Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Cand devine colesterolul o problema?

de AlegeSanatos.ro 09 Aug 2012

Tags: colesterol colesterol mare valori colesterol valori normale colesterol LDL HDL colesterol bun colesterol rau trigliceride colesterol total


Cand devine colesterolul o problema?

In contextul in care din ce in ce mai multe persoane sunt afectate de diverse boli cardiovasculare, a devenit o necesitate verificarea si tinerea sub control a nivelului colesterolului.


Verificarea nivelului colesterolului

Se face prin intermediul analizelor de sange si presupune obtinerea urmatoarelor informatii:

Colesterol total – cantitatea totala de colesterol din sange (inclusiv LDL si HDL):
 
  • Sub 200 mg/dL – valori optime
  • 200-239 mg/dL – valori la limita de sus
  • Peste 240 mg/dL – valori inalte (risc de boli cardiovasculare)

LDL (colesterolul rau):
 
  • Sub 100 mg/dL – valori optime
  • 100-129 mg/dL – valori normale
  • 130-159 mg/dL – valori la limita de sus
  • 160-189 mg/dL – valori inalte (risc de boli cardiovasculare)
  • Peste 190 mg/dL – valori foarte inalte (risc de boli cardiovasculare)

HDL (colesterolul bun):
 
  • Peste 60 mg/dL – valori optime
  • 40-59 mg/dL – valori normale (cu cat sunt mai ridicate, cu atat mai bine)
  • Sub 40 mg/dL – risc inalt de boli cardiovasculare

Trigliceride:
 
  • Sub 150 mg/dL – valori optime
  • 150-199 mg/dL – valori la limita de sus
  • 200-499 mg/dL – valori inalte (risc de boli cardiovasculare)
  • Peste 500 mg/dL – valori foarte inalte (risc de boli cardiovasculare)

Factori care influenteaza valorile colesterolului:
 
  • Fumatul
  • Alimentatia
  • Greutatea
  • Varsta inaintata (peste 45 de ani la barbati, respectiv 55 la femei)
  • Membrii ai familiei ce sufera de boli cardiovasculare
  • Tensiunea arteriala mare
  • Sportul
  • Nivelul HDL




Spune-ne opinia ta despre
"Cand devine colesterolul o problema?"

1 + 1 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Cand devine colesterolul o problema?"

Staicu Michela @ 14 Aug 2012
"F.bine de stiut valorile normale!precum si factorii care influienteaza,pentru a le evita."
julia gelica @ 11 Aug 2012
"Suficient pentru orice persoana cu nu prea multe studii sa-si verifice cotele normale si sa aiba grija de sanatatea sa!!! multumesc,"

Spune-ne opinia ta despre
"Cand devine colesterolul o problema?"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Consumul de oua provoaca boli cardiovasculare? Ce au descoperit cercetatorii

Consumul de oua provoaca boli cardiovasculare? Ce au descoperit cercetatorii

de Laura Galescu 15 Mai 2018

Este consumul de oua periculos pentru inima? Cercetatorii de la Universitatea Sydney si-au propus sa clarifice acest aspect, iar dupa cum arata un nou studiu, consumul de pana la 12 oua pe saptamana timp de un an, nu a crescut factorii de risc cardiovascular la persoanele cu diabet pre-diabet si diabet zaharat de tip 2. [detalii]

Cum poti scapa de senzatia de balonare?

Cum poti scapa de senzatia de balonare?

de Raluca Garbea 10 Mai 2018

Toti ne-am confruntat macar o data in viata cu senzatia de balonare, un disconfort care ne da planurile peste cap. [detalii]

De ce iti cade parul? Cele mai importante cauze

De ce iti cade parul? Cele mai importante cauze

de Laura Galescu 10 Mai 2018

Ai ales sa iti tunzi parul fiindca iti cade tot timpul? Afla care sunt principalele cauze si ia masuri ca sa rezolvi problema. [detalii]

3 obiceiuri care iti afecteaza creierul

3 obiceiuri care iti afecteaza creierul

de Raluca Garbea 07 Mai 2018

Asemenea celorlalte organe ale corpului uman, creierul poate fi afectat de diversi factori. Exista cateva obiceiuri zilnice care pot dauna sanatatii creierului, fara macar sa ne dam seama. [detalii]

Care sunt alimentele care provoaca alergii?

Care sunt alimentele care provoaca alergii?

de Raluca Garbea 03 Mai 2018

Potrivit specialistilor, alergiile alimentare reprezinta una dintre cele mai raspandite conditii medicale de care sufera oamenii. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016