Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

5 alimente benefice pentru organism pe care nu le consumi de obicei

de Laura Galescu 02 Apr 2018

Tags: aliementatia sanatoasa alimente sanatoase anghinare alge temoeh conopida sardine


5 alimente benefice pentru organism pe care nu le consumi de obicei

Previn cancerul, sunt pline de vitamine si au gust delicios. Exista anumite alimente usor de procurat si de consumat, dar pe care nu le includem de obicei in meniul nostru.

Cand vei citi cate beneficii ofera, cu siguranta le vei pune pe lista data viitoare cand pleci la cumparaturi:
 
1. Conopida
 
Conopida se inrudeste cu broccoli, dar cea din urma capteaza de obicei toata atentia. Ca si alte legume crucifere, conopida este o sursa buna de vitamina C si fibre. La fel ca broccoli, are, de asemenea, o substanta chimica naturala, numita sulforaphane, care poate preveni cancerul, conform anumitor teste de laborator efectuate pe animale.

Desi multe lucruri implica riscul de cancer, dieta este cel mai usor de controlat.
 
2. Sardinele
 
Aceste pesti mici au o valoare nutritionala mare. Sardinele sunt o sursa excelenta de acizi grasi omega-3 si sunt bogate in vitamina B12.

Sunt, de asemenea, bogate in vitamina D, care, la fel ca si calciu, ajuta la prevenirea fracturilor si contribuie la rezistenta oaselor.
 
3. Tempeh
 
Despre tofu s-au spus foarte multe lucruri, dar tempeh ati incercat? Tempeh este, de asemenea, fabricat din soia si numerosi nutrienti, proteine, potasiu si calciu.
 
4. Algele
 
Daca din dieta ta de viata nu face parte sushi, s-ar putea sa nu fi gustat niciodata nici alge. Acestea merita insa o incercare. Deoarece absoarb nutrientii din mare, algele sunt bogate in vitamine si minerale, in special calciu si fier. Contin, de asemenea, multe proteine ​​si au un continut scazut de grasimi.
 
5. Anghinarea
 
Anghinarea are un continut scazut de grasimi saturate si colesterol, fiind o sursa bogata de fibre, vitamine si minerale. Anghinarea contine vitamina C, tiamina- B1, riboflavina- B2, niacinul- B3, vitamina B-6, B-12, A, E, D si vitamina K.

De asemenea, furnizeaza minerale precum calciu, fier, zinc, mangan, fosfor si zinc. Ba mai mult, anghinarea poate reduce sansele de a face cancer la san.




Spune-ne opinia ta despre
"5 alimente benefice pentru organism pe care nu le consumi de obicei"

10 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"5 alimente benefice pentru organism pe care nu le consumi de obicei"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Reteta sanatoasa de croissante cu unt

Reteta sanatoasa de croissante cu unt

de Laura Galescu 24 Apr 2018

Fragede si cu o aroma delicioasa de unt, croissantele sunt perfecte pentru a fi servite la micul dejun. Cele cumparate nu sunt intotdeauna sanatoase, dar le poti face tu in casa. [detalii]

3 alimente sanatoase, dar care NU trebuie consumate zilnic

3 alimente sanatoase, dar care NU trebuie consumate zilnic

de Laura Galescu 19 Apr 2018

Pentru o viata sanatoasa este important sa consumi alimente cu valoare nutritionala mare. Dar sa le consumi mereu pe acelasi nu este deloc indicat. Varietatea este cea care da savoare vietii si este ideala pentru sanatate. [detalii]

Cum sa comanzi usor mancare sanatoasa

Cum sa comanzi usor mancare sanatoasa

de AlegeSanatos.ro 02 Apr 2018

Trebuie sa fim de acord ca uneori, pentru a pregati mancarea la domiciliu, pur si simplu nu este timp, si uneori, nici placere. La urma urmei, pentru a realiza preparate savuroase este nevoie de timp si de ingrediente, de indemanare dar si de pasiune. [detalii]

Cum iti poti diversifica alegerile culinare in timpul postului?

Cum iti poti diversifica alegerile culinare in timpul postului?

de AlegeSanatos.ro 28 Mar 2018

Se spune ca postul este un adevarat medicament pentru organism. Asociat colectiv cu modalitatea naturala de eliminare a toxinelor si reziduurilor daunatoare, el reuseste sa regenereze fizic celulele corpului, sa ajute la inlaturarea unor boli, si nu in ultimul rand sa echilibreze mentalul. [detalii]

Ciocolata care se albeste este daunatoare? Explicatiile oamenilor de stiinta

Ciocolata care se albeste este daunatoare? Explicatiile oamenilor de stiinta

de Laura Galescu 26 Mar 2018

Desi nu are termenul expirat, ciocolata capata de multe ori un aspect albit sau pare sa fie acoperita cu o pulbere fina, de culoare alba. Ca urmare a plangerilor frecvente ale consumatorilor, oamenii de stiinta din Hamburg au descoperit de ce ciocolata isi schimba culoarea si textura. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit