Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Mananca acesti nutrienti pentru a invinge diabetul

de Luca Dragomir 01 Feb 2014

Tags: Flavonoli myricetin patrunjel diabet zaharat diabet de tip 2


Mananca acesti nutrienti pentru a invinge diabetul

O noua cercetare interesanta a fost publicata in Jurnalul de Nutritie American care a constatat ca daca consumam anumite fructe si legume bogate in anumiti fitonutrienti, putem reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 cu 26%. Care sunt fitonutrientii care au o influenta mare in scaderea riscului de boala?

Flavonolii.

Flavonolii sunt un tip de flavonoide - un grup de fitonutrienti, care actioneaza in calitate de anti-inflamatoare naturale. Aceste substante lupta, de asemenea, impotriva cancerului prin prevenirea inmultirii celulelor canceroase. In acest nou studiu, flavonoli au demonstrat capacitatea de a reduce semnificativ riscul de diabet de tip 2.

Studiul, a fost realizat in 26 de centre de studiu din opt tari europene. Un studiu masiv de 340.234 de participanti, dintre care 12,403 de persoane cu diabet de tip 2, a aratat ca exista o legatura puternica intre consumul de flavonoli si incidenta bolii. Cea mai mare influenta a aratat-o un flavonol specific, si anume myricetinul.

Flavonolii se gasesc  in special in fructe precum mere, caise, pere, struguri violet si afine. In plus, cartofii, telina si vinetele sunt surse bune de flavonoli.

Cele mai bune surse de myricetin (cantitatea de myricetin per 100 de grame de produs alimentar) sunt:

  • Frunze de cartof dulce  9,74 mg
  • Patrunjel crud,  8,08 mg
  • Coacaze,  7.81mg
  • Afine,  4,33 mg
  • Fasole, 2,6 mg
  • Hreanul, 2.13mg





Spune-ne opinia ta despre
"Mananca acesti nutrienti pentru a invinge diabetul"

6 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Mananca acesti nutrienti pentru a invinge diabetul"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Consumul de oua provoaca boli cardiovasculare? Ce au descoperit cercetatorii

Consumul de oua provoaca boli cardiovasculare? Ce au descoperit cercetatorii

de Laura Galescu 15 Mai 2018

Este consumul de oua periculos pentru inima? Cercetatorii de la Universitatea Sydney si-au propus sa clarifice acest aspect, iar dupa cum arata un nou studiu, consumul de pana la 12 oua pe saptamana timp de un an, nu a crescut factorii de risc cardiovascular la persoanele cu diabet pre-diabet si diabet zaharat de tip 2. [detalii]

Cum poti scapa de senzatia de balonare?

Cum poti scapa de senzatia de balonare?

de Raluca Garbea 10 Mai 2018

Toti ne-am confruntat macar o data in viata cu senzatia de balonare, un disconfort care ne da planurile peste cap. [detalii]

De ce iti cade parul? Cele mai importante cauze

De ce iti cade parul? Cele mai importante cauze

de Laura Galescu 10 Mai 2018

Ai ales sa iti tunzi parul fiindca iti cade tot timpul? Afla care sunt principalele cauze si ia masuri ca sa rezolvi problema. [detalii]

3 obiceiuri care iti afecteaza creierul

3 obiceiuri care iti afecteaza creierul

de Raluca Garbea 07 Mai 2018

Asemenea celorlalte organe ale corpului uman, creierul poate fi afectat de diversi factori. Exista cateva obiceiuri zilnice care pot dauna sanatatii creierului, fara macar sa ne dam seama. [detalii]

Care sunt alimentele care provoaca alergii?

Care sunt alimentele care provoaca alergii?

de Raluca Garbea 03 Mai 2018

Potrivit specialistilor, alergiile alimentare reprezinta una dintre cele mai raspandite conditii medicale de care sufera oamenii. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit