Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Toxina ascunsa din alimente care provoaca cancer, diabet, scleroza multipla si alte afectiuni

de Laura Voica 16 Mai 2014

Toxina ascunsa din alimente care provoaca cancer, diabet, scleroza multipla si alte afectiuni

Se gasesc peste tot, de la boabele de cereale la fructe uscate si nuci la legume, in vin, in branzeturi tari si in anumite tipuri de ulei de nuca de cocos – este greu sa te eschivezi de micotoxine. Asociate cu o varietate de boli, acesti metaboliti fungici pot face ravagii asupra sanatatii, atat a corpului cat si a mintii.Pentru a nu fi la mila micotoxinelor, putem lua masuri active prin interventii dietetice.

Micotoxine: Care sunt acestea si de ce mi-ar pasa de ele?

Acestea sunt cauza pentru o gama larga de probleme la animale si la om. Micotoxine sunt produse de ciuperci si pot distruge sanatatea, in timp, chiar daca sunt consumate in cantitati mici. Desi dificil de a diagnostica ( datorita diversitatii simptomelor ), exista suficiente dovezi care leaga aceste toxine de boli de inima si boli de ficat, afectiuni neurologice, diabet zaharat, boli autoimune, astm si moartea prematura.

Micotoxinele sunt surprinzator de rezistente si nu sufera nicio modicare daca sunt congelate sau fierte. Culturile din regiunile tropicale sunt extrem de vulnerabile la contaminare din cauza umiditatii ridicate si fluctuatilor vremii. Una dintre cele mai cunoscute micotoxine, si, de asemenea, cea mai daunatoare, este aflatoxina - o matrita cancerigena adesea gasita in arahide, printre alte alimente. Aflatoxina ataca ficatul si a fost implicata in cazurile de cancer de ficat si cancer de col uterin.

John A. Tafel, medic de medicina integrativa, ofera urmatoarea lista de alimente cu risc ridicat, care pot contine micotoxine:

1. Bauturi alcoolice
2. Porumb
3. Grau
4. Orz
5. Zahar
6. Sorg
7. Alune
8. Bumbac
9. Branzeturile tari

Dr. Tafel a afirmat, "Unul dintre alimentele care nu este mentionat pe lista este uleiul de nuca de cocos. Vreau sa subliniez ca, in timp ce uleiul de nuca de cocos este un aliment incredibil in termeni de nutritie si gust, multe uleiuri de nuca de cocos contin micotoxine. Acest lucru se datoreaza faptului ca uleiul este de obicei realizat din nuci de cocos uscate, care sunt adesea contaminate cu micotoxine. Deci, in scopul de a va bucura pe deplin de beneficiile acestui ulei de nuca de cocos, veti dori sa gasiti o companie care utilizeaza doar nuci de cocos proaspete pentru a face ulei. "

Produsele lactate si carnea ( de la animale hranite cu cereale contaminate ), fructe uscate, sirop de artar si de orezul poate fi problematice, de asemenea.

Cum puteti reduce expunerea

Din pacate, este aproape imposibil de a scapa de contactul cu micotoxine. Acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa luam nicio masura de protectie. Primul pas este de a evita, pe cat posibil, alimentele care tind sa fie puternic contaminate, dupa cum s-a mentionat mai sus. Este de asemenea de dorit sa va faceti painea in casa si astfel sa aveti un control al calitatii chiar si asupra fainei pe care o folositi. Produse de patiserie preambalate ( inclusiv painea ) sunt un bun adapost al micotoxinelor. Din pacate, nu conteaza ca produsele sunt semi-preparate sau ecologice, incoltite sau fermentate - toate pot contine metaboliti fungici.

Nucile  de asemenea, pot fi purtatoare de micotoxine, mai ales migdalele si nucile de Brazilia. Clatirea fructelor cu coaja lemnoasa va ajuta la eliminarea toxinelor de la suprafata. Apoi, introduceti nucile intr-un bol cu apa in care ati pus in prealabil 1/4 lingurita de pulbere de vitamina C, timp de 5 minute si veti  distruge micotoxinele. Scurge-ti-le si uscati-le in cuptor la 150 de grade Celsius. O cantitate mica de vitamina C poate fi adaugata in apa in care gatiti cerealele si pastele.

Un studiu publicat in revista „Cancer Letters” a constatat ca extractele de turmeric  si usturoi au inhibat considerabil ( peste 90% ), producerea de aflatoxina la concentratii de 5-10 mg / ml.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Toxina ascunsa din alimente care provoaca cancer, diabet, scleroza multipla si alte afectiuni"

7 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Toxina ascunsa din alimente care provoaca cancer, diabet, scleroza multipla si alte afectiuni"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Ce trebuie sa stii despre acizii grasi trans

Ce trebuie sa stii despre acizii grasi trans

de Elena-Alina Constantinescu 05 Dec 2016

Fast-food, produse de panificatie, mese semi-preparate, chips-uri, margarina... toate acestea pot contine acizi grasi trans, un tip de acizi grasi nesaturati care, daca sunt consumati des, sunt asociati cu obezitatea, diabetul zaharat, infertilitatea, boli cardiovasculare sau Alzheimer. Parlamentul European voteaza in aceasta saptamana o rezolutie prin care cere limitarea acestor grasimi produse in mod artificial. [detalii]

Diagnosticul timpuriu si terapiile inovatoare pot transforma unele cancere de sange in boli cronice

Diagnosticul timpuriu si terapiile inovatoare pot transforma unele cancere de sange in boli cronice

de Elena-Alina Constantinescu 29 Nov 2016

Lupta cu cancerele de sange obtine astazi tot mai multe victorii, insa noile tratamente si abordarile medicale integrate au facut posibila schimbarea paradigmei, iar unele dintre cele 140 de tipuri de cancere de sange, altadata fatale, au astazi impactul unei boli cronice. [detalii]

Rolul vitaminei D in organism

Rolul vitaminei D in organism

de Elena-Alina Constantinescu 01 Dec 2016

Vitamina D intervine in absorbtia calciului si a fosforului, jucand un rol important in mineralizarea oaselor. Vitamina D are un rol important pentru protejarea organismului de o serie de afectiuni cronice. Un nivel prea scazut de vitamina D poate provoca slabiciune in muschi, dureri de articulatii, oboseala cronica. [detalii]

Riscurile administrarii in exces de antibiotice

Riscurile administrarii in exces de antibiotice

de Elena-Alina Constantinescu 23 Nov 2016

Rezistenta la antibiotice a devenit o problema de sanatate publica in Romania. Specialistii atrag atentia ca utilizarea excesiva si incorecta a antibioticelor accelereaza aparitia bacteriilor rezistente la aceste medicamente. Atunci cand organismul devine rezistent la antibiotice, infectille sunt dificil de tratat. [detalii]

Depresia, cea mai intalnita afectiune in randul adolescentilor

Depresia, cea mai intalnita afectiune in randul adolescentilor

de Elena-Alina Constantinescu 18 Nov 2016

Conform unui studiu recent realizat de americani, numarul adolescentilor afectati de depresie a crescut cu 37% in decursul unui deceniu. Asadar, cercetarea evidentiaza necesitatea tratarii afectiunii si a respectarii stricte a tratamentului de catre pacienti. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 2 din 5 (2 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.