Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

14 motive pentru care sa nu consumati carne

de AlegeSanatos.ro 23 Aug 2013

Tags: carne hormoni de crestere factori cancerigeni


14 motive pentru care sa nu consumati carne

Atunci cand mancati carne nu primiti energie. Din contra carnea va fura energia, deoarece sistemul digestiv lucreaza intens pentru a o putea digera. Oamenii, spre deosebire de restul animalelor carnivore, au traiectul digestiv de 10-12 ori mai mare decat lungimea corpului, fapt care poate determina stagnarea carnii in intestin si timp de 5 zile, timp in care aceasta intra in putrefactie. Si toate acestea intr-un corp inca sanatos!


2.  Carnea contine cantitati mari de adrenalina, din cauza experientei dramatice prin care trece animalul inainte de a fi omorat. Nivelul ridicat de adrenalina din carnea consumata induce persoanei care a consumat-o, o stare avansata de nervozitate, crescandu-i considerabil  agresivitatea.

3. Carnea este toxica din cauza continutului ridicat de acizi eliberati in procesul digestiei de proteine animale: acid uric responsabil de  aparitia gutei, acid sulfuric si acid fosforic.

4. Proteinele animale care putrezesc in interiorul corpului confera acestuia un miros neplacut (de aici respiratia si transpiratia urat mirositoare).

5. Carnea este injectata cu hormoni, antibiotice si vaccinuri, toate considerate cancerigene.

6. Daca fiecare consumator de carne ar trebui singur sa isi ucida “friptura” am fi surprinsi cati ar deveni vegetarieni. Daca va credeti in stare sa ucideti cu propriile maine un animal va invit intr-o macelarie sau sa urmariti procesul in documentarul “Food Inc.”

7. Cu cat consumati mai multa proteina animala, cu atat mai putin calciu veti avea in corp. Consumul de carne este principala cauza a aparitiei osteoporozei si conduce la degradarea danturii.

8. Consumul de carne micsoreaza speranta de viata (prin suprasolicitarea in timp a organelor vitale).

9. Animalele traiesc in conditii greu de imaginat si sunt omorate cu brutalitate.

10. Dupa cateva zile de la uciderea animalului carnea intra in putrefactie, luand un aspect gri-verzui. Insa pentru a parea cat mai proaspata si pentru a capata acel aspect de rosu “sanatos”, in vitrinele sau pe rafturile magazinelor, producatorii folosesc tot felul de substante precum azotati si conservanti, de asemenea toxici pentru corpul uman.

11. Va place carnea de vitel? Pun pariu ca daca ati auzi cum plange atunci cand este ucis v-ar sfasia inima.

12. A manca cadavre nu suna deloc apetisant. Dar stati, nu asta faceti? Multi considera ca proteina animala este superioara proteinei vegetale si ca de fapt cea din urma nici nu exista. Intrebarea pe care o primesc mereu: de unde iti iei proteinele? Adevarul este ca plantele sunt singura sursa completa de proteine. Acestea sunt singurele care pot sintetiza cei 20 de aminoacizi ce constituie proteinele.  
13. Nici animalele si nici omul nu au aceasta capacitate. Plantele sunt o sursa bogata de proteine deoarece sunt alcatuite din celule solide ce contin enzime si hormoni.

14. Se spune ca vegetarieni, raw veganii sunt anemici si scunzi, iar cei care consuma carne sunt energici, sanatosi si cu o statura impunatoare. Asa este in realitate? Spre exemplu, eschimosii sunt in intregime carnivori. Femeile din randul acestora au rata de osteoporoza cea mai ridicata din lume. Eschimosii imbatranesc foarte repede, iar media de viata este de doar 27 ani.

Carnea creste nivelul colesterolului ce favorizeaza accidentele vasculare, hipertensiunea arteriala, bolile de inima, obezitate, infertilitate etc.




Spune-ne opinia ta despre
"14 motive pentru care sa nu consumati carne"

3 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"14 motive pentru care sa nu consumati carne"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Pui cu smantana si ciuperci. Reteta simpla si delicioasa

Pui cu smantana si ciuperci. Reteta simpla si delicioasa

de AlegeSanatos.ro 14 Ian 2019

Gustos si usor de pregatit, puiul cu smantana si ciuperci poate fi preparatul ideal atunci cand nu mai ai inspiratie. Se prepara foarte simplu, deoarece nu ai nevoie de ingrediente speciale si este la fel de bun si pentru masa de pranz, dar si pentru cina. Mai mult, carnea de pui, dar si ciupercile fierb rapid, asa ca timpul de preparare este redus. [detalii]

Vrei sa slabesti si nu reusesti? Iata care sunt cele mai comune greseli!

Vrei sa slabesti si nu reusesti? Iata care sunt cele mai comune greseli!

de Raluca Garbea 11 Ian 2019

Iti doresti sa slabesti, insa nu reusesti? Inseamna ca faci anumite greseli care te impiedica sa scapi de kilogramele in plus. [detalii]

Dieta cu citrice

Dieta cu citrice

de AlegeSanatos.ro 10 Ian 2019

Daca iti plac citricele si iti doresti sa ai cateva kilograme in minus, venim cu vesti bune: cele doua merg mana-n mana. [detalii]

Micul dejun. Ce beneficii aduce, de fapt, pentru sanatate

Micul dejun. Ce beneficii aduce, de fapt, pentru sanatate

de Laura Galescu 17 Dec 2018

Ai auzit de nenumarate ori ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Studiile in materie sugereaza ca este adevarat. Iata cateva motive pentru care nu ar trebui sarit peste aceasta prima masa. [detalii]

Pizza de post cu multe legume. Reteta savuroasa

Pizza de post cu multe legume. Reteta savuroasa

de Alege Sanatos 26 Nov 2018

Postul este o perioada in care poti manca si felurile tale de mancare preferate. Daca iti place pizza, pregateste chiar tu o reteta de post, usor de facut si foarte gustoasa. Pizza de post poate fi adaptata in functie de gusturile tale si legumele se pot pune in functie de preferinte, folosind, de la ardei, rosii, dovlecel si pana la conopida sau broccoli. Cantitatile de legume si proportiile in care le combinam pot, de asemenea, sa varieze. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016