de Laura Voica 09 Apr 2014
Tags:
O noua cercetare sustine ca oamenii care sunt mult subponderali au, din punct de vedere clinic, un risc chiar mai mare de a muri decat cei care sunt obezi.
„Comparativ cu oamenii cu greutate normala,cei prea slabi au aproape de doua ori un risc mai mare de deces”, au declarat cercetatorii dupa ce au analizat 50 de studii anterioare. „In timp ce obezitatea a fost principalul obiectiv in America, in ceea ce priveste un stil de viata sanatos, " acum avem obligatia de a ne asigura ca nu se va intampla reversul si nu vom fi martorii unei epidemii de adulti si copii subponderali ", a declarat liderul studiului Dr. Joel Ray, medic - cercetator la Spitalul St Michaels din Toronto.
Conform WebMD.com, studiile incluse in analiza au urmarit evolutia oamenilor timp de cinci ani s-au axat mai mult pe asociatii intre IMC ( indicele de masa corporala, un indicator cheie in determinarea unei greutati sanatoase ) si decese legate de orice cauza. Echipa lui Ray, de asemenea, s-a uitat la modul in care ratele de deces sunt legate de un model de greutate in randul copiilor nou-nascuti si copiii nou nascuti morti.
Concluziile lor? Pacientii subponderali de toate varstele ( cu un IMC de 18.5 sau sub ), au avut un risc de 1,8 ori mai mare de a muri decat pacientii cu un IMC normal ( intre 18,5 si 25,9 ). Prin contrast, pacientii obezi ( cei cu un IMC intre 30 si 34,9 ) se confrunta cu un risc de 1,2 mai mare de a muri decat pacientii cu o greutate normala. Pacientii foarte obezi, cu un IMC de 35 sau mai mult, s-au confruntat cu un risc de 1,3 ori mai mare de deces.
Este important sa pastrati obiectivul in a avea o greutate sanatoasa. IMC-ul reflecta nu numai tesutul adipos din organism, dar, de asemenea, masa musculara. Daca vrem sa continuam sa folosim IMC-ul in ingrijirea sanatatii si a initiativelor din domeniul sanatatii publice, trebuie sa realizam ca un individ robust si sanatos este cineva care are o cantitate rezonabila de grasime corporala si, de asemenea, o masa musculara suficienta ", a declarat Ray intr-un comunicat de presa. " Daca obiectivul nostru este sa tratam afectiunile care apar din cauza excesului de grasime corporala, atunci mai degraba inlocuim IMC-ul cu o alta masura, cum ar fi masurarea circumferintei taliei.
Daca ne uitam la cauzele subponderalitatii din punct de vedere clinic, cercetatorii le-au legat de malnutritie, consumul de droguri sau de alcool, fumatul, saracie si probleme de sanatate mintala.
Bolile cardiovasculare includ o mare varietate de afectiuni: malformatii cardiace congenitale, ateroscleroza (depunere de grasimi pe vasele de sange), aritmii (tulburari de ritm). Netratate, acestea pot duce la complicatii grave, precum accidentul vascular cerebral, infarctul de miocard sau tromboembolismul, care cresc riscul de deces. Din fericire, evolutia in domeniul medical permite tratarea bolilor cardiovasculare prin metode interventionale (minim-invazive). [detalii]
Hemangiomul este o tumora necanceroasa (benigna) care apare la nivelul tegumentului (pe piele). Afectiunea apare in primele luni de viata sau poate fi prezenta inca de la nastere. In cele mai multe cazuri, tumora dispare odata cu inaintarea in varsta, insa exista si cazuri complicate de hemangiom, care necesita tratament. Sa aflam mai multe despre aceasta afectiune! [detalii]
Alergia alimentara este una dintre cele mai raspandite conditii medicale de care sufera oamenii. Descopera in articol ce alimente pot duce la alergii! [detalii]
Daca ti se rup usor unghiile, trebuie sa le protejezi cand folosesti produse de curatare, sa nu le rozi si sa le hidratezi cu ajutorul unei lotiuni speciale. Descopera in articol care sunt principalele cauze care duc la ruperea unghiilor. [detalii]
Lipsa somnului iti afecteaza sanatatea organismului. [detalii]