Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

6 superalimente utile pentru detoxifierea de primavara

de Laura Voica 05 Apr 2014

Tags: Anghinarele Sparanghelul Usturoi Ceapa Ca psuni Nasturel


6 superalimente utile pentru detoxifierea de primavara

Cand vine vorba de curatareacorpului de toxine, produsele alimentare sunt intr-adevar cel mai bun medicament. Multe dintre alimente pot detoxifia ficatul, rinichii, pielea, intestinele, si alte organe. Adauga in dieta ta mai multe dintre aceste alimente nutritive de primavara si delicioase pentru a contracara efectele nocive ale alegerilor proaste alimentare, poluare, aditivi alimentari, fumatul pasiv, printre alte toxine. Iata sase ponturi pentru alimentele de sezon pentru o cura de detoxifiere:

Anghinarele
 Anghinarele sunt o leguma extrem de subapreciata. Ele sunt bogate in vitamina C si fibre si contribuie la cresterea productiei de bila, care ajuta intestinele la eliminarea toxinelor din organism. Anghinarele contin, de asemenea, o substanta care ajuta ficatul sa descompuna acizi grasi. Aceasta este o veste buna, deoarece dieta si stilul de viata creeaza un stres foarte mare pe capacitatea ficatului de a filtra toxinele.

Sparanghelul
Este greu sa rezisti sparanghelului atunci cand este acoperit in ulei de masline, presarat cu sare de mare si usor gatit pe gratar. Aceasta planta este o sursa excelenta de vitamina K si acid folic, acesta din urma fiind deosebit de necesar pentru femeile gravide. Asparagus contine si vitamine A, C, B1, B2, B6, niacina, mangan, potasiu, magneziu si seleniu.

Usturoi
Uita de grija respiratiei urat mirositoare si bucura-te de proprietatile curative ale usturoiului proaspat. Usturoiul este inrudit cu ceapa si impartaseste multe dintre beneficiile sale  pentru sanatate. Usturoiul poate distruge bacteriile daunatoare, paraziti intestinali si virusi in organism, impiedica depunerile de placi de aterom pe artere si scade tensiunea arteriala. Usturoiul este bine cunoscut pentru proprietatile sale anti -cancer si p antioxidante si, de asemenea, ajuta la curatarea tractului respirator prin expulzarea acumularii de mucus in plamani si a sinusurilor. Atentie, usturoiul granulat, din supermarketuri nu ofera nici unul dintre aceste beneficii.

Ceapa
Ceapa este un aliment versatil, fiind un promotor al sanatatii. Cercetarile, care s-au facut entru aceasta leguma, au descoperit proprietati antioxidante si ant-cancer. Ceapa, de asemenea, subtiaza si curata sangele si scade colesterolul LDL, fara sa diminueze colesterolul HDL. Bogata in biotina ( care ajuta metabolismul grasimilor ) si fitonutrienti, cum ar fi polifenoli, ceapa ajuta, de asemenea, la detoxifierea tractului respirator si lupta impotriva astmului, bronsitei, febrei fanului  si diabetului. Ceapa, asemenea usturoiului, ajuta la curatarea organismul de virusi si intestinele de bacterii daunatoare.

Capsuni
Sfarsitul primaverii este sezonul de capsunilor nutritive si bogate in enzime. Consumul de opt capsuni ( cine se poate opri la 8? ), va va da mai multa vitamina C decat o portocala. La fel ca cele mai multe fructe delicioase, acestea sunt printre alimentele care au cea mai mare putere antioxidanta. Proaspete sau congelate, intr-o salata sau intr-un smoothie, capsunile ofera un tratament delicios si va protejeaza de boli de inima, artrita, pierderi de memorie, cancer si o serie de alte probleme de sanatate. Detoxifierea nu a fost niciodata mai delicioasa!

Nasturel
Nu e cea mai des utilizata planta verde in salate, dar este cu siguranta una dintre cele mai sanatoase, aceste plante acvatice cresc numarul de enzime utilizate si contin fitonutrienti care au inhibat celulele cancerigene cu succes. Intr-un studiu efectuat in Centrul de Cercetare Norwich Food in Regatul Unit, fumatorii care au primit  170 de grame de macris zilnic, au  eliminat prin urina cantitati mai mari de substante cancerigene, reducand astfel numarul lor la corp. Macris are o aroma usor piperata care imbunatateste gustul salatelor, supelor si sandwich-urilor.




Spune-ne opinia ta despre
"6 superalimente utile pentru detoxifierea de primavara"

6 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"6 superalimente utile pentru detoxifierea de primavara"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Conopida cu ciuperci - reteta rapida si delicioasa

Conopida cu ciuperci - reteta rapida si delicioasa

de Laura Galescu 19 Sep 2018

Conopida cu ciuperci - o reteta delicioasa, foarte potrivita daca tii post, servita atat pe post de garnitura, cat si ca gustare. [detalii]

Castanele. Cum le poti consuma si ce beneficii ofera

Castanele. Cum le poti consuma si ce beneficii ofera

de Laura Galescu 13 Sep 2018

Castanele amintesc de bucuria zilelelor copilariei. Exista mai multe varietati de castane comestibile, care nu trebuie confundate cu cele salbatice. Castana contine tot atata vitamina C cat lamaia. Nutritiva si calorica, faina de castane contine 75% glucide. Castanele furnizeaza vitamine (B, C, E), minerale (mangan, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier, cupru) si fibre. [detalii]

Nectarinele. De ce NU este bine sa le pastrezi in frigider

Nectarinele. De ce NU este bine sa le pastrezi in frigider

de AlegeSanatos.ro 05 Sep 2018

Nectarinele sunt delicioase si ofera multe beneficii pentru sanatate. [detalii]

Reteta zacusca de vinete. Simpla si gustoasa

Reteta zacusca de vinete. Simpla si gustoasa

de Laura Galescu 31 Aug 2018

Fie ca iti aminteste de bunici sau de studentie, zacusca de vinete este delicioasa. Una dintre cele mai populare conserve pentru iarna, zacusca, se face din tot felul de legume, dar cea mai populara va ramane intotdeauna zacusca de vinete. [detalii]

Pepenele galben, beneficii pentru sanatate

Pepenele galben, beneficii pentru sanatate

de Laura Galescu 20 Aug 2018

Pepenele galben este delicios si are multiple beneficii pentru sanatate. Datorita continutului mare de apa, pepenele galben este un bun detoxifiant, avand proprietati diuretice si revigorante. De asemenea, stimuleaza digestia si apetitul. Prin actiunea diuretica, laxativa si detoxifianta, este recomandat in caz de anemie, constipatie, guta, reumatism, calculi renali, probleme ale vezicii urinare si boli de piele, cum ar fi acneea si eczemele. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016