Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sfaturile specialistilor pentru diminuarea riscului de cancer

de Elena-Alina Constantinescu 21 Iul 2014

Tags: cancer boli de inima fructe si legume cancer de prostata cancer colorectal cancer de colon


Sfaturile specialistilor pentru diminuarea riscului de cancer

Potrivit cercetatorilor americani, cancerul poate fi prevenit printr-o dieta sanatoasa, care sa includa fructe si legume proaspete. Astfel, se va limita consumul de bauturi alcoolice, lactate si carne.

Pentru prevenirea cancerului, nutritionistii recomanda consumul de fructe si legume proaspete, soia, cereale integrale si evitarea alimentelor procesate.

Potrivit livescience.com, pentru a micsora riscul de aparitie al cancerului cercetatorii ne indeamna sa tinem cont de urmatoarele recomandari:

Mananca fructe si legume cu frunze verzi

Acestea contin substante cu efect protector, cum ar fi fitochimicalele care scad riscul de cancer si boli de inima. Astfel, poti consuma salata verde, broccoli, spanac, dovlecei, ceapa verde, marar, patrunjel, frunze de telina, etc.

Consuma produse din soia pentru a preveni cancerul la san

Soia previne depunerea grasimii in jurul taliei, iar datorita substantelor continute previne cancerul si bolile de inima.

Limiteaza consumul de produse lactate

Unele studii au sugerat o corelatie intre consumul de lactate si riscul cancerului de prostata. Mai ales daca sotul tau a avut in familie cazuri de cancer de prostata, ar trebui sa limiteze consumul de produse lactate, spun cercetatorii americani.

Consuma alcool cu moderatie

Pentru a reduce riscul de cancer al faringelui, laringelui, esofagului si al colonului consuma alcool cu moderatie. 2-3 pahare de alcool pe zi cresc riscul de cancer colorectal cu 21%.

Evita carnea rosie

Evita carnea rosie sau procesata pentru a reduce riscul de cancer de colon. Renuntarea la aceste alimente reduce si riscul aparitie bolilor de inima, a diabetului si a accidentelor vasculare cerebrale. Studiile realizate la Scoala de Sanatate Publica Harvard au aratat ca un consum regulat de mezeluri scurteaza viata cu cativa ani.
Consumul trebuie limitat si pentru a tine la distanta diverse afectiuni.

Evita consumul alimentelor prajite

Consumul de alimente prajite (carne, cartofi, etc) creste riscul de a suferi de cancer de colon, de prostata, de rinichi sau pancreas. Cand cartofii sunt prajiti la temperaturi ridicate se formeaza substante numite amine-heterociclice care sunt ne afecteaza sanatatea.

Respectarea acestor recomandari nu garanteaza, desigur, ca o persoana nu se va imbolnavi de cancer, dar micsoreaza sansele aparitiei lui.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, peste 30% dintre cancere sunt cauzate de o alimentatie dezechilibrata.




Spune-ne opinia ta despre
"Sfaturile specialistilor pentru diminuarea riscului de cancer"

7 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sfaturile specialistilor pentru diminuarea riscului de cancer"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Guta - Cauze si simptome

Guta - Cauze si simptome

de Raluca Garbea 17 Sep 2018

Guta reprezinta o forma de artrita (inflamatia articulatiilor) care poate fi caracterizata prin episoade dureroase secundare inflamatiei articulatiilor. [detalii]

De ce facem gastrita, cum ii recunoastem semnele si cum o tratam

De ce facem gastrita, cum ii recunoastem semnele si cum o tratam

de AlegeSanatos.ro 14 Sep 2018

Gastrita este o inflamatie a mucoasei stomacului si poate fi acuta sau cronica. Este cauzata adesea de infectia cu bacteria Helicobacter Pylori, dar pot exista si alte motive pentru care apare. [detalii]

Simptome ale carentei de vitamina D

Simptome ale carentei de vitamina D

de Laura Galescu 03 Sep 2018

Cercetarile recente sugereaza o legatura intre un nivel scazut de vitamina D si o serie de afectiuni, inclusiv diabetul, osteoartrita si cancerul. [detalii]

3 obiceiuri care iti afecteaza ficatul

3 obiceiuri care iti afecteaza ficatul

de Laura Galescu 30 Aug 2018

Ficatul tau are rolul de a digera grasimi, de a regenera celulele, de a stoca energie pentru utilizarea ulterioara si de a filtra sangele provenit din tractul digestiv, protejandu-te de o mare varietate de toxine periculoase. Este extrem de important sa il mentii sanatos si sa eviti obiceiurile care ii dauneaza. [detalii]

Insuficienta venoasa - cauze, simptome, tratament, prevenire

Insuficienta venoasa - cauze, simptome, tratament, prevenire

de AlegeSanatos.ro 30 Aug 2018

Prin vene, sangele se afla intr-o continua miscare de la membre catre inima, motorul ce asigura buna functionare a intregului organism. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016