Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Cum sa te feresti de toxiinfectie alimentara in vacanta

de Laura Galescu 29 Iun 2018

Tags: toxiinfectie alimentara probleme digestive toxiinfectie alimentara la copii


Cum sa te feresti de toxiinfectie alimentara in vacanta

Unul dintre cele mai neplacute lucruri care ti se pot intampla in vacanta este toxiinfectia alimentara. De fapt, enterocolitele, toxiinfectiile alimentare si indigestiile sunt printre cele mai comune probleme digestive cu care te poti confrunta in concediu. Din fericire, daca esti atenta la cateva aspecte, poti evita toate aceste probleme.

Cum se manifesta afectiunile digestive
 
Temperaturile ridicate, deseori peste 35 de grade in lunile de vara, favorizeaza inmultirea bacteriilor si virusurilor din mediu, precum si alterarea alimentelor. Enterocolita acuta si toxiinfectia alimentara sunt doua afectiuni cauzate in mod direct de consumul preparatelor depozitate in conditii improprii, preparate termic insuficient si contaminate cu agenti patogeni precum virusuri, paraziti sau bacterii.
 
Primele simptome ale toxiinfectiei alimentare apar la 1-6 ore de la consumarea alimentelor, dureaza cateva zile si se manifesta prin diaree, greata, voma, dureri abdominale si, in unele cazuri, febra. in timpul infectiei se pierde multa apa din organism, asadar consumul de lichide este important pentru a preveni deshidratarea.
 
Copiii sunt mai predispusi la toxiinfectii alimentare din cauza sistemului imunitar in formare, care nu poate lupta eficient cu patogenii cu care acestia intra in contact.
 
In general, poti evita problemele digestive urmand acesti pasi:
 
Alege alimente proaspete, din surse sigure. Evita sa consumi alimente care nu au fost depozitate in mod corespunzator, la frigider, si mancaruri care au fost preparate cu mai mult de 24 de ore in urma.
 
Evita consumul alimentelor care se pot altera usor, precum carne (mai ales pestele crud sau fructele de mare), preparate din carne cu sosuri (tochituri), oua si preparate care contin acest ingredient (ex. maioneza, inghetata sau prajituri cu crema) sau lapte nepasteurizat.
 
Spala si curata toate alimentele (fructe si legume) inainte de a le consuma, mai ales daca nu sunt prelucrate termic. Igiena mainilor, inainte si dupa masa, precum si folosirea unor tacamuri si a veselei curate, sunt doua aspecte importante pe care trebuie sa le ai in vedere.
 
Acorda o atentie sporita apei de baut si celei de uz domestic, mai ales cand calatoresti intr-o zona cu un nivel de trai scazut. Alege sa consumi apa imbuteliata plata sau minerala si evita sa inghiti apa de mare, din piscina sau utilizata pentru dus.
 
Frecventeaza restaurante si terase de incredere, cu review-uri pozitive si care iti inspira incredere din punct de vedere igienico-sanitar. Asigura-te ca locul in care urmeaza sa iei masa este curat, bine intretinut, cu personal ingrijit si cu toalete care pot fi folosite in conditii bune. Evita mancarea de tip fast food sau street food deoarece prezinta un risc mai mare de a fi contaminata din cauza conditiilor in care este preparata.
 
In perioadele cu temperaturi ridicate se recomanda o alimentatie usoara, alcatuita preponderent din fructe si legume, impreuna cu consumul de lichide din belsug.
 
Mai mult, poti include in alimentatie ingrediente naturale cu rol activ in mentinerea sanatatii digestive, precum bacteriile benefice sau enzimele digestive. Acesti compusi au rol preventiv, crescand rezistenta organismului la diversi agenti infectiosi, avand totodata si rol in restabilirea tranzitului digestiv si ameliorarea simptomelor neplacute cauzate de tulburarile digestive.




Spune-ne opinia ta despre
"Cum sa te feresti de toxiinfectie alimentara in vacanta"

5 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Cum sa te feresti de toxiinfectie alimentara in vacanta"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Dureri abdominale: Cauze si simptome

Dureri abdominale: Cauze si simptome

de Raluca Garbea 09 Oct 2018

Durerile abdominale sunt cunoscute sub diferite denumiri - dureri de stomac sau crampe abdominale. [detalii]

Semne care iti arata ca a devenit o problema consumul de alcool

Semne care iti arata ca a devenit o problema consumul de alcool

de Raluca Garbea 02 Oct 2018

Consumat cu moderatie, alcoolul nu dauneaza sanatatii. Totusi, daca ajungi la dependenta, alcoolul are efecte grave asupra organismului. [detalii]

Alergie la porumb - Cauze si simptome

Alergie la porumb - Cauze si simptome

de Raluca Garbea 21 Sep 2018

Ca in cazul oricarei alte alergii, alergia la porumb reprezinta o reactie a organismului la proteinele gasite in porumb. [detalii]

Guta - Cauze si simptome

Guta - Cauze si simptome

de Raluca Garbea 17 Sep 2018

Guta reprezinta o forma de artrita (inflamatia articulatiilor) care poate fi caracterizata prin episoade dureroase secundare inflamatiei articulatiilor. [detalii]

De ce facem gastrita, cum ii recunoastem semnele si cum o tratam

De ce facem gastrita, cum ii recunoastem semnele si cum o tratam

de AlegeSanatos.ro 14 Sep 2018

Gastrita este o inflamatie a mucoasei stomacului si poate fi acuta sau cronica. Este cauzata adesea de infectia cu bacteria Helicobacter Pylori, dar pot exista si alte motive pentru care apare. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016