Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Acestea sunt alimentele care amelioreaza atacurile de panica si starile de anxietate

de Elena-Alina Constantinescu 17 Mar 2017

Tags: atac de panica stres dieta alimentatie sanatoasa anxietate


Acestea sunt alimentele care amelioreaza atacurile de panica si starile de anxietate

Frica intensa, teama, batai neregulare ale inimii, dificultati de respiratie...acestea sunt starile cauzate de atacul de panica. Simptomele apar brusc, necontrolat, iar intensitatea lor dureaza chiar si 10 minute. Din fericire, putem sa evitam declansarea lor, un rol important in acest sens avand dieta bogata in vitamina B, triptofan, antioxidanti si fibre alimentare.

Cauzele atacului de panica sunt:

- consumul mare de cantitati de alcool sau intreruperea brusca a acestuia;
- consumul mare de bauturi cofeinizate;
- fumatul excesiv;
- consumul de droguri;
- folosirea unor medicamente sau intreruperea brusca a unui tratament;
- nivel ridica al stresului.

''Pentru o persoana care a fost diagnosticata cu acest tip de tulburare este esential sa-si mentina nivelul glicemiei constant deoarece variatia, in special scaderea glicemiei, conduce la aparitia starii de oboseala, a nervozitatii si deci la cresterea riscului de atac de panica.

Cel mai simplu mod de mentinere a glicemiei constante este de a se reduce consumul de glucide rafinate: dulciuri, bauturi dulci, paine alba sau cartofi; in plus trebuie limitate sursele de cofeina: cafeaua, ciocolata, ceaiul, bauturi carbogazoase care contin cofeina, etc, pentru ca aceasta substanta actioneaza ca un excitant asupra sistemului nervos central''.

Asadar, pentru a reduce semnificativ incidenta atacului de panica este important sa ne axam pe alimentele bogate in vitamina B, triptofan, antioxidanti si fibre alimentare:

- legume (broccoli, sparanghel, varza alba si rosie);
- fructe (mere, banane, portocale, catina);
- cereale integrale, germeni de grau, orez brun;
- carne de curcan;
- peste;
- oua
- lactate;
- unt de arahide.

Nu uitati, zaharul, alcoolul, bauturile carbogazoase si cofeina agraveaza si favorizeaza anxietatea.




Spune-ne opinia ta despre
"Acestea sunt alimentele care amelioreaza atacurile de panica si starile de anxietate"

2 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"Acestea sunt alimentele care amelioreaza atacurile de panica si starile de anxietate"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Guta - Cauze si simptome

Guta - Cauze si simptome

de Raluca Garbea 17 Sep 2018

Guta reprezinta o forma de artrita (inflamatia articulatiilor) care poate fi caracterizata prin episoade dureroase secundare inflamatiei articulatiilor. [detalii]

De ce facem gastrita, cum ii recunoastem semnele si cum o tratam

De ce facem gastrita, cum ii recunoastem semnele si cum o tratam

de AlegeSanatos.ro 14 Sep 2018

Gastrita este o inflamatie a mucoasei stomacului si poate fi acuta sau cronica. Este cauzata adesea de infectia cu bacteria Helicobacter Pylori, dar pot exista si alte motive pentru care apare. [detalii]

Simptome ale carentei de vitamina D

Simptome ale carentei de vitamina D

de Laura Galescu 03 Sep 2018

Cercetarile recente sugereaza o legatura intre un nivel scazut de vitamina D si o serie de afectiuni, inclusiv diabetul, osteoartrita si cancerul. [detalii]

3 obiceiuri care iti afecteaza ficatul

3 obiceiuri care iti afecteaza ficatul

de Laura Galescu 30 Aug 2018

Ficatul tau are rolul de a digera grasimi, de a regenera celulele, de a stoca energie pentru utilizarea ulterioara si de a filtra sangele provenit din tractul digestiv, protejandu-te de o mare varietate de toxine periculoase. Este extrem de important sa il mentii sanatos si sa eviti obiceiurile care ii dauneaza. [detalii]

Insuficienta venoasa - cauze, simptome, tratament, prevenire

Insuficienta venoasa - cauze, simptome, tratament, prevenire

de AlegeSanatos.ro 30 Aug 2018

Prin vene, sangele se afla intr-o continua miscare de la membre catre inima, motorul ce asigura buna functionare a intregului organism. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016