Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Consumul de oua provoaca boli cardiovasculare? Ce au descoperit cercetatorii

de Laura Galescu 15 Mai 2018

Tags: oua consum de oua boli cardiovasculare boli de inima


Consumul de oua provoaca boli cardiovasculare? Ce au descoperit cercetatorii

Este consumul de oua periculos pentru inima? Cercetatorii de la Universitatea Sydney si-au propus sa clarifice acest aspect, iar dupa cum arata un nou studiu, consumul de pana la 12 oua pe saptamana timp de un an, nu a crescut factorii de risc cardiovascular la persoanele cu diabet pre-diabet si diabet zaharat de tip 2.

In cadrul studiului initial, participantii si-au propus sa-si mentina greutatea in timp ce tineau o dieta cu continut mare de oua (12 oua pe saptamana) sau una cu continut scazut de oua (mai putin de doua oua pe saptamana). La finalul celor trei luni s-a ajuns la concluzia ca nu exista nicio diferenta in markerii riscului cardiovascular identificati.
 
Aceiasi participanti s-au angajat apoi in astfel de diete pentru o perioada suplimentara de trei luni, continuand consumul ridicat sau scazut de oua. Pentru inca sase luni - pana la 12 luni in total - participantii au fost urmariti de cercetatori si au continuat aportul ridicat sau scazut de oua.
 
In toate etapele, ambele grupuri nu au prezentat modificari in markerii de risc cardiovascular si au obtinut o scadere echivalenta a greutatii - indiferent de nivelul consumului de oua, a explicat dr. Fuller.
 
In ciuda sfaturilor diferite in legatura cu valoarea de siguranta a consumului de oua pentru persoanele cu pre-diabet si diabet zaharat de tip 2, cercetarile noastre indica faptul ca oamenii nu trebuie sa se fereasca de consumul de oua, daca acestea fac parte dintr-o dieta sanatoasa, a spus dr. Fuller.
 
"O dieta sanatoasa asa cum este cea prescrisa in acest studiu a subliniat inlocuirea grasimilor saturate (cum ar fi untul) cu grasimi mononesaturate si polinesaturate (cum ar fi avocado si ulei de masline)", a adaugat el.
 
Studiul extins a urmarit o gama larga de factori de risc cardiovascular, incluzand colesterolul, zaharul din sange si tensiunea arteriala, fara diferente semnificative in ceea ce priveste rezultatele intre grupurile care au consumat mai multe sau mai putine oua.
 




Spune-ne opinia ta despre
"Consumul de oua provoaca boli cardiovasculare? Ce au descoperit cercetatorii"

6 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Consumul de oua provoaca boli cardiovasculare? Ce au descoperit cercetatorii"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Cum poti scapa de senzatia de balonare?

Cum poti scapa de senzatia de balonare?

de Raluca Garbea 10 Mai 2018

Toti ne-am confruntat macar o data in viata cu senzatia de balonare, un disconfort care ne da planurile peste cap. [detalii]

De ce iti cade parul? Cele mai importante cauze

De ce iti cade parul? Cele mai importante cauze

de Laura Galescu 10 Mai 2018

Ai ales sa iti tunzi parul fiindca iti cade tot timpul? Afla care sunt principalele cauze si ia masuri ca sa rezolvi problema. [detalii]

3 obiceiuri care iti afecteaza creierul

3 obiceiuri care iti afecteaza creierul

de Raluca Garbea 07 Mai 2018

Asemenea celorlalte organe ale corpului uman, creierul poate fi afectat de diversi factori. Exista cateva obiceiuri zilnice care pot dauna sanatatii creierului, fara macar sa ne dam seama. [detalii]

Care sunt alimentele care provoaca alergii?

Care sunt alimentele care provoaca alergii?

de Raluca Garbea 03 Mai 2018

Potrivit specialistilor, alergiile alimentare reprezinta una dintre cele mai raspandite conditii medicale de care sufera oamenii. [detalii]

Cat de bune sunt nucile pentru inima? Efectul uimitor descoperit de cercetatori

Cat de bune sunt nucile pentru inima? Efectul uimitor descoperit de cercetatori

de Laura Galescu 20 Apr 2018

Consumul nucilor in fiecare saptamana poate ajuta la scaderea riscului de a dezvolta un ritm cardiac neregulat, palpitatii sau insuficienta cardiaca, conform unui studiu publicat recent in revista Heart. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit