Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

14 motive pentru care sa nu consumati carne

de AlegeSanatos.ro 23 Aug 2013

Tags: carne hormoni de crestere factori cancerigeni


14 motive pentru care sa nu consumati carne

Atunci cand mancati carne nu primiti energie. Din contra carnea va fura energia, deoarece sistemul digestiv lucreaza intens pentru a o putea digera. Oamenii, spre deosebire de restul animalelor carnivore, au traiectul digestiv de 10-12 ori mai mare decat lungimea corpului, fapt care poate determina stagnarea carnii in intestin si timp de 5 zile, timp in care aceasta intra in putrefactie. Si toate acestea intr-un corp inca sanatos!


2.  Carnea contine cantitati mari de adrenalina, din cauza experientei dramatice prin care trece animalul inainte de a fi omorat. Nivelul ridicat de adrenalina din carnea consumata induce persoanei care a consumat-o, o stare avansata de nervozitate, crescandu-i considerabil  agresivitatea.

3. Carnea este toxica din cauza continutului ridicat de acizi eliberati in procesul digestiei de proteine animale: acid uric responsabil de  aparitia gutei, acid sulfuric si acid fosforic.

4. Proteinele animale care putrezesc in interiorul corpului confera acestuia un miros neplacut (de aici respiratia si transpiratia urat mirositoare).

5. Carnea este injectata cu hormoni, antibiotice si vaccinuri, toate considerate cancerigene.

6. Daca fiecare consumator de carne ar trebui singur sa isi ucida “friptura” am fi surprinsi cati ar deveni vegetarieni. Daca va credeti in stare sa ucideti cu propriile maine un animal va invit intr-o macelarie sau sa urmariti procesul in documentarul “Food Inc.”

7. Cu cat consumati mai multa proteina animala, cu atat mai putin calciu veti avea in corp. Consumul de carne este principala cauza a aparitiei osteoporozei si conduce la degradarea danturii.

8. Consumul de carne micsoreaza speranta de viata (prin suprasolicitarea in timp a organelor vitale).

9. Animalele traiesc in conditii greu de imaginat si sunt omorate cu brutalitate.

10. Dupa cateva zile de la uciderea animalului carnea intra in putrefactie, luand un aspect gri-verzui. Insa pentru a parea cat mai proaspata si pentru a capata acel aspect de rosu “sanatos”, in vitrinele sau pe rafturile magazinelor, producatorii folosesc tot felul de substante precum azotati si conservanti, de asemenea toxici pentru corpul uman.

11. Va place carnea de vitel? Pun pariu ca daca ati auzi cum plange atunci cand este ucis v-ar sfasia inima.

12. A manca cadavre nu suna deloc apetisant. Dar stati, nu asta faceti? Multi considera ca proteina animala este superioara proteinei vegetale si ca de fapt cea din urma nici nu exista. Intrebarea pe care o primesc mereu: de unde iti iei proteinele? Adevarul este ca plantele sunt singura sursa completa de proteine. Acestea sunt singurele care pot sintetiza cei 20 de aminoacizi ce constituie proteinele.  
13. Nici animalele si nici omul nu au aceasta capacitate. Plantele sunt o sursa bogata de proteine deoarece sunt alcatuite din celule solide ce contin enzime si hormoni.

14. Se spune ca vegetarieni, raw veganii sunt anemici si scunzi, iar cei care consuma carne sunt energici, sanatosi si cu o statura impunatoare. Asa este in realitate? Spre exemplu, eschimosii sunt in intregime carnivori. Femeile din randul acestora au rata de osteoporoza cea mai ridicata din lume. Eschimosii imbatranesc foarte repede, iar media de viata este de doar 27 ani.

Carnea creste nivelul colesterolului ce favorizeaza accidentele vasculare, hipertensiunea arteriala, bolile de inima, obezitate, infertilitate etc.




Spune-ne opinia ta despre
"14 motive pentru care sa nu consumati carne"

1 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"14 motive pentru care sa nu consumati carne"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Quinoa si chia sunt benefice in curele de slabire

Quinoa si chia sunt benefice in curele de slabire

de Laura Galescu 13 Iul 2018

Stiai ca fibrele insolubile, cele care nu se dizolva in apa, accelereaza miscarile bolului alimentar? Sunt si alte beneficii majore pentru sanatate oferite de fibre: ajuta la reducerea tensiunii arteriale, amelioreaza diabetul, scad nivelul de glucoza si te pot ajuta sa slabesti pentru ca esti nevoit sa mesteci mai mult si acest lucru iti ofera o senzatie de satietate. [detalii]

Dieta ketogenica. Ce presupune?

Dieta ketogenica. Ce presupune?

de Raluca Garbea 11 Iul 2018

Dieta ketogenica este o dieta cu continut scazut de carbohidrati, care invata metabolismul sa arda toate grasimile pe care le primeste prin alimentatie. Cu ajutorul acestei diete, organismul se va obisnui cu faptul ca grasimea este cel mai important combustil, pe care nu trebuie sa il depuna, ci sa il consume in totalitate. [detalii]

Sucul de patrunjel te ajuta sa scapi de kilogramele in plus

Sucul de patrunjel te ajuta sa scapi de kilogramele in plus

de Raluca Garbea 05 Iul 2018

Stiai ca sucul de patrunjel detoxifica organismul si elimina kilogramele in plus? De multe ori cautam solutii complicate pentru a slabi si nu realizam ca cele mai bune optiuni sunt chiar la indemana noastra. [detalii]

7 alimente usor de digerat

7 alimente usor de digerat

de Laura Galescu 05 Iul 2018

Unele alimente sunt mai usor digerabile decat altele, si sunt momente in care este extrem de important sa alegem cele mai usoare. Astfel de momente sunt acelea in care avem tulburari stomacale, suntem bolnavi sau ne recuperam dupa o boala. [detalii]

Cum alegi un pepene bine copt. Trucuri usor de aplicat

Cum alegi un pepene bine copt. Trucuri usor de aplicat

de Laura Galescu 03 Iul 2018

Sezonul pepenilor a inceput! Fie ca ne dorim sa fie bine copt, mai zemos sau suficient de dulce, respectarea catorva reguli ne va ajuta sa plecam acasa cu pepenele care sa fie exact pe gustul nostru. Pana sa dai fuga la piata sa iti cumperi unul, te invitam sa vezi cum se alege corect un pepene rosu. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016