Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

9 alimente care scad colesterolul

de Elena-Alina Constantinescu 24 Iul 2014

Tags: colesterol rau coelsterol bun dieta sanatoasa ulei de masline rosii ciocolata neagra


9 alimente care scad colesterolul

O dieta nesanatoasa poate creste nivelul de colesterol rau in organism. Dar sa-ti dam si o veste buna: exista anumite alimente care reduc nivelul de colesterol, prevenind astfel oxidarea celulelor.

Pentru scaderea nivelului de colesterol, medicii recomanda sa ne indreptam atentia catre alimentele sanatoase, cum ar fi migdalele, portocalele, uleiul de masline, afinele, rosiile.

Migdale

Atunci cand vine vorba de scaderea colesterolului, migdalele sunt un ajutor de nadejde. In primul rand, sunt bogate in grasimi nesaturate care ajuta la cresterea colesterolului bun HDL, in timp ce scade colesterolul "rau", nesanatos, LDL.

In al doilea rand, aceste grasimi sanatoase previn oxidarea colesterolului LDL in vasele de sange. Daca colesterolul LDL oxideaza sunt afectate arterele si vasele de sange. Prin oxidare trebuie sa se inteleaga procesul prin care oxigenul ataca nivelul de colesterol depus pe peretii arterelor. In urma acestui proces peretii arterelor devin mai putin flexibili si va fi greu sa mai pompeze sange in organism, acesta fiind inceputul unor serioase afectiuni cardiovasculare.

Consumate frecvent, migdalele protejeaza organismul, prevenind oxidarea celulelor.
Totodata, nu uita ca migdalele contin calorii, prin urmare poti consuma zilnic aproximativ 8-9 migdale.

Portocale

Sucul de portocale contine fitosteroli care ajuta la fortifierea organismului. Aceste substante se mai gasesc in lapte de soia si branza.

Ulei de masline

Bogat in antioxidanti si grasimi mononesaturate benefice pentru inima, uleiul de masline reduce nivelul de colesterol "rau" LDL si creste colesterolul "bun", HDL. Trebuie sa adaugam ca este bogat in fenoli care previn formarea cheagurilor de sange. Nu uita sa il adaugi la prepararea salatelor.

Sparanghel

Sparanghelul gatit la abur este un alt aliment recomandat pentru reducerea colesterolului. Alte alimente benefice pentru sanatate, care se pot gati la abur: sfecla, gulii, morcovi, fasole verde, conopida. Cercetatorii spun ca daca sunt gatite in acest fel, legumele stimuleaza ficatul si vezica biliara si cresc productia de bila - care este importanta pentru o digestie buna. Acest lucru se traduce printr-un nivel scazut de colesterol rau un sange.

Fulgi de ovaz

Incepe ziua cu un bol de lapte cu fulgi de ovaz. Dintre toate cerealele integrale, ovazul este cea mai buna sursa de fibre solubile care previn absorbtia colesterolului in fluxul sanguin.

Afine

Super-alimente, afinele sunt foarte nutritive. De ce este bine sa le consumi? Pentru ca ele mentin arterele sanatoase si preven infundarea acestora. Cercetatorii spun ca fructele de padure proaspete sau congelate sprijina functia hepatica.

Rosii

Include in dieta ta rosiile deoarece sunt bogate in licopen.
Licopenul din rosii inhiba productia de colesterol "rau" si in acelasi timp contribuie la desfundarea arterelor.

Avocado

Acest aliment nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie. De ce? Pentru ca este plin de grasimi mononesaturate ideale pentru o inima sanatoasa, ajutand la cresterea colesterolului "bun" si a nivelului de trigliceride.
Vei iubi acest fruct deoarece are o textura cremoasa.

Ciocolata neagra

Nu in ultimul rand, ciocolata neagra ofera numeroase beneficii. Este bogata in flavonoide, antioxidanti care ajuta la scaderea colesterolului. Mai are in compozitie acid oleic si grasimi mononesaturate care se gasesc si in uleiul de masline. Este suficient sa mananci zilnic o patratica de ciocolata. Si nu uita sa verifici eticheta: trebuie sa aibe cel putin 70% cacao.




Spune-ne opinia ta despre
"9 alimente care scad colesterolul"

7 + 7 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"9 alimente care scad colesterolul"

Panduru Ion @ 29 Iul 2014
"Studiile cercetarilor mai recente (nu ma refer la cele facute la zi) au stabilit faptul ca avocado nu este benefic organismului uman asa cum se credea, dimpotriva, contribuie in mod cert la cresterea nivelului colesterolului in sange datorita continutului de acizi grasi saturati.Cat despre ulei, nu uita ca se afla in "varful piramidei" alimentelor, fiind cel mai bogat in calorii (peste 800 si chiar foarte aproape 1000 calorii). Uleiul de masline este recomandat consumului (dar nu pentru prajeli) in stare naturala,avand un bogat continut de omega 9. Uleiul de in alimentar presat la rece este recomandat pentru scaderea colesterolului si nu mai mult de trei lingurite/zi,luate in trei reprize,dimineata-pranz-seara,cu 30de minute inainte de masa,fiind bogat in omega 3 si 6 in procente ideale de 3:1,fiind si vasodilataor."

Spune-ne opinia ta despre
"9 alimente care scad colesterolul"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Cat de bune sunt nucile pentru inima? Efectul uimitor descoperit de cercetatori

Cat de bune sunt nucile pentru inima? Efectul uimitor descoperit de cercetatori

de Laura Galescu 20 Apr 2018

Consumul nucilor in fiecare saptamana poate ajuta la scaderea riscului de a dezvolta un ritm cardiac neregulat, palpitatii sau insuficienta cardiaca, conform unui studiu publicat recent in revista Heart. [detalii]

7 alimente care provoaca reactii alergice neasteptate

7 alimente care provoaca reactii alergice neasteptate

de Laura Galescu 17 Apr 2018

Stiai ca sapte alimente extrem de populare sunt responsabile pentru mai mult de 90% dintre alergiile alimentare? Le consumi aproape in fiecare zi si te poti simti rau din cauza lor, fara sa fii stiut pana acum ca decalnseaza alergii. [detalii]

5 remedii naturale pentru alergii

5 remedii naturale pentru alergii

de Raluca Garbea 16 Apr 2018

Remediile naturale pentru alergii includ: miere, ghimbir, ceai verde, menta, musetel, cimbru, ovaz si otet din cidru de mere. [detalii]

Infectiile urechii: Cauze si simptome

Infectiile urechii: Cauze si simptome

de Raluca Garbea 03 Apr 2018

Aproximativ 90% dintre copiii americani sufera de o infectie a urechii medii sau de otita medie cu efuziune, potrivit Academiei Americane de Pediatrie. [detalii]

Ce efecte daunatoare are fumatul asupra pielii

Ce efecte daunatoare are fumatul asupra pielii

de Laura Galescu 03 Apr 2018

Pielea este expusa in permanenta noxelor de mediu, inclusiv fumului de tigara. Acesta contine, pe langa nicotina, mii de sustante nocive pentru organismul uman. Poate nu stiai, dar fumatul este asociat si cu imbatranirea prematura a pielii, intarzierea epitelizarii plagilor, aparitia infectiilor, precum si cu agravarea a numeroase boli dermatologice, cum ar fi psoriazisul, hidrosadenita supurativa, a bolilor vasculare sau a lupusului eritematos cutanat. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit