Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Socant: un nou studiu arata ca vegetarienii sunt mai putin sanatosi decat cei care mananca carne

de Laura Voica 16 Apr 2014

Tags: vegetarieni vitamina B12 infract c ancer


Socant: un nou studiu arata ca vegetarienii sunt mai putin sanatosi decat cei care mananca carne

Un nou studiu de succes din Austria, care sigur va crea unde de soc si va genera negari masive printre vegetarieni, a ajuns la concluzia ca oamenii care mananca numai legume sunt mai putin sanatoasi in anumite aspecte cheie ale sanatatii si au o calitate mai proasta a vietii decat cei care includ carne in dieta lor.

Iata cateva concluzii ale studiului:

- Vegetarienii viziteaza medicii mai des si sunt mai predispusi la alergii
- Au, de asemenea, un risc de 50 % mai crescut de a face infarcturi si cancer
- Au mai multe sanse de a dezvolta depresii si anxietate

Studiul a constatat ca vegetarienii au avut insa unele avantaje semnificative de sanatate, cum ar fi: sunt mult mai activi fizic, consuma mai putin aclool si fumeaza mai putin. Cu toate acestea, starea generala de sanatate a vegetarienilor  a fost considerata a fi nesanatoasa, comparativ cu cei care au inclus carne in dieta lor.

Evitarea carnii in intregime, de multe ori duce la deficiente nutritionale
Carnea contin unele substante nutritive esentiale care fie nu se gasesc in legume sau se gasesc in cantitati foarte mici. Desi este foarte posibil ca vegetarienii sa fie foarte sanatosi  in cazul in care au un plan de alimentatie foarte diversificat, insa se pare ca de cele mai multe ori acest lucru nu se intampla. Ca rezultat, multi dintre cei care evita carnea in intregime au de cele mai multe ori deficiente in substante nutritive esentiale, care sunt necesare pentru o sanatate optima.

Cel mai izbitor exemplu de deficiente nutritionale pentru vegetarieni este deficitul de vitamina B12. Un studiu publicat in Jurnalul American de Nutritie in 2009 a constatat ca un procent enorm de 90% dintre vegetarieni au avut un deficit de vitamina B12. Vitamina B12 este un nutrient care ajuta la mentinerea sanatatii celulelor nervoase si celulelor sangelui si ajuta ADN-ului, materialul genetic, din toate celulele.

Potrivit studiului, persoanele care evita carnea in intregime au cu 50% mai multe sanse de a suferi atacuri de cord si cu 50 % mai multe sanse de a avea cancer. De asemenea, studiul a constatat ca majoritatea vegetarienilor au carente in substantele nutritive esentiale. Cel mai izbitor exemplu a fost cel al deficientei de vitamina B12 intr-un procent de 90% in randul vegetarienilor.

Printre beneficiile de vitaminei B12, amintim:

- Protectie impotriva cancerului
- Mai putine depresii si sters
- Mentinerea unui sistem digestiv sanatos
- Reducerea starii de oboseala
- Sanatatea pielii, parului si unghiilor

Detalii despre noul studiu
Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Graz, in Austria si a fost publicat in PLOS ONE (ploseone.org). Studiu a examinat obiceiurile alimentare ale participantilor, caracteristicile demografice si diferentele generale de stil de viata.

Participantii au fost impartiti in patru grupuri :

1. Vegetarieni
2. Regim alimentar carnivor bogat in fructe si legume
3. Regim alimentar carnivor mai putin bogat in carne
4. Regim alimentar carnivor bogata in carne

Cei din " dieta carnivora mai putin bogata in carne ", au fost primi in cele mai multe categorii masurate decat orice alt grup. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca " Studiul a aratat ca adultii austrieci care consuma o dieta vegetariana sunt mai putin sanatoasi ( in termeni de cancer, alergii  si tulburari de sanatate mintala ), au o calitate mai scazuta a vietii, si, de asemenea, nevoie de tratament medical mai mult. "

Poate ca o concluzie mai potrivita este acea ca este nevoie totusi de putina carne, dar nu foarte multa, pentru o dieta sanatoasa - si acest autor remarca faptul ca studiul nu a reusit sa se faca distinctia intre vegetarian si vegan.




Spune-ne opinia ta despre
"Socant: un nou studiu arata ca vegetarienii sunt mai putin sanatosi decat cei care mananca carne"

5 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Socant: un nou studiu arata ca vegetarienii sunt mai putin sanatosi decat cei care mananca carne"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Alergie la porumb - Cauze si simptome

Alergie la porumb - Cauze si simptome

de Raluca Garbea 21 Sep 2018

Ca in cazul oricarei alte alergii, alergia la porumb reprezinta o reactie a organismului la proteinele gasite in porumb. [detalii]

Guta - Cauze si simptome

Guta - Cauze si simptome

de Raluca Garbea 17 Sep 2018

Guta reprezinta o forma de artrita (inflamatia articulatiilor) care poate fi caracterizata prin episoade dureroase secundare inflamatiei articulatiilor. [detalii]

De ce facem gastrita, cum ii recunoastem semnele si cum o tratam

De ce facem gastrita, cum ii recunoastem semnele si cum o tratam

de AlegeSanatos.ro 14 Sep 2018

Gastrita este o inflamatie a mucoasei stomacului si poate fi acuta sau cronica. Este cauzata adesea de infectia cu bacteria Helicobacter Pylori, dar pot exista si alte motive pentru care apare. [detalii]

Simptome ale carentei de vitamina D

Simptome ale carentei de vitamina D

de Laura Galescu 03 Sep 2018

Cercetarile recente sugereaza o legatura intre un nivel scazut de vitamina D si o serie de afectiuni, inclusiv diabetul, osteoartrita si cancerul. [detalii]

3 obiceiuri care iti afecteaza ficatul

3 obiceiuri care iti afecteaza ficatul

de Laura Galescu 30 Aug 2018

Ficatul tau are rolul de a digera grasimi, de a regenera celulele, de a stoca energie pentru utilizarea ulterioara si de a filtra sangele provenit din tractul digestiv, protejandu-te de o mare varietate de toxine periculoase. Este extrem de important sa il mentii sanatos si sa eviti obiceiurile care ii dauneaza. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016