Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

7 alimente care provoaca reactii alergice neasteptate

de Laura Galescu 17 Apr 2018

Tags: alergii reactii alergice alimente alergii


7 alimente care provoaca reactii alergice neasteptate

Stiai ca sapte alimente extrem de populare sunt responsabile pentru mai mult de 90% dintre alergiile alimentare? Le consumi aproape in fiecare zi si te poti simti rau din cauza lor, fara sa fii stiut pana acum ca decalnseaza alergii.

Daca esti alergica la unul dintre aceste alimente, singurul tratament eficient este sa eviti alergenul cu totul.



 
1. Lapte
 
Alergia la proteinele din lapte de vaca afecteaza pana la 7,5% dintre copii. in schimb, la varsta adulta, lucrurile sunt diferite, deoarece toleranta se dezvolta in 51% dintre cazuri in decurs de doi ani, iar in 80% dintre cazuri in decurs de doi pana la trei ani. Alergia este reactia imunologica la una sau mai multe proteine ​​din lapte.
 
2. Oua 
 
Ouale se regasesc intr-o gama larga de produse alimentare, asa ca evitarea lor poate fi o provocare. Persoanele care au dezvoltat o alergie la oua este important sa inteleaga potentialul de expunere accidentala. Acest lucru se poate intampla unde iau masa, inclusiv in restaurante si brutarii. In plus, ouale se pot intalni in bauturile pe baza de alcool sau de cafea. De asemenea, se regasesc in produsele de panificatie.
 
3. Arahide
 
Produsele care contin arahide au fost interzise, in SUA, in foarte multe şcoli, dar si la petrecerile pentru copii. In America, aproximativ 2% din populatie are o alergie la arahide, iar procentul continua sa creasca. Daca nucile cresc in copac, arahidele se incadreaza in categoria leguminoaselor, pentru ca provin din pamant. De aceea, oamenii pot fi alergici la arahide, dar nu la nuci, si viceversa. Persoanele care dezvolta acest tip de alergie pot avea reactii si la urmele de arahide. Alergia pot fi prezenta inca de la inceputul vietii, iar, de multe ori, nu poate fi depasita. Copiii care au fost diagnosticati cu aceasta afectiune s-au confruntat cu simptomele inca de la prima expunere.
 
4. Nuci
 
Nucile fac parte din categoria alimentelor care provoaca reactii alergice, asemenea altor fructe cu coaja lemnoasa, renumite pentru reactiile alergice fatale. Persoanele care sunt alergice la nuci pot avea reactii adverse si la alune, migdale, pecan, fistic etc. 
 
5. Grau
 
Alergia la grau este greu de tinut sub control, deoarece graul se gaseşte in multe alimente, inclusiv ketchup, sos de soia şi bere. Exista chiar si produse cosmetice pe baza de grau. 
 
Aceasta afectiune este, de multe ori, confundata cu boala celiaca, dar conditiile sunt diferite. Cei care au o alergie la grau se lupta cu  reactiile cauzate de anticorpi. Persoanele cu boala celiaca reactioneaza la gluten, o proteina speciala din grau, care determina o reactie anormala a sistemului imunitar.  
 
6. Peste si scoici
 
Alergiile la peste si la crustacee sunt diferite.  O persoana poate fi alergica la un tip de peste, dar nu si la celalalt. Alergia la peste se dezvolta la inceputul vietii, dar cea la crustacee tinde sa apara mai tarziu, in adolescenta. 
 
7. Soia 
 
In ultimii ani, impactul suplimentelor din soia asupra sanatatii a devenit tot mai controversat. Astazi, studiile care privesc beneficiile si riscurile pentru sanatate sunt contradictorii. Un lucru nu poate fi insa contestat: cercetatorii sunt siguri ca alergiile din soia devin tot mai frecvente si afecteaza tot mai multi copii.
 




Spune-ne opinia ta despre
"7 alimente care provoaca reactii alergice neasteptate"

6 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"7 alimente care provoaca reactii alergice neasteptate"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Dereglari hormonale - Care sunt principalele simptome?

Dereglari hormonale - Care sunt principalele simptome?

de Raluca Garbea 11 Apr 2019

Dereglarile hormonale sunt probleme cu care se confrunta multe persoane. Descopera in articol care sunt principalele simptome! [detalii]

Cele mai bune ceaiuri pentru afectiuni si alergii respiratorii

Cele mai bune ceaiuri pentru afectiuni si alergii respiratorii

de Raluca Garbea 05 Apr 2019

Afectiunile si alergiile respiratorii sunt probleme cu care te poti confrunta atat in sezonul rece, cat si in cel cald. Descopera in articol care sunt cele mai eficiente sortimente de ceaiuri! [detalii]

Metode de tratament pentru hemoroizii externi

Metode de tratament pentru hemoroizii externi

de AlegeSanatos.ro 02 Apr 2019

O problema frecvent intalnita in practica medicala, hemoroizii reprezinta dilatarea venelor localizate in peretele rectului si anusului. Spre deosebire de hemoroizii interni care nu provoaca durere, hemoroizii externi apar sub pielea din jurul anusului, acolo unde exista numerosi nervi. [detalii]

Cum poate lipsa somnului sa iti afecteze organismul

Cum poate lipsa somnului sa iti afecteze organismul

de Raluca Garbea 28 Mar 2019

Un somn de calitate sprijina sanatatea mintala si fizica a organismului, in timp ce lipsa somnului iti afecteaza sanatatea. Descopera in articol cum poate lipsa somnului sa iti afecteze sanatatea organismului! [detalii]

Bauturile fierbinti cresc riscul de cancer esofagian

Bauturile fierbinti cresc riscul de cancer esofagian

de AlegeSanatos.ro 27 Mar 2019

Multi dintre noi ne incepem ziua cu o bautura calda, in special ceai sau cafea, insa un nou studiu arata ca acest lucru creste riscurile de cancer esofagian. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016