebuie sa contina 30 mg iod/kg de sare, respectiv 50,6 mg iodat de potasiul/ kg de sare sau 39,2 iodura de potasiu/kg de sare. Se admite ca limita minima un continut de 25 mg iod/kg de sare, respectiv 42 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 32,5 mg iodura de potasiu/kg de sare, iar ca limita maxima un continut de 40 mg iod/kg sare, respectiv 67,2 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 52 mg iodura de potasiu/kg do sare.”
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), sarea poate contine:
  • Carbonat de calciu (E 170)
  • Acid fosforic – fosfați – di-, tri- și polifosfați (E 338-452)
  • Ferocianuri (E 535-538)
  • Carbonați de sodiu (E 500)
  • Carbonați de magneziu (E 504)
  • Clorură de magneziu (E 511) - numai sare de mare
  • Oxid de magneziu (E 530)
  • Dioxid de siliciu – silicați (E 551-559)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de sare poate cauza:
  • Hipertensiune arteriala
  • Pietre la rinichi
  • Boli cardiovasculare
  • Osteoporoza
  • Probleme la nivelul tiroidei
Potrivit specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, este suficient sa consumam 5-6 grame de sare pe zi, adica o lingurita rasa. 

Sinonime: GLUCOZA

 

Descriere:

Compusul organic, apartine clasei zaharidelor, are formula chimica C6H12O6.
 
Glucoza este o substanta solida, cristalizata, incolora si solubila in apa.
Are un gust dulce.
 
Principala sursa de energie a organismului.
Glucoza este esentiala in producerea proteinelor si in metabolismul lipidelor.
De asemenea, la cele mai multe plante si animale, este un precursor pentru vitamina C (acid ascorbic).

Obtinere: este unul dintre produsii de fotosinteza a plantelor si a unor procariote. Se gaseste indeosebi in sucul fructelor dulci ale plantelor.
 
Glucoza este folosita ca precursor la sinteza unor substante importante.
Amidonul, celuloza si glicogenul sunt polimeri (polizaharide) comuni ai sai.
Lactoza - zaharul din lapte, este o dizaharida compusa din glucoza si galactoza.
In zaharoza, o alta dizaharida importanta, glucoza este legata de fructoza.Glucoza intra in structura diglucidelor si poliglucidelor. 
Prin oxidare in ficat se transforma in acid glucuronic, care are un rol important in glucuronoconjugare.
 
Cele mai importante forme de comercializare si folosire a glucozei:
  • sirop de glucoza - conține glucoza in concentratie de 32,40%;
  • glucoza tehnica - cu o concentrație de 75%;
  • glucoza cristalizata (tablete) - concentratie de 99%.
Utilizare:
  • Solutiile sub 5 % sunt utilizate pentru diluarea unor medicamente, pentru hidratare sau ca substituent energetic. 
  • Solutia de glucoza 5 % este izotona si are aceleasi utilizari, fiind folosita cel mai des. 
  • Solutiile de concentratii mai mari de 5 % (10, 20, 33, 40 %) sunt hipertonice si isi gasesc utilitatea ca diuretice osmotice (realizeaza deshidratare tisulara, foarte utila in edeme).
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de dextroza (glucoza) poate cauza:

  • Reactii alergice (poate contine urme de gluten)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Diabet
  • Boli cardiovasculare
  • Probleme la nivelul dintilor (carii)
Consumul de dextroza (glucoza) nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Ierburi – frunzele verzi apartinand plantelor nu foarte inalte (oregano, rozmarin, busuioc, salvie, patrunjel).

Condimente – provin din coaja, radacina, fructele si semintele plantelor si copacilor aromatici (piper, cuisoare, nucsoara, scortisoara, ghimbir, sofran, curcuma, paprika).

Produse de asezonare – amestecuri de ierburi si condimente ce contin sare si uneori usturoi, ce ofera savoare mancarii.

Caracteristici nutritionale:
  • Calorii (per lingura): piper negru – 5; busuioc uscat – 2; scortisoara – 6; pudra de usturoi – 9; oregano – 3; pudra chili – 6  
Conform Codex Alimentarius, condimentele se regasesc in grupa 12.2 Ierburi, condimente, arome si produse de asezonare, subgrupa 12.2.1 Ierburi si condimente: ierburile si condimentele sunt in general derivate din surse botanice, putand fi deshidratate, macinate sau intregi.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Polisorbati - 2000 mg/kg
  • Sucraloza (Trichlorogalactosucrose) - 400 mg/kg
  • Sulfiti - 150 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), condimentele pot contine:
  • Dioxid de sulf – sulfiți (E 220-228)
  • Celuloză (E 460)
  • Săruri de sodiu, potasiu și calciu ale acizilor grași (E 470a)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de condimente poate cauza:

  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv
  • Intreruperi de sarcina (in cazul cantitatilor mari, in concentratie mare)
  • Cancer gastric (in cazul unui consum continuu, in cantitati foarte mari)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
Consumul de condimente nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Sinonime: E252; AZOTAT DE POTASIU; SALPETRU

Functii: conservant

 

Descriere:

Prezentare: pudra alba.

Utilizare: 
  • conservant
  • impotriva decolorarii colorantilor naturali

Se regaseste in branza, carne si preparate din carne, pizza.

Poate fi obtinut din deseuri animale sau materii vegetale. Utilizat in conservarea produselor din carne, cum ar fi, mezeluri, bacon, sunca, limba, carnati, cremwursti afumati, vcarne presata si din conserve, cum ar fi carne de vita si unele branzeturi olandeze.
 
Azotat de potasiu este probabil mai bine cunoscut pentru utilizarea sa in praful de pusca si in artificii sau ca ingrasamant pentru culturi intense, cum ar fi rosiile si cartofi.

Ca un conservant alimentar este una dintre cele mai eficiente (si mai vechi) forme de conservare a carnii, in special inhiba cresterii bacteriei responsabile pentru botulism.

Doza zilnica acceptata: pana la 3,7 mg/kg corp.

In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul E252 si face parte din categoria E-urilor suspecte.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nitratii nu prezinta efecte secundare, dar prin incalzire sau in stomac pot fi convertiti în nitriti (E250). Nitritii de sodiu reactioneaza cu proteinele si formeaza substante cancerigene numite nitrozamine.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Golfera - Bresaola Bio"

4 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Golfera - Bresaola Bio"

Rolul vitaminei D in organism

Rolul vitaminei D in organism

de Elena-Alina Constantinescu 01 Dec 2016

Vitamina D intervine in absorbtia calciului si a fosforului, jucand un rol important in mineralizarea oaselor. Vitamina D are un rol important pentru protejarea organismului de o serie de afectiuni cronice. Un nivel prea scazut de vitamina D poate provoca slabiciune in muschi, dureri de articulatii, oboseala cronica. [detalii]

Beneficiile consumului de ardei gras

Beneficiile consumului de ardei gras

de Elena-Alina Constantinescu 28 Nov 2016

Stiai ca ardeiul gras rosu are de doua ori mai multa vitamina C decat citricele? Spre deosebire de ardeii verzi, ardeii rosii au mai multe vitamine si nutrienti si contin de noua ori mai mult licopen. De ce nu trebuie sa ne lipseasca din alimentatie si ce proprietati au? [detalii]

Postul Craciunului: cum sa tii o dieta vegetariana echilibrata?

Postul Craciunului: cum sa tii o dieta vegetariana echilibrata?

de Elena-Alina Constantinescu 16 Nov 2016

Postul Nasterii Domnului a inceput deja, asadar pana in Ajunul Craciunului este perioada ideala sa iti detoxifiezi organismul. Dieta de post are o serie de beneficii: normalizeaza presiunea sangelui si nivelul colesterolului, curata arterele, ofera energie si vitalitate, imbunateste digestia, stimuleaza memoria si capacitatea de concentrare. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.