Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Cand devine colesterolul o problema?

de AlegeSanatos.ro 09 Aug 2012

Tags: colesterol colesterol mare valori colesterol valori normale colesterol LDL HDL colesterol bun colesterol rau trigliceride colesterol total


Cand devine colesterolul o problema?

In contextul in care din ce in ce mai multe persoane sunt afectate de diverse boli cardiovasculare, a devenit o necesitate verificarea si tinerea sub control a nivelului colesterolului.


Verificarea nivelului colesterolului

Se face prin intermediul analizelor de sange si presupune obtinerea urmatoarelor informatii:

Colesterol total – cantitatea totala de colesterol din sange (inclusiv LDL si HDL):
 
  • Sub 200 mg/dL – valori optime
  • 200-239 mg/dL – valori la limita de sus
  • Peste 240 mg/dL – valori inalte (risc de boli cardiovasculare)

LDL (colesterolul rau):
 
  • Sub 100 mg/dL – valori optime
  • 100-129 mg/dL – valori normale
  • 130-159 mg/dL – valori la limita de sus
  • 160-189 mg/dL – valori inalte (risc de boli cardiovasculare)
  • Peste 190 mg/dL – valori foarte inalte (risc de boli cardiovasculare)

HDL (colesterolul bun):
 
  • Peste 60 mg/dL – valori optime
  • 40-59 mg/dL – valori normale (cu cat sunt mai ridicate, cu atat mai bine)
  • Sub 40 mg/dL – risc inalt de boli cardiovasculare

Trigliceride:
 
  • Sub 150 mg/dL – valori optime
  • 150-199 mg/dL – valori la limita de sus
  • 200-499 mg/dL – valori inalte (risc de boli cardiovasculare)
  • Peste 500 mg/dL – valori foarte inalte (risc de boli cardiovasculare)

Factori care influenteaza valorile colesterolului:
 
  • Fumatul
  • Alimentatia
  • Greutatea
  • Varsta inaintata (peste 45 de ani la barbati, respectiv 55 la femei)
  • Membrii ai familiei ce sufera de boli cardiovasculare
  • Tensiunea arteriala mare
  • Sportul
  • Nivelul HDL




Spune-ne opinia ta despre
"Cand devine colesterolul o problema?"

5 + 2 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Cand devine colesterolul o problema?"

Staicu Michela @ 14 Aug 2012
"F.bine de stiut valorile normale!precum si factorii care influienteaza,pentru a le evita."
julia gelica @ 11 Aug 2012
"Suficient pentru orice persoana cu nu prea multe studii sa-si verifice cotele normale si sa aiba grija de sanatatea sa!!! multumesc,"

Spune-ne opinia ta despre
"Cand devine colesterolul o problema?"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Guta - Cauze si simptome

Guta - Cauze si simptome

de Raluca Garbea 17 Sep 2018

Guta reprezinta o forma de artrita (inflamatia articulatiilor) care poate fi caracterizata prin episoade dureroase secundare inflamatiei articulatiilor. [detalii]

De ce facem gastrita, cum ii recunoastem semnele si cum o tratam

De ce facem gastrita, cum ii recunoastem semnele si cum o tratam

de AlegeSanatos.ro 14 Sep 2018

Gastrita este o inflamatie a mucoasei stomacului si poate fi acuta sau cronica. Este cauzata adesea de infectia cu bacteria Helicobacter Pylori, dar pot exista si alte motive pentru care apare. [detalii]

Simptome ale carentei de vitamina D

Simptome ale carentei de vitamina D

de Laura Galescu 03 Sep 2018

Cercetarile recente sugereaza o legatura intre un nivel scazut de vitamina D si o serie de afectiuni, inclusiv diabetul, osteoartrita si cancerul. [detalii]

3 obiceiuri care iti afecteaza ficatul

3 obiceiuri care iti afecteaza ficatul

de Laura Galescu 30 Aug 2018

Ficatul tau are rolul de a digera grasimi, de a regenera celulele, de a stoca energie pentru utilizarea ulterioara si de a filtra sangele provenit din tractul digestiv, protejandu-te de o mare varietate de toxine periculoase. Este extrem de important sa il mentii sanatos si sa eviti obiceiurile care ii dauneaza. [detalii]

Insuficienta venoasa - cauze, simptome, tratament, prevenire

Insuficienta venoasa - cauze, simptome, tratament, prevenire

de AlegeSanatos.ro 30 Aug 2018

Prin vene, sangele se afla intr-o continua miscare de la membre catre inima, motorul ce asigura buna functionare a intregului organism. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016