Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

14 motive pentru care sa nu consumati carne

de AlegeSanatos.ro 23 Aug 2013

14 motive pentru care sa nu consumati carne

Atunci cand mancati carne nu primiti energie. Din contra carnea va fura energia, deoarece sistemul digestiv lucreaza intens pentru a o putea digera. Oamenii, spre deosebire de restul animalelor carnivore, au traiectul digestiv de 10-12 ori mai mare decat lungimea corpului, fapt care poate determina stagnarea carnii in intestin si timp de 5 zile, timp in care aceasta intra in putrefactie. Si toate acestea intr-un corp inca sanatos!


2.  Carnea contine cantitati mari de adrenalina, din cauza experientei dramatice prin care trece animalul inainte de a fi omorat. Nivelul ridicat de adrenalina din carnea consumata induce persoanei care a consumat-o, o stare avansata de nervozitate, crescandu-i considerabil  agresivitatea.

3. Carnea este toxica din cauza continutului ridicat de acizi eliberati in procesul digestiei de proteine animale: acid uric responsabil de  aparitia gutei, acid sulfuric si acid fosforic.

4. Proteinele animale care putrezesc in interiorul corpului confera acestuia un miros neplacut (de aici respiratia si transpiratia urat mirositoare).

5. Carnea este injectata cu hormoni, antibiotice si vaccinuri, toate considerate cancerigene.

6. Daca fiecare consumator de carne ar trebui singur sa isi ucida “friptura” am fi surprinsi cati ar deveni vegetarieni. Daca va credeti in stare sa ucideti cu propriile maine un animal va invit intr-o macelarie sau sa urmariti procesul in documentarul “Food Inc.”

7. Cu cat consumati mai multa proteina animala, cu atat mai putin calciu veti avea in corp. Consumul de carne este principala cauza a aparitiei osteoporozei si conduce la degradarea danturii.

8. Consumul de carne micsoreaza speranta de viata (prin suprasolicitarea in timp a organelor vitale).

9. Animalele traiesc in conditii greu de imaginat si sunt omorate cu brutalitate.

10. Dupa cateva zile de la uciderea animalului carnea intra in putrefactie, luand un aspect gri-verzui. Insa pentru a parea cat mai proaspata si pentru a capata acel aspect de rosu “sanatos”, in vitrinele sau pe rafturile magazinelor, producatorii folosesc tot felul de substante precum azotati si conservanti, de asemenea toxici pentru corpul uman.

11. Va place carnea de vitel? Pun pariu ca daca ati auzi cum plange atunci cand este ucis v-ar sfasia inima.

12. A manca cadavre nu suna deloc apetisant. Dar stati, nu asta faceti? Multi considera ca proteina animala este superioara proteinei vegetale si ca de fapt cea din urma nici nu exista. Intrebarea pe care o primesc mereu: de unde iti iei proteinele? Adevarul este ca plantele sunt singura sursa completa de proteine. Acestea sunt singurele care pot sintetiza cei 20 de aminoacizi ce constituie proteinele.  
13. Nici animalele si nici omul nu au aceasta capacitate. Plantele sunt o sursa bogata de proteine deoarece sunt alcatuite din celule solide ce contin enzime si hormoni.

14. Se spune ca vegetarieni, raw veganii sunt anemici si scunzi, iar cei care consuma carne sunt energici, sanatosi si cu o statura impunatoare. Asa este in realitate? Spre exemplu, eschimosii sunt in intregime carnivori. Femeile din randul acestora au rata de osteoporoza cea mai ridicata din lume. Eschimosii imbatranesc foarte repede, iar media de viata este de doar 27 ani.

Carnea creste nivelul colesterolului ce favorizeaza accidentele vasculare, hipertensiunea arteriala, bolile de inima, obezitate, infertilitate etc.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"14 motive pentru care sa nu consumati carne"

4 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"14 motive pentru care sa nu consumati carne"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Merisoarele sau afinele rosii, excelente pentru o sanatate de fier

Merisoarele sau afinele rosii, excelente pentru o sanatate de fier

de Elena-Alina Constantinescu 18 Ian 2017

Pe langa gustul delicios, merisoarele sunt foarte bune pentru starea noastra de sanatate deoarece au in compozitie antioxidanti, ceea ce le transforma in importante arme de aparare a organismului uman. [detalii]

Adopta un stil de viata sanatos cu dieta mediteraneana!

Adopta un stil de viata sanatos cu dieta mediteraneana!

de Elena-Alina Constantinescu 10 Ian 2017

Odata cu inaintarea in varsta este foarte importanta mentinerea sanatatii fizice si mentale pentru evitarea bolilor cronice. S-a dovedit ca persoanele care au un stil de viata sanatos si o dieta echilibrata au mai multe sanse de a depasi varsta de 70 de ani. Dieta mediteraneana reuseste sa ne scape rapid de kilogramele in exces si asta se intampla rapid, usor si sigur, fara efecte adverse si fara infometare. [detalii]

Topul alimentelor cu un continut ridicat de acizi grasi omega 3

Topul alimentelor cu un continut ridicat de acizi grasi omega 3

de Elena-Alina Constantinescu 05 Ian 2017

Acizii grasi Omega 3 nu pot fi produsi de organism in mod natural, de aceea trebuie furnizati prin intermediul alimentelor sau a suplimentelor naturale. Au un rol esential in dezvoltarea normala a organismului, reduc riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, cancerului, diabetului si artritei. [detalii]

4 sfaturi pentru detoxifierea organismului dupa Sarbatori

4 sfaturi pentru detoxifierea organismului dupa Sarbatori

de Elena-Alina Constantinescu 03 Ian 2017

Ai permanent senzatia de oboseala? Nu te poti concentra? A venit timpul pentru detoxifierea prganismului dupa sarbatorile de iarna. Asadar, pentru a elimina toxinele din rinichi, intestine, plamani, limfa si piele trebuie sa urmati o dieta bogata in nutrienti. La final, pielea ta va capata un aspect stralucitor si catifelat. [detalii]

Cum sa faci pate vegetal la tine acasa? 3 retete sanatoase

Cum sa faci pate vegetal la tine acasa? 3 retete sanatoase

de Elena-Alina Constantinescu 13 Dec 2016

Un aliment consumat frecvent de romani in perioada postului este pateul vegetal. In urma unui studiu realizat anul trecut asupra a 70 de tipuri de pate vegetal, specialistii au realizat un top al aditivilor alimentari care se regasesc in compozitia acestui produs. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 5 din 5 (1 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.