Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Pericol urias pentru sanatatea noastra: ce au descoperit specialistii in telemeaua de vaca din comert

de Elena-Alina Constantinescu 21 Iul 2017

Tags: branza telemea telemea de vaca clorura de calciu hipertensiune arteriala


Pericol urias pentru sanatatea noastra: ce au descoperit specialistii in telemeaua de vaca din comert

Asociatia Pro Consumatori a analizat 32 de sortimente de branza telemea de vaca comercializate in marile structuri comerciale. In urma studiilor s-a descoperit ca aceasta are in compozitie clorura de calciu, care odata ajunsa in organism, determina o serie de reactii, printre care dureri de stomac, bufeuri, greata si varsaturi, lipsa apetitului, sete extrema, dureri osoase, aritmie, pietre la rinichi, coma.

Pentru branzeturi s-au creat tot felul de coagulanti chimici. Unul dintre cele mai folosite cheaguri chimice (mai exact substanta de coagulare, inlocuitor de cheag) este clorura de calciu, cu formula chimica CaCl2.

Pentru variatele sale proprietati se mai foloseste: la dedurizarea apei din bazine de inot sau din bazine cu fauna marina, in industria chimica la producerea altor substante chimice, in constructii, industria de foraj si metalurgie, in medicina la tratarea intoxicatiei cu magneziu si foarte multe utilizari are in industria alimentara, unde are codul european E509 ca aditiv.

Avand in vedere proprietatile mentionate, este de inteles ca folosirea clorurii de calciu la prepararea branzeturilor a devenit o practica larga, mai economica decat folosirea cheagurilor naturale.

Pentru a veni in sprijinul consumatorilor, expertii APC au realizat urmatoarele topuri:

Top 5 sortimente de branza telemea de vaca dupa continutul de grasimi din 100 grame produs

    Friesland Campina (Napolact) – 26 grame.

    Delaco Distribution (Delaco Fan branza) – 25,6 grame.

    Hochland (Germania) – 24 grame.

    Dorna si Friesland Campina (Huedin) – 23 grame.

    Profi Rom Food, Almera International, Mega Image, Unilact Transilvania (De la Ferma) – 22 grame.

Top 5 sortimente de branza telemea de vaca dupa continutul de grasimi saturate din 100 grame produs

    Carmo-Lact Prod – 18 grame.

    Delaco Distribution (Delaco Fan branza) – 17,7 grame.

    Hochland (Germania) – 16 grame.

    Friesland Campina (Napolact) – 15,6 grame.

    Fabrica de lapte Brasov (Olympus), Profi Rom Food si Mega Image – 15,4 grame.

Top 5 sortimente de branza telemea de vaca dupa continutul de proteine din 100 grame produs

    Fabrica de lapte Brasov (Olympus) – 21 grame

    Friesland Campina (Huedin) – 20 grame

    Mirdatod Prod – 19,23 grame

    Kaufland – 19 grame

    Productie Milkcom (Dalbis) – 18,5 grame

„Branza telemea de vaca regasita in supermarketurile noastre contine un exces de sare, daca aleg sa ma raportez la cantitatea de 100 gr, aflandu-ma deseori in situatia de a constata ca unele sortimente comercializate contin pana la 6 grame de sare in 100 gr de branza telemea. In acelasi timp, consumul excesiv de sare poate mari cantitatea de calciu eliminata prin urina, crescand si riscul de a suferi de osteoporoza, manifestata in urma scaderii rezistentei oaselor. Asociatia Americana a Inimii ne informeaza ca excesul de sare este asociat si cu alte afectiuni precum: atacul vascular cerebral, cancerul de stomac, afectiunile renale, aparitia pietrelor la rinichi si a hipertensiunii arteriale. (...)", explica medicul specialist pediatru Ingrid Balan.




Spune-ne opinia ta despre
"Pericol urias pentru sanatatea noastra: ce au descoperit specialistii in telemeaua de vaca din comert"

10 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Pericol urias pentru sanatatea noastra: ce au descoperit specialistii in telemeaua de vaca din comert"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

De ce racesc des? Iata la ce obiceiuri ar trebui sa renunti!

De ce racesc des? Iata la ce obiceiuri ar trebui sa renunti!

de Viorica Ghinea 13 Oct 2017

Nici nu s-a instalat bine toamna si tu ai bifat cateva raceli pe lista ta? Atunci este norma sa pui intrebarea "de ce racesc des?". Este momentul sa iei masuri in acest sens. Analizeaza cu atentie stilul de viata si descopera ce greseli faci. Iata la ce obiceiuri ar trebui sa fii atent de acum incolo! [detalii]

8 simptome ale cancerului mamar in afara de noduli

8 simptome ale cancerului mamar in afara de noduli

de Viorica Ghinea 11 Oct 2017

Multe femei asociaza nodulii simtiti in zona decolteului cu cancerul mamar, dar acestia nu reprezinta singurul simptom. Exista si alte semne carora trebuie sa le acorzi atentie inca de la aparitie pentru a putea lua masurile necesare din timp. S-ar putea sa nu fii la fel de informata in privinta acestora, asa ca iti recomandam sa citesti cu atentie randurile de mai jos. [detalii]

6 boli comune care pot fi tratate cu o dieta pe baza de legume

6 boli comune care pot fi tratate cu o dieta pe baza de legume

de Viorica Ghinea 10 Oct 2017

Specialistii ne tot atentioneaza ca alimentatia de zi cu zi joaca un rol important in mentinerea starii de sanatate. Iar dovada clara o reprezinta numeroasele studii realizate in acest domeniu. Mai multe cercetari au demonstrat faptul ca o dieta pe baza de legume poate preveni si chiar trata bolile comune. Descopera despre ce afectiuni este vorba in cuprinsul articolului si la ce riscuri te expui daca consumi carne rosie procesata in cantitati mari. [detalii]

Lampa cu Sare de Himalaya: 84 de minerale si elemente esentiale pentru sanatatea ta

Lampa cu Sare de Himalaya: 84 de minerale si elemente esentiale pentru sanatatea ta

de Elena-Alina Constantinescu 09 Oct 2017

Sarea de Himalaya are un continut mare de minerale fiind considerata cea mai pura forma de sare disponibila. Are efecte curative, energizante si revigorante. De asemenea, datorita proprietatilor sale, este folosita si la confectionarea lampilor, fiind cea mai sanatoasa sursa artificiala de lumina. [detalii]

Atentie la prosoape! Sunt mediul perfect pentru bacterii!

Atentie la prosoape! Sunt mediul perfect pentru bacterii!

de Viorica Ghinea 04 Oct 2017

Prosoapele au devenit un obiect de neinlocuit in gospodarie, fiind extrem de utile atat in bucatarie, cat si in baie. Tocmai de aceea, specialistii trag un semnal de alarma in privinta acestora. Ei au descoperit ca un prosop poate fi un mediu proprice pentru dezvoltarea mai multor tipuri de bacterii. Iata cum iti pot afecta sanatatea prosoapele pe care le folosesti! [detalii]

Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit