Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Toxina ascunsa din alimente care provoaca cancer, diabet, scleroza multipla si alte afectiuni

de Laura Voica 16 Mai 2014

Tags: micotoxinele aflatoxina metaboliti fungici.


Toxina ascunsa din alimente care provoaca cancer, diabet, scleroza multipla si alte afectiuni

Se gasesc peste tot, de la boabele de cereale la fructe uscate si nuci la legume, in vin, in branzeturi tari si in anumite tipuri de ulei de nuca de cocos – este greu sa te eschivezi de micotoxine. Asociate cu o varietate de boli, acesti metaboliti fungici pot face ravagii asupra sanatatii, atat a corpului cat si a mintii.Pentru a nu fi la mila micotoxinelor, putem lua masuri active prin interventii dietetice.

Micotoxine: Care sunt acestea si de ce mi-ar pasa de ele?

Acestea sunt cauza pentru o gama larga de probleme la animale si la om. Micotoxine sunt produse de ciuperci si pot distruge sanatatea, in timp, chiar daca sunt consumate in cantitati mici. Desi dificil de a diagnostica ( datorita diversitatii simptomelor ), exista suficiente dovezi care leaga aceste toxine de boli de inima si boli de ficat, afectiuni neurologice, diabet zaharat, boli autoimune, astm si moartea prematura.

Micotoxinele sunt surprinzator de rezistente si nu sufera nicio modicare daca sunt congelate sau fierte. Culturile din regiunile tropicale sunt extrem de vulnerabile la contaminare din cauza umiditatii ridicate si fluctuatilor vremii. Una dintre cele mai cunoscute micotoxine, si, de asemenea, cea mai daunatoare, este aflatoxina - o matrita cancerigena adesea gasita in arahide, printre alte alimente. Aflatoxina ataca ficatul si a fost implicata in cazurile de cancer de ficat si cancer de col uterin.

John A. Tafel, medic de medicina integrativa, ofera urmatoarea lista de alimente cu risc ridicat, care pot contine micotoxine:

1. Bauturi alcoolice
2. Porumb
3. Grau
4. Orz
5. Zahar
6. Sorg
7. Alune
8. Bumbac
9. Branzeturile tari

Dr. Tafel a afirmat, "Unul dintre alimentele care nu este mentionat pe lista este uleiul de nuca de cocos. Vreau sa subliniez ca, in timp ce uleiul de nuca de cocos este un aliment incredibil in termeni de nutritie si gust, multe uleiuri de nuca de cocos contin micotoxine. Acest lucru se datoreaza faptului ca uleiul este de obicei realizat din nuci de cocos uscate, care sunt adesea contaminate cu micotoxine. Deci, in scopul de a va bucura pe deplin de beneficiile acestui ulei de nuca de cocos, veti dori sa gasiti o companie care utilizeaza doar nuci de cocos proaspete pentru a face ulei. "

Produsele lactate si carnea ( de la animale hranite cu cereale contaminate ), fructe uscate, sirop de artar si de orezul poate fi problematice, de asemenea.

Cum puteti reduce expunerea

Din pacate, este aproape imposibil de a scapa de contactul cu micotoxine. Acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa luam nicio masura de protectie. Primul pas este de a evita, pe cat posibil, alimentele care tind sa fie puternic contaminate, dupa cum s-a mentionat mai sus. Este de asemenea de dorit sa va faceti painea in casa si astfel sa aveti un control al calitatii chiar si asupra fainei pe care o folositi. Produse de patiserie preambalate ( inclusiv painea ) sunt un bun adapost al micotoxinelor. Din pacate, nu conteaza ca produsele sunt semi-preparate sau ecologice, incoltite sau fermentate - toate pot contine metaboliti fungici.

Nucile  de asemenea, pot fi purtatoare de micotoxine, mai ales migdalele si nucile de Brazilia. Clatirea fructelor cu coaja lemnoasa va ajuta la eliminarea toxinelor de la suprafata. Apoi, introduceti nucile intr-un bol cu apa in care ati pus in prealabil 1/4 lingurita de pulbere de vitamina C, timp de 5 minute si veti  distruge micotoxinele. Scurge-ti-le si uscati-le in cuptor la 150 de grade Celsius. O cantitate mica de vitamina C poate fi adaugata in apa in care gatiti cerealele si pastele.

Un studiu publicat in revista „Cancer Letters” a constatat ca extractele de turmeric  si usturoi au inhibat considerabil ( peste 90% ), producerea de aflatoxina la concentratii de 5-10 mg / ml.




Spune-ne opinia ta despre
"Toxina ascunsa din alimente care provoaca cancer, diabet, scleroza multipla si alte afectiuni"

1 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Toxina ascunsa din alimente care provoaca cancer, diabet, scleroza multipla si alte afectiuni"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

6 cauze ale durerii in piept care nu au legatura cu infarctul

6 cauze ale durerii in piept care nu au legatura cu infarctul

de Viorica Ghinea 17 Oct 2017

De obicei, atunci cand oamenii se confrunta cu o durere in piept se gandesc automat ca au un infarct, dar exista si alte cauze care pot sa provoace aceeasi senzatie. Nu intotdeauna o durere care apare in zona pieptului indica o problema de inima. Descopera mai jos factorii care pot sa declanseze acest simptom! [detalii]

De ce racesc des? Iata la ce obiceiuri ar trebui sa renunti!

De ce racesc des? Iata la ce obiceiuri ar trebui sa renunti!

de Viorica Ghinea 13 Oct 2017

Nici nu s-a instalat bine toamna si tu ai bifat cateva raceli pe lista ta? Atunci este norma sa pui intrebarea "de ce racesc des?". Este momentul sa iei masuri in acest sens. Analizeaza cu atentie stilul de viata si descopera ce greseli faci. Iata la ce obiceiuri ar trebui sa fii atent de acum incolo! [detalii]

8 simptome ale cancerului mamar in afara de noduli

8 simptome ale cancerului mamar in afara de noduli

de Viorica Ghinea 11 Oct 2017

Multe femei asociaza nodulii simtiti in zona decolteului cu cancerul mamar, dar acestia nu reprezinta singurul simptom. Exista si alte semne carora trebuie sa le acorzi atentie inca de la aparitie pentru a putea lua masurile necesare din timp. S-ar putea sa nu fii la fel de informata in privinta acestora, asa ca iti recomandam sa citesti cu atentie randurile de mai jos. [detalii]

6 boli comune care pot fi tratate cu o dieta pe baza de legume

6 boli comune care pot fi tratate cu o dieta pe baza de legume

de Viorica Ghinea 10 Oct 2017

Specialistii ne tot atentioneaza ca alimentatia de zi cu zi joaca un rol important in mentinerea starii de sanatate. Iar dovada clara o reprezinta numeroasele studii realizate in acest domeniu. Mai multe cercetari au demonstrat faptul ca o dieta pe baza de legume poate preveni si chiar trata bolile comune. Descopera despre ce afectiuni este vorba in cuprinsul articolului si la ce riscuri te expui daca consumi carne rosie procesata in cantitati mari. [detalii]

Lampa cu Sare de Himalaya: 84 de minerale si elemente esentiale pentru sanatatea ta

Lampa cu Sare de Himalaya: 84 de minerale si elemente esentiale pentru sanatatea ta

de Elena-Alina Constantinescu 09 Oct 2017

Sarea de Himalaya are un continut mare de minerale fiind considerata cea mai pura forma de sare disponibila. Are efecte curative, energizante si revigorante. De asemenea, datorita proprietatilor sale, este folosita si la confectionarea lampilor, fiind cea mai sanatoasa sursa artificiala de lumina. [detalii]

Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit