Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Cand devine colesterolul o problema?

de AlegeSanatos.ro 09 Aug 2012

Tags: colesterol colesterol mare valori colesterol valori normale colesterol LDL HDL colesterol bun colesterol rau trigliceride colesterol total


Cand devine colesterolul o problema?

In contextul in care din ce in ce mai multe persoane sunt afectate de diverse boli cardiovasculare, a devenit o necesitate verificarea si tinerea sub control a nivelului colesterolului.


Verificarea nivelului colesterolului

Se face prin intermediul analizelor de sange si presupune obtinerea urmatoarelor informatii:

Colesterol total – cantitatea totala de colesterol din sange (inclusiv LDL si HDL):
 
  • Sub 200 mg/dL – valori optime
  • 200-239 mg/dL – valori la limita de sus
  • Peste 240 mg/dL – valori inalte (risc de boli cardiovasculare)

LDL (colesterolul rau):
 
  • Sub 100 mg/dL – valori optime
  • 100-129 mg/dL – valori normale
  • 130-159 mg/dL – valori la limita de sus
  • 160-189 mg/dL – valori inalte (risc de boli cardiovasculare)
  • Peste 190 mg/dL – valori foarte inalte (risc de boli cardiovasculare)

HDL (colesterolul bun):
 
  • Peste 60 mg/dL – valori optime
  • 40-59 mg/dL – valori normale (cu cat sunt mai ridicate, cu atat mai bine)
  • Sub 40 mg/dL – risc inalt de boli cardiovasculare

Trigliceride:
 
  • Sub 150 mg/dL – valori optime
  • 150-199 mg/dL – valori la limita de sus
  • 200-499 mg/dL – valori inalte (risc de boli cardiovasculare)
  • Peste 500 mg/dL – valori foarte inalte (risc de boli cardiovasculare)

Factori care influenteaza valorile colesterolului:
 
  • Fumatul
  • Alimentatia
  • Greutatea
  • Varsta inaintata (peste 45 de ani la barbati, respectiv 55 la femei)
  • Membrii ai familiei ce sufera de boli cardiovasculare
  • Tensiunea arteriala mare
  • Sportul
  • Nivelul HDL




Spune-ne opinia ta despre
"Cand devine colesterolul o problema?"

5 + 8 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Cand devine colesterolul o problema?"

Staicu Michela @ 14 Aug 2012
"F.bine de stiut valorile normale!precum si factorii care influienteaza,pentru a le evita."
julia gelica @ 11 Aug 2012
"Suficient pentru orice persoana cu nu prea multe studii sa-si verifice cotele normale si sa aiba grija de sanatatea sa!!! multumesc,"

Spune-ne opinia ta despre
"Cand devine colesterolul o problema?"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Alimente care pot provoca alergii

Alimente care pot provoca alergii

de Raluca Garbea 13 Iul 2018

Potrivit specialistilor, alergiile alimentare reprezinta una dintre cele mai raspandite conditii medicale de care sufera oamenii. [detalii]

Ceaiuri care te scapa de celulita

Ceaiuri care te scapa de celulita

de Raluca Garbea 07 Iul 2018

Celulita reprezinta o problema cu care se confrunta multe femei, indiferent de varsta, greutate sau de stilul de viata. [detalii]

Suferi de astm? Iata la ce alimente ar trebui sa renunti

Suferi de astm? Iata la ce alimente ar trebui sa renunti

de Laura Galescu 04 Iul 2018

Regimul alimentar este necesar si in cazul in care suferi de astm. Daca unele alimente iti usureaza sarcina de a controla boala, altele agraveaza afectiunea. [detalii]

Cum sa te feresti de toxiinfectie alimentara in vacanta

Cum sa te feresti de toxiinfectie alimentara in vacanta

de Laura Galescu 29 Iun 2018

Unul dintre cele mai neplacute lucruri care ti se pot intampla in vacanta este toxiinfectia alimentara. De fapt, enterocolitele, toxiinfectiile alimentare si indigestiile sunt printre cele mai comune probleme digestive cu care te poti confrunta in concediu. Din fericire, daca esti atenta la cateva aspecte, poti evita toate aceste probleme. [detalii]

Cum poti sa scapi de grasimea abdominala

Cum poti sa scapi de grasimea abdominala

de Raluca Garbea 20 Iun 2018

Multe persoane se lupta cu grasimea abdominala, iar gasirea unor solutii rapide ar fi exact ceea ce trebuie pentru a dobandi un abdomen plat. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016