Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

4 beneficii mai putin stiute ale consumului moderat de bere

de Elena-Alina Constantinescu 04 Iul 2016

4 beneficii mai putin stiute ale consumului moderat de bere

Studiile internationale publicate de-a lungul timpului au indicat posibile beneficii ale consumului moderat de bere, de la reducerea incidentei ulcerului, pana la rehidratarea organismului dupa efort fizic. Pe langa acestea, exista si beneficii mai putin cunoscute ale consumului moderat de bere, precum faptul ca poate ajuta sistemul imunitar in lupta cu agentii patogeni si poate reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare. Totodata, un consum moderat de bere poate fi benefic pentru sistemul osos si poate favoriza memoria pe termen scurt.

Berea, in cantitati moderate, poate contribui la intarirea sistemul imunitar al organismului

Cu un continut semnificativ de vitamine din tip B, precum vitaminele: B6 si B9, atunci cand este consumata cu moderatie de catre adulti sanatosi poate contribui la imbunatatirea raspunsul sistemului imunitar al acestora la entitati responsabile de transmiterea bolilor infectioase.

Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, comenteaza acest efect mai putin cunoscut al consumului moderat de bere asupra intaririi sistemului imunitar: “Cerealele reprezinta unul dintre ingredientele naturale de baza ale berii, transformand-o practic intr-o sursa de vitamine pentru organism. Berea este bogata in special in vitaminele de tip B, cum sunt niacina, riboflavina (B2), piridoxina (B6) si acid folic (B9). Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmata in timp prin studii care au demonstrat o absorbtie ridicata a vitaminelor de tip B la introducerea consumului moderat de bere in dieta, acest fapt putand sa contribuie la o rezistenta sporita a sistemului imunitar.”

Consumata cu moderatie, berea poate reduce riscul de aparitie al afectiunilor cardiovasculare

Consumul moderat de bere ar putea reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare. Acest fapt s-ar putea datora ingredientelor naturale din care este facuta berea si a cantitatii mici de sodiu pe care o contine, fiind cunoscuta relatia dintre cresterea tensiunii arteriale si consumul de alimente cu un inalt continut de sare.

Berea, un posibil aliat al sistemului osos

Sursa bogata de siliciu organic, element-cheie in procesul de crestere a densitatii minerale la nivelul structurii osoase, berea, consumata cu moderatie, ar putea favoriza sanatatea sistemului osos. Aceasta poate deveni chiar un posibil aliat in lupta cu osteoporoza, boala a sistemului scheletal caracterizata prin masa osoasa scazuta si deteriorarea tesuturilor osoase.

Consumata moderat, berea ar putea favoriza memoria pe termen scurt

Studii stiintifice au indicat faptul ca un consum moderat de bere poate favoriza si procesele de memorare, asigurand incorporarea datelor recente in memoria pe termen lung. Mai exact, eforturile de cercetare au evidentiat faptul ca un consum moderat de bere ar putea permite o crestere a folosirii dinamice a tuturor resurselor de atentie ale sistemului nervos central.

Specialistii atrag atentia ca secretul pentru obtinerea unor efecte benefice organismului consta in moderatie, nutritionistii recomandand un consum de 330 ml in cazul femeilor si 660 ml in cazul barbatilor.

Sursa: beresanatatenutritie.ro
Foto: pixabay.com


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"4 beneficii mai putin stiute ale consumului moderat de bere"

4 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"4 beneficii mai putin stiute ale consumului moderat de bere"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Ce trebuie sa stii despre acizii grasi trans

Ce trebuie sa stii despre acizii grasi trans

de Elena-Alina Constantinescu 05 Dec 2016

Fast-food, produse de panificatie, mese semi-preparate, chips-uri, margarina... toate acestea pot contine acizi grasi trans, un tip de acizi grasi nesaturati care, daca sunt consumati des, sunt asociati cu obezitatea, diabetul zaharat, infertilitatea, boli cardiovasculare sau Alzheimer. Parlamentul European voteaza in aceasta saptamana o rezolutie prin care cere limitarea acestor grasimi produse in mod artificial. [detalii]

Diagnosticul timpuriu si terapiile inovatoare pot transforma unele cancere de sange in boli cronice

Diagnosticul timpuriu si terapiile inovatoare pot transforma unele cancere de sange in boli cronice

de Elena-Alina Constantinescu 29 Nov 2016

Lupta cu cancerele de sange obtine astazi tot mai multe victorii, insa noile tratamente si abordarile medicale integrate au facut posibila schimbarea paradigmei, iar unele dintre cele 140 de tipuri de cancere de sange, altadata fatale, au astazi impactul unei boli cronice. [detalii]

Rolul vitaminei D in organism

Rolul vitaminei D in organism

de Elena-Alina Constantinescu 01 Dec 2016

Vitamina D intervine in absorbtia calciului si a fosforului, jucand un rol important in mineralizarea oaselor. Vitamina D are un rol important pentru protejarea organismului de o serie de afectiuni cronice. Un nivel prea scazut de vitamina D poate provoca slabiciune in muschi, dureri de articulatii, oboseala cronica. [detalii]

Riscurile administrarii in exces de antibiotice

Riscurile administrarii in exces de antibiotice

de Elena-Alina Constantinescu 23 Nov 2016

Rezistenta la antibiotice a devenit o problema de sanatate publica in Romania. Specialistii atrag atentia ca utilizarea excesiva si incorecta a antibioticelor accelereaza aparitia bacteriilor rezistente la aceste medicamente. Atunci cand organismul devine rezistent la antibiotice, infectille sunt dificil de tratat. [detalii]

Depresia, cea mai intalnita afectiune in randul adolescentilor

Depresia, cea mai intalnita afectiune in randul adolescentilor

de Elena-Alina Constantinescu 18 Nov 2016

Conform unui studiu recent realizat de americani, numarul adolescentilor afectati de depresie a crescut cu 37% in decursul unui deceniu. Asadar, cercetarea evidentiaza necesitatea tratarii afectiunii si a respectarii stricte a tratamentului de catre pacienti. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 5 din 5 (1 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.