Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Cand devine colesterolul o problema?

de AlegeSanatos.ro 09 Aug 2012

Tags: colesterol colesterol mare valori colesterol valori normale colesterol LDL HDL colesterol bun colesterol rau trigliceride colesterol total


Cand devine colesterolul o problema?

In contextul in care din ce in ce mai multe persoane sunt afectate de diverse boli cardiovasculare, a devenit o necesitate verificarea si tinerea sub control a nivelului colesterolului.


Verificarea nivelului colesterolului

Se face prin intermediul analizelor de sange si presupune obtinerea urmatoarelor informatii:

Colesterol total – cantitatea totala de colesterol din sange (inclusiv LDL si HDL):
 
  • Sub 200 mg/dL – valori optime
  • 200-239 mg/dL – valori la limita de sus
  • Peste 240 mg/dL – valori inalte (risc de boli cardiovasculare)

LDL (colesterolul rau):
 
  • Sub 100 mg/dL – valori optime
  • 100-129 mg/dL – valori normale
  • 130-159 mg/dL – valori la limita de sus
  • 160-189 mg/dL – valori inalte (risc de boli cardiovasculare)
  • Peste 190 mg/dL – valori foarte inalte (risc de boli cardiovasculare)

HDL (colesterolul bun):
 
  • Peste 60 mg/dL – valori optime
  • 40-59 mg/dL – valori normale (cu cat sunt mai ridicate, cu atat mai bine)
  • Sub 40 mg/dL – risc inalt de boli cardiovasculare

Trigliceride:
 
  • Sub 150 mg/dL – valori optime
  • 150-199 mg/dL – valori la limita de sus
  • 200-499 mg/dL – valori inalte (risc de boli cardiovasculare)
  • Peste 500 mg/dL – valori foarte inalte (risc de boli cardiovasculare)

Factori care influenteaza valorile colesterolului:
 
  • Fumatul
  • Alimentatia
  • Greutatea
  • Varsta inaintata (peste 45 de ani la barbati, respectiv 55 la femei)
  • Membrii ai familiei ce sufera de boli cardiovasculare
  • Tensiunea arteriala mare
  • Sportul
  • Nivelul HDL




Spune-ne opinia ta despre
"Cand devine colesterolul o problema?"

7 + 9 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Cand devine colesterolul o problema?"

Staicu Michela @ 14 Aug 2012
"F.bine de stiut valorile normale!precum si factorii care influienteaza,pentru a le evita."
julia gelica @ 11 Aug 2012
"Suficient pentru orice persoana cu nu prea multe studii sa-si verifice cotele normale si sa aiba grija de sanatatea sa!!! multumesc,"

Spune-ne opinia ta despre
"Cand devine colesterolul o problema?"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Care sunt simptomele care iti indica ca ai o alergie

Care sunt simptomele care iti indica ca ai o alergie

de Raluca Garbea 14 Ian 2019

O alergie reprezinta un raspuns al sistemului imunitar la o substanta straina care de obicei nu este daunatoare corpului uman. Aceste substante straine sunt numite alergeni si pot include anumite alimente, polen sau chiar unele animale de companie. [detalii]

Alergiile si depresia: O legatura comuna surprinzatoare

Alergiile si depresia: O legatura comuna surprinzatoare

de Raluca Garbea 09 Ian 2019

Alergiile si depresia sunt doua afectiuni care au o legatura comuna care te-ar putea suprinde. [detalii]

Studiu: Este iaurtul de soia bun pentru persoanele care sufera de diabet?

Studiu: Este iaurtul de soia bun pentru persoanele care sufera de diabet?

de Raluca Garbea 04 Ian 2019

Iaurtul de soia, indeosebi cel cu fructe, poate ajuta la controlul diabetului de tip 2 si a hipertensiunii arteriale, potrivit specialistilor americani. [detalii]

Ce este arahnofobia si cum o putem gestiona

Ce este arahnofobia si cum o putem gestiona

de Raluca Garbea 02 Ian 2019

Una dintre cele mai intalnite forme de fobie reprezinta arahnofobia. [detalii]

Alergie la migdale - Simptome si Tratament

Alergie la migdale - Simptome si Tratament

de Raluca Garbea 27 Nov 2018

Alergia la migdale poate fi o afectiune incomoda si, in acelasi timp, periculoasa, asadar este foarte important sa intelegi simptomele acestui tip de alergie, precum si tratamentele necesare pentru a tine sub control alergia. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016