Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Toxina ascunsa din alimente care provoaca cancer, diabet, scleroza multipla si alte afectiuni

de Laura Voica 16 Mai 2014

Tags: micotoxinele aflatoxina metaboliti fungici.


Toxina ascunsa din alimente care provoaca cancer, diabet, scleroza multipla si alte afectiuni

Se gasesc peste tot, de la boabele de cereale la fructe uscate si nuci la legume, in vin, in branzeturi tari si in anumite tipuri de ulei de nuca de cocos – este greu sa te eschivezi de micotoxine. Asociate cu o varietate de boli, acesti metaboliti fungici pot face ravagii asupra sanatatii, atat a corpului cat si a mintii.Pentru a nu fi la mila micotoxinelor, putem lua masuri active prin interventii dietetice.

Micotoxine: Care sunt acestea si de ce mi-ar pasa de ele?

Acestea sunt cauza pentru o gama larga de probleme la animale si la om. Micotoxine sunt produse de ciuperci si pot distruge sanatatea, in timp, chiar daca sunt consumate in cantitati mici. Desi dificil de a diagnostica ( datorita diversitatii simptomelor ), exista suficiente dovezi care leaga aceste toxine de boli de inima si boli de ficat, afectiuni neurologice, diabet zaharat, boli autoimune, astm si moartea prematura.

Micotoxinele sunt surprinzator de rezistente si nu sufera nicio modicare daca sunt congelate sau fierte. Culturile din regiunile tropicale sunt extrem de vulnerabile la contaminare din cauza umiditatii ridicate si fluctuatilor vremii. Una dintre cele mai cunoscute micotoxine, si, de asemenea, cea mai daunatoare, este aflatoxina - o matrita cancerigena adesea gasita in arahide, printre alte alimente. Aflatoxina ataca ficatul si a fost implicata in cazurile de cancer de ficat si cancer de col uterin.

John A. Tafel, medic de medicina integrativa, ofera urmatoarea lista de alimente cu risc ridicat, care pot contine micotoxine:

1. Bauturi alcoolice
2. Porumb
3. Grau
4. Orz
5. Zahar
6. Sorg
7. Alune
8. Bumbac
9. Branzeturile tari

Dr. Tafel a afirmat, "Unul dintre alimentele care nu este mentionat pe lista este uleiul de nuca de cocos. Vreau sa subliniez ca, in timp ce uleiul de nuca de cocos este un aliment incredibil in termeni de nutritie si gust, multe uleiuri de nuca de cocos contin micotoxine. Acest lucru se datoreaza faptului ca uleiul este de obicei realizat din nuci de cocos uscate, care sunt adesea contaminate cu micotoxine. Deci, in scopul de a va bucura pe deplin de beneficiile acestui ulei de nuca de cocos, veti dori sa gasiti o companie care utilizeaza doar nuci de cocos proaspete pentru a face ulei. "

Produsele lactate si carnea ( de la animale hranite cu cereale contaminate ), fructe uscate, sirop de artar si de orezul poate fi problematice, de asemenea.

Cum puteti reduce expunerea

Din pacate, este aproape imposibil de a scapa de contactul cu micotoxine. Acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa luam nicio masura de protectie. Primul pas este de a evita, pe cat posibil, alimentele care tind sa fie puternic contaminate, dupa cum s-a mentionat mai sus. Este de asemenea de dorit sa va faceti painea in casa si astfel sa aveti un control al calitatii chiar si asupra fainei pe care o folositi. Produse de patiserie preambalate ( inclusiv painea ) sunt un bun adapost al micotoxinelor. Din pacate, nu conteaza ca produsele sunt semi-preparate sau ecologice, incoltite sau fermentate - toate pot contine metaboliti fungici.

Nucile  de asemenea, pot fi purtatoare de micotoxine, mai ales migdalele si nucile de Brazilia. Clatirea fructelor cu coaja lemnoasa va ajuta la eliminarea toxinelor de la suprafata. Apoi, introduceti nucile intr-un bol cu apa in care ati pus in prealabil 1/4 lingurita de pulbere de vitamina C, timp de 5 minute si veti  distruge micotoxinele. Scurge-ti-le si uscati-le in cuptor la 150 de grade Celsius. O cantitate mica de vitamina C poate fi adaugata in apa in care gatiti cerealele si pastele.

Un studiu publicat in revista „Cancer Letters” a constatat ca extractele de turmeric  si usturoi au inhibat considerabil ( peste 90% ), producerea de aflatoxina la concentratii de 5-10 mg / ml.




Spune-ne opinia ta despre
"Toxina ascunsa din alimente care provoaca cancer, diabet, scleroza multipla si alte afectiuni"

5 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Toxina ascunsa din alimente care provoaca cancer, diabet, scleroza multipla si alte afectiuni"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Cat de bune sunt nucile pentru inima? Efectul uimitor descoperit de cercetatori

Cat de bune sunt nucile pentru inima? Efectul uimitor descoperit de cercetatori

de Laura Galescu 20 Apr 2018

Consumul nucilor in fiecare saptamana poate ajuta la scaderea riscului de a dezvolta un ritm cardiac neregulat, palpitatii sau insuficienta cardiaca, conform unui studiu publicat recent in revista Heart. [detalii]

7 alimente care provoaca reactii alergice neasteptate

7 alimente care provoaca reactii alergice neasteptate

de Laura Galescu 17 Apr 2018

Stiai ca sapte alimente extrem de populare sunt responsabile pentru mai mult de 90% dintre alergiile alimentare? Le consumi aproape in fiecare zi si te poti simti rau din cauza lor, fara sa fii stiut pana acum ca decalnseaza alergii. [detalii]

5 remedii naturale pentru alergii

5 remedii naturale pentru alergii

de Raluca Garbea 16 Apr 2018

Remediile naturale pentru alergii includ: miere, ghimbir, ceai verde, menta, musetel, cimbru, ovaz si otet din cidru de mere. [detalii]

Infectiile urechii: Cauze si simptome

Infectiile urechii: Cauze si simptome

de Raluca Garbea 03 Apr 2018

Aproximativ 90% dintre copiii americani sufera de o infectie a urechii medii sau de otita medie cu efuziune, potrivit Academiei Americane de Pediatrie. [detalii]

Ce efecte daunatoare are fumatul asupra pielii

Ce efecte daunatoare are fumatul asupra pielii

de Laura Galescu 03 Apr 2018

Pielea este expusa in permanenta noxelor de mediu, inclusiv fumului de tigara. Acesta contine, pe langa nicotina, mii de sustante nocive pentru organismul uman. Poate nu stiai, dar fumatul este asociat si cu imbatranirea prematura a pielii, intarzierea epitelizarii plagilor, aparitia infectiilor, precum si cu agravarea a numeroase boli dermatologice, cum ar fi psoriazisul, hidrosadenita supurativa, a bolilor vasculare sau a lupusului eritematos cutanat. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit