Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

6 superalimente utile pentru detoxifierea de primavara

de Laura Voica 05 Apr 2014

6 superalimente utile pentru detoxifierea de primavara

Cand vine vorba de curatareacorpului de toxine, produsele alimentare sunt intr-adevar cel mai bun medicament. Multe dintre alimente pot detoxifia ficatul, rinichii, pielea, intestinele, si alte organe. Adauga in dieta ta mai multe dintre aceste alimente nutritive de primavara si delicioase pentru a contracara efectele nocive ale alegerilor proaste alimentare, poluare, aditivi alimentari, fumatul pasiv, printre alte toxine. Iata sase ponturi pentru alimentele de sezon pentru o cura de detoxifiere:

Anghinarele
 Anghinarele sunt o leguma extrem de subapreciata. Ele sunt bogate in vitamina C si fibre si contribuie la cresterea productiei de bila, care ajuta intestinele la eliminarea toxinelor din organism. Anghinarele contin, de asemenea, o substanta care ajuta ficatul sa descompuna acizi grasi. Aceasta este o veste buna, deoarece dieta si stilul de viata creeaza un stres foarte mare pe capacitatea ficatului de a filtra toxinele.

Sparanghelul
Este greu sa rezisti sparanghelului atunci cand este acoperit in ulei de masline, presarat cu sare de mare si usor gatit pe gratar. Aceasta planta este o sursa excelenta de vitamina K si acid folic, acesta din urma fiind deosebit de necesar pentru femeile gravide. Asparagus contine si vitamine A, C, B1, B2, B6, niacina, mangan, potasiu, magneziu si seleniu.

Usturoi
Uita de grija respiratiei urat mirositoare si bucura-te de proprietatile curative ale usturoiului proaspat. Usturoiul este inrudit cu ceapa si impartaseste multe dintre beneficiile sale  pentru sanatate. Usturoiul poate distruge bacteriile daunatoare, paraziti intestinali si virusi in organism, impiedica depunerile de placi de aterom pe artere si scade tensiunea arteriala. Usturoiul este bine cunoscut pentru proprietatile sale anti -cancer si p antioxidante si, de asemenea, ajuta la curatarea tractului respirator prin expulzarea acumularii de mucus in plamani si a sinusurilor. Atentie, usturoiul granulat, din supermarketuri nu ofera nici unul dintre aceste beneficii.

Ceapa
Ceapa este un aliment versatil, fiind un promotor al sanatatii. Cercetarile, care s-au facut entru aceasta leguma, au descoperit proprietati antioxidante si ant-cancer. Ceapa, de asemenea, subtiaza si curata sangele si scade colesterolul LDL, fara sa diminueze colesterolul HDL. Bogata in biotina ( care ajuta metabolismul grasimilor ) si fitonutrienti, cum ar fi polifenoli, ceapa ajuta, de asemenea, la detoxifierea tractului respirator si lupta impotriva astmului, bronsitei, febrei fanului  si diabetului. Ceapa, asemenea usturoiului, ajuta la curatarea organismul de virusi si intestinele de bacterii daunatoare.

Capsuni
Sfarsitul primaverii este sezonul de capsunilor nutritive si bogate in enzime. Consumul de opt capsuni ( cine se poate opri la 8? ), va va da mai multa vitamina C decat o portocala. La fel ca cele mai multe fructe delicioase, acestea sunt printre alimentele care au cea mai mare putere antioxidanta. Proaspete sau congelate, intr-o salata sau intr-un smoothie, capsunile ofera un tratament delicios si va protejeaza de boli de inima, artrita, pierderi de memorie, cancer si o serie de alte probleme de sanatate. Detoxifierea nu a fost niciodata mai delicioasa!

Nasturel
Nu e cea mai des utilizata planta verde in salate, dar este cu siguranta una dintre cele mai sanatoase, aceste plante acvatice cresc numarul de enzime utilizate si contin fitonutrienti care au inhibat celulele cancerigene cu succes. Intr-un studiu efectuat in Centrul de Cercetare Norwich Food in Regatul Unit, fumatorii care au primit  170 de grame de macris zilnic, au  eliminat prin urina cantitati mai mari de substante cancerigene, reducand astfel numarul lor la corp. Macris are o aroma usor piperata care imbunatateste gustul salatelor, supelor si sandwich-urilor.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"6 superalimente utile pentru detoxifierea de primavara"

6 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"6 superalimente utile pentru detoxifierea de primavara"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Ceaiul de cicoare - tonic hepatic si digestiv, ideal in curele de slabire

Ceaiul de cicoare - tonic hepatic si digestiv, ideal in curele de slabire

de Elena-Alina Constantinescu 06 Dec 2016

Ceaiul de cicoare poate fi folosit pentru a trata o gama variata de boli, de la anemie pana la cancer intestinal. [detalii]

Dieta frantuzeasca: planul alimentar pentru o silueta armonioasa

Dieta frantuzeasca: planul alimentar pentru o silueta armonioasa

de Elena-Alina Constantinescu 20 Oct 2016

Frantuzoaicele sunt admirate pentru siluetele zvelte si armonioase. Pentru a se mentina in forma, nu consuma alimente procesate sau bogate in grasimi, dulciuri si bauturi carbogazoase. Savureaza mancarea, folosesc intotdeauna ingrediente proaspete cand o prepara, mananca pentru gust, nu pentru senzatia de satietate. [detalii]

Sa inceapa detoxifierea de toamna! Dieta pentru 5 zile

Sa inceapa detoxifierea de toamna! Dieta pentru 5 zile

de Elena-Alina Constantinescu 19 Oct 2016

Exista multe produse de detoxifiere pe piata care sa implineasca acest scop, insa cu efecte adverse asupra organismului. Din cauza poluarii accentuate, a alimentelor foarte procesate si a altor toxine pe care le ingeram, corpul nu mai face fata. Incepem sa ne simtim obositi, letargici, deprimati, asadar iata cum ne detoxifiem corpul in mod natural! [detalii]

Fructe de toamna pentru intarirea sistemului imunitar

Fructe de toamna pentru intarirea sistemului imunitar

de Elena-Alina Constantinescu 29 Sep 2016

Consumate proaspete, fructele ne asigura necesarul de proteine si vitamine si ne ofera energia necesara pentru desfasurarea activitatilor zilnice. Fitonutrientii pe care ii contin ajuta la preventia inflamatiilor si la intarirea sistemului imunitar. Iata 5 fructe care nu trebuie sa iti lipseasca din dieta in aceasta toamna: [detalii]

Importanta alimentatiei sanatoase in timpul sarcinii

Importanta alimentatiei sanatoase in timpul sarcinii

de Elena-Alina Constantinescu 21 Sep 2016

Conform unui studiu britanic, femeile care consuma grasimi si zahar in exces in timpul sarcinii afecteaza sanatatea bebelusului. Din cauza alimentelor nesanatoase, creste riscul de hiperactivitate la copii. Este mult mai importanta calitatea alimentelor, decat cantitatea pe care o consumati. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.