Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sfaturile specialistilor pentru diminuarea riscului de cancer

de Elena-Alina Constantinescu 21 Iul 2014

Sfaturile specialistilor pentru diminuarea riscului de cancer

Potrivit cercetatorilor americani, cancerul poate fi prevenit printr-o dieta sanatoasa, care sa includa fructe si legume proaspete. Astfel, se va limita consumul de bauturi alcoolice, lactate si carne.

Pentru prevenirea cancerului, nutritionistii recomanda consumul de fructe si legume proaspete, soia, cereale integrale si evitarea alimentelor procesate.

Potrivit livescience.com, pentru a micsora riscul de aparitie al cancerului cercetatorii ne indeamna sa tinem cont de urmatoarele recomandari:

Mananca fructe si legume cu frunze verzi

Acestea contin substante cu efect protector, cum ar fi fitochimicalele care scad riscul de cancer si boli de inima. Astfel, poti consuma salata verde, broccoli, spanac, dovlecei, ceapa verde, marar, patrunjel, frunze de telina, etc.

Consuma produse din soia pentru a preveni cancerul la san

Soia previne depunerea grasimii in jurul taliei, iar datorita substantelor continute previne cancerul si bolile de inima.

Limiteaza consumul de produse lactate

Unele studii au sugerat o corelatie intre consumul de lactate si riscul cancerului de prostata. Mai ales daca sotul tau a avut in familie cazuri de cancer de prostata, ar trebui sa limiteze consumul de produse lactate, spun cercetatorii americani.

Consuma alcool cu moderatie

Pentru a reduce riscul de cancer al faringelui, laringelui, esofagului si al colonului consuma alcool cu moderatie. 2-3 pahare de alcool pe zi cresc riscul de cancer colorectal cu 21%.

Evita carnea rosie

Evita carnea rosie sau procesata pentru a reduce riscul de cancer de colon. Renuntarea la aceste alimente reduce si riscul aparitie bolilor de inima, a diabetului si a accidentelor vasculare cerebrale. Studiile realizate la Scoala de Sanatate Publica Harvard au aratat ca un consum regulat de mezeluri scurteaza viata cu cativa ani.
Consumul trebuie limitat si pentru a tine la distanta diverse afectiuni.

Evita consumul alimentelor prajite

Consumul de alimente prajite (carne, cartofi, etc) creste riscul de a suferi de cancer de colon, de prostata, de rinichi sau pancreas. Cand cartofii sunt prajiti la temperaturi ridicate se formeaza substante numite amine-heterociclice care sunt ne afecteaza sanatatea.

Respectarea acestor recomandari nu garanteaza, desigur, ca o persoana nu se va imbolnavi de cancer, dar micsoreaza sansele aparitiei lui.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, peste 30% dintre cancere sunt cauzate de o alimentatie dezechilibrata.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Sfaturile specialistilor pentru diminuarea riscului de cancer"

3 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sfaturile specialistilor pentru diminuarea riscului de cancer"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

De 1 martie 2017, acces mai simplu si rapid la medicamente gratuite si compensate

De 1 martie 2017, acces mai simplu si rapid la medicamente gratuite si compensate

de Elena-Alina Constantinescu 17 Ian 2017

Veste buna pentru pacientii romani! La initiativa Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat o Hotarare de Guvern conform careia pentru 106 Denumiri Comerciale Internationale (DCI) se elimina obligativitatea aprobarii medicamentelor de catre comisiile de la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si Casele de Asigurari de Sanatate de la nivel local. [detalii]

Cum ne protejam de ger. Recomandari de la Ministerul Sanatatii

Cum ne protejam de ger. Recomandari de la Ministerul Sanatatii

de Elena-Alina Constantinescu 09 Ian 2017

In zilele cu temperaturi scazute, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea prelungita la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor prin viroze respiratorii si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume. [detalii]

Cum reducem inflamatiile din organism: 5 sfaturi utile

Cum reducem inflamatiile din organism: 5 sfaturi utile

de Elena-Alina Constantinescu 06 Ian 2017

Nicotina, excesul de alcool, grasimile animale, zaharul, stresul si sedentarismul produc inflamatii in organism. Deoarece sistemul imunitar este slabit, apar multe probleme de sanatate, precum boli de inima, diabet, oboseala cronica, sindromul colonului iritabil. Zaharul stimuleaza secretia de insulina, facand ficatul sa produca trigliceride. Prea multe trigliceride sunt asociate atacului cerebral, bolilor de inima si obezitatii. [detalii]

Un antiobitic de exceptie: pastura sau painea albinelor

Un antiobitic de exceptie: pastura sau painea albinelor

de Elena-Alina Constantinescu 04 Ian 2017

Pastura, cunoscuta si sub denumirea de "painea albinelor" este polenul recoltat de albine, care sub influenta temperaturii, a umiditatii si a florei microbiene trece prin numeroase transformari biochimice si, dupa trei luni de fermentatie naturala, se transforma in acest produs natural. Pastura are aceleasi indicatii terapeutice ca si polenul, insa actiunea ei este mult mai rapida si mai puternica. [detalii]

Ministerul Sanatatii a luat masuri suplimentare pentru limitarea epidemiei de rujeola

Ministerul Sanatatii a luat masuri suplimentare pentru limitarea epidemiei de rujeola

de Elena-Alina Constantinescu 21 Dec 2016

Ministerul Sanatatii, impreuna cu expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ai Institutului National de Sanatate Publica, ai Societatii Nationale de Medicina Familiei si ai UNICEF, a elaborat si a pus in practica un plan de masuri privind limitarea extinderii epidemiei de rujeola, dupa ce numarul de imbolnaviri a ajuns la 1.725 de cazuri si exista 7 decese confirmate, dintre care 3 la copii sub varsta de un an. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 5 din 5 (2 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.