Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

14 motive pentru care sa nu consumati carne

de AlegeSanatos.ro 23 Aug 2013

14 motive pentru care sa nu consumati carne

Atunci cand mancati carne nu primiti energie. Din contra carnea va fura energia, deoarece sistemul digestiv lucreaza intens pentru a o putea digera. Oamenii, spre deosebire de restul animalelor carnivore, au traiectul digestiv de 10-12 ori mai mare decat lungimea corpului, fapt care poate determina stagnarea carnii in intestin si timp de 5 zile, timp in care aceasta intra in putrefactie. Si toate acestea intr-un corp inca sanatos!


2.  Carnea contine cantitati mari de adrenalina, din cauza experientei dramatice prin care trece animalul inainte de a fi omorat. Nivelul ridicat de adrenalina din carnea consumata induce persoanei care a consumat-o, o stare avansata de nervozitate, crescandu-i considerabil  agresivitatea.

3. Carnea este toxica din cauza continutului ridicat de acizi eliberati in procesul digestiei de proteine animale: acid uric responsabil de  aparitia gutei, acid sulfuric si acid fosforic.

4. Proteinele animale care putrezesc in interiorul corpului confera acestuia un miros neplacut (de aici respiratia si transpiratia urat mirositoare).

5. Carnea este injectata cu hormoni, antibiotice si vaccinuri, toate considerate cancerigene.

6. Daca fiecare consumator de carne ar trebui singur sa isi ucida “friptura” am fi surprinsi cati ar deveni vegetarieni. Daca va credeti in stare sa ucideti cu propriile maine un animal va invit intr-o macelarie sau sa urmariti procesul in documentarul “Food Inc.”

7. Cu cat consumati mai multa proteina animala, cu atat mai putin calciu veti avea in corp. Consumul de carne este principala cauza a aparitiei osteoporozei si conduce la degradarea danturii.

8. Consumul de carne micsoreaza speranta de viata (prin suprasolicitarea in timp a organelor vitale).

9. Animalele traiesc in conditii greu de imaginat si sunt omorate cu brutalitate.

10. Dupa cateva zile de la uciderea animalului carnea intra in putrefactie, luand un aspect gri-verzui. Insa pentru a parea cat mai proaspata si pentru a capata acel aspect de rosu “sanatos”, in vitrinele sau pe rafturile magazinelor, producatorii folosesc tot felul de substante precum azotati si conservanti, de asemenea toxici pentru corpul uman.

11. Va place carnea de vitel? Pun pariu ca daca ati auzi cum plange atunci cand este ucis v-ar sfasia inima.

12. A manca cadavre nu suna deloc apetisant. Dar stati, nu asta faceti? Multi considera ca proteina animala este superioara proteinei vegetale si ca de fapt cea din urma nici nu exista. Intrebarea pe care o primesc mereu: de unde iti iei proteinele? Adevarul este ca plantele sunt singura sursa completa de proteine. Acestea sunt singurele care pot sintetiza cei 20 de aminoacizi ce constituie proteinele.  
13. Nici animalele si nici omul nu au aceasta capacitate. Plantele sunt o sursa bogata de proteine deoarece sunt alcatuite din celule solide ce contin enzime si hormoni.

14. Se spune ca vegetarieni, raw veganii sunt anemici si scunzi, iar cei care consuma carne sunt energici, sanatosi si cu o statura impunatoare. Asa este in realitate? Spre exemplu, eschimosii sunt in intregime carnivori. Femeile din randul acestora au rata de osteoporoza cea mai ridicata din lume. Eschimosii imbatranesc foarte repede, iar media de viata este de doar 27 ani.

Carnea creste nivelul colesterolului ce favorizeaza accidentele vasculare, hipertensiunea arteriala, bolile de inima, obezitate, infertilitate etc.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"14 motive pentru care sa nu consumati carne"

2 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"14 motive pentru care sa nu consumati carne"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Uleiurile si temperatura lor de gatire

Uleiurile si temperatura lor de gatire

de Elena-Alina Constantinescu 09 Dec 2016

Cele mai cunoscute si folosite uleiuri in bucataria romaneasca sunt cele de floarea-soarelui, masline, soia, porumb, rapita, palmier, in, canepa, migdale, arahide, nuca, dovleac, cocos, struguri, susan. [detalii]

Ceaiul de cicoare - tonic hepatic si digestiv, ideal in curele de slabire

Ceaiul de cicoare - tonic hepatic si digestiv, ideal in curele de slabire

de Elena-Alina Constantinescu 06 Dec 2016

Ceaiul de cicoare poate fi folosit pentru a trata o gama variata de boli, de la anemie pana la cancer intestinal. [detalii]

Dieta frantuzeasca: planul alimentar pentru o silueta armonioasa

Dieta frantuzeasca: planul alimentar pentru o silueta armonioasa

de Elena-Alina Constantinescu 20 Oct 2016

Frantuzoaicele sunt admirate pentru siluetele zvelte si armonioase. Pentru a se mentina in forma, nu consuma alimente procesate sau bogate in grasimi, dulciuri si bauturi carbogazoase. Savureaza mancarea, folosesc intotdeauna ingrediente proaspete cand o prepara, mananca pentru gust, nu pentru senzatia de satietate. [detalii]

Sa inceapa detoxifierea de toamna! Dieta pentru 5 zile

Sa inceapa detoxifierea de toamna! Dieta pentru 5 zile

de Elena-Alina Constantinescu 19 Oct 2016

Exista multe produse de detoxifiere pe piata care sa implineasca acest scop, insa cu efecte adverse asupra organismului. Din cauza poluarii accentuate, a alimentelor foarte procesate si a altor toxine pe care le ingeram, corpul nu mai face fata. Incepem sa ne simtim obositi, letargici, deprimati, asadar iata cum ne detoxifiem corpul in mod natural! [detalii]

Fructe de toamna pentru intarirea sistemului imunitar

Fructe de toamna pentru intarirea sistemului imunitar

de Elena-Alina Constantinescu 29 Sep 2016

Consumate proaspete, fructele ne asigura necesarul de proteine si vitamine si ne ofera energia necesara pentru desfasurarea activitatilor zilnice. Fitonutrientii pe care ii contin ajuta la preventia inflamatiilor si la intarirea sistemului imunitar. Iata 5 fructe care nu trebuie sa iti lipseasca din dieta in aceasta toamna: [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 5 din 5 (1 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.