Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

6 superalimente utile pentru detoxifierea de primavara

de Laura Voica 05 Apr 2014

Tags: Anghinarele Sparanghelul Usturoi Ceapa Ca psuni Nasturel


6 superalimente utile pentru detoxifierea de primavara

Cand vine vorba de curatareacorpului de toxine, produsele alimentare sunt intr-adevar cel mai bun medicament. Multe dintre alimente pot detoxifia ficatul, rinichii, pielea, intestinele, si alte organe. Adauga in dieta ta mai multe dintre aceste alimente nutritive de primavara si delicioase pentru a contracara efectele nocive ale alegerilor proaste alimentare, poluare, aditivi alimentari, fumatul pasiv, printre alte toxine. Iata sase ponturi pentru alimentele de sezon pentru o cura de detoxifiere:

Anghinarele
 Anghinarele sunt o leguma extrem de subapreciata. Ele sunt bogate in vitamina C si fibre si contribuie la cresterea productiei de bila, care ajuta intestinele la eliminarea toxinelor din organism. Anghinarele contin, de asemenea, o substanta care ajuta ficatul sa descompuna acizi grasi. Aceasta este o veste buna, deoarece dieta si stilul de viata creeaza un stres foarte mare pe capacitatea ficatului de a filtra toxinele.

Sparanghelul
Este greu sa rezisti sparanghelului atunci cand este acoperit in ulei de masline, presarat cu sare de mare si usor gatit pe gratar. Aceasta planta este o sursa excelenta de vitamina K si acid folic, acesta din urma fiind deosebit de necesar pentru femeile gravide. Asparagus contine si vitamine A, C, B1, B2, B6, niacina, mangan, potasiu, magneziu si seleniu.

Usturoi
Uita de grija respiratiei urat mirositoare si bucura-te de proprietatile curative ale usturoiului proaspat. Usturoiul este inrudit cu ceapa si impartaseste multe dintre beneficiile sale  pentru sanatate. Usturoiul poate distruge bacteriile daunatoare, paraziti intestinali si virusi in organism, impiedica depunerile de placi de aterom pe artere si scade tensiunea arteriala. Usturoiul este bine cunoscut pentru proprietatile sale anti -cancer si p antioxidante si, de asemenea, ajuta la curatarea tractului respirator prin expulzarea acumularii de mucus in plamani si a sinusurilor. Atentie, usturoiul granulat, din supermarketuri nu ofera nici unul dintre aceste beneficii.

Ceapa
Ceapa este un aliment versatil, fiind un promotor al sanatatii. Cercetarile, care s-au facut entru aceasta leguma, au descoperit proprietati antioxidante si ant-cancer. Ceapa, de asemenea, subtiaza si curata sangele si scade colesterolul LDL, fara sa diminueze colesterolul HDL. Bogata in biotina ( care ajuta metabolismul grasimilor ) si fitonutrienti, cum ar fi polifenoli, ceapa ajuta, de asemenea, la detoxifierea tractului respirator si lupta impotriva astmului, bronsitei, febrei fanului  si diabetului. Ceapa, asemenea usturoiului, ajuta la curatarea organismul de virusi si intestinele de bacterii daunatoare.

Capsuni
Sfarsitul primaverii este sezonul de capsunilor nutritive si bogate in enzime. Consumul de opt capsuni ( cine se poate opri la 8? ), va va da mai multa vitamina C decat o portocala. La fel ca cele mai multe fructe delicioase, acestea sunt printre alimentele care au cea mai mare putere antioxidanta. Proaspete sau congelate, intr-o salata sau intr-un smoothie, capsunile ofera un tratament delicios si va protejeaza de boli de inima, artrita, pierderi de memorie, cancer si o serie de alte probleme de sanatate. Detoxifierea nu a fost niciodata mai delicioasa!

Nasturel
Nu e cea mai des utilizata planta verde in salate, dar este cu siguranta una dintre cele mai sanatoase, aceste plante acvatice cresc numarul de enzime utilizate si contin fitonutrienti care au inhibat celulele cancerigene cu succes. Intr-un studiu efectuat in Centrul de Cercetare Norwich Food in Regatul Unit, fumatorii care au primit  170 de grame de macris zilnic, au  eliminat prin urina cantitati mai mari de substante cancerigene, reducand astfel numarul lor la corp. Macris are o aroma usor piperata care imbunatateste gustul salatelor, supelor si sandwich-urilor.




Spune-ne opinia ta despre
"6 superalimente utile pentru detoxifierea de primavara"

1 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"6 superalimente utile pentru detoxifierea de primavara"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Ramai sanatoasa iarna cu ajutorul fructelor si legumelor

Ramai sanatoasa iarna cu ajutorul fructelor si legumelor

de Laura Galescu 16 Nov 2017

Iarna creste intotdeauna riscul sa racesti sau chiar sa faci gripa, asa ca fructele si legumele iti pot veni in ajutor. Mai mult, te ajuta sa-ti pastrezi silueta in perioada sarbatorilor. Pentru ca natura ne-a pus la indemana o intreaga gama de fructe si legume care sa ne ofere nutrientii necesari pentru iarna. [detalii]

Cat de nutritiva este salata la punga?

Cat de nutritiva este salata la punga?

de Laura Galescu 14 Nov 2017

Te-ai intrebat daca salata la punga este sanatoasa? Daca raspunsul e afirmativ, este important sa stii ca exista nutrienti precum vitaminele C si B care sunt solubile in apa si care se pierd in procesul de spalare si de taiere industriala sau chiar prin pastrarea indelungata a salatelor la frigider. [detalii]

Ce poti manca in fiecare zi la micul dejun

Ce poti manca in fiecare zi la micul dejun

de Laura Galescu 13 Nov 2017

Micul-dejun perfect echilibrat nu are decat 3 ingrediente si este inspirat de gastronomia islandeza, potrivit medicului Monique Tello de la Universitatea din Harvard. Painea prajita sau nu este la fel de nociva ca un desert mancat la prima ora, dupa parerea medicului. in fiecare zi ar trebui sa mancam de dimineata ovaz, iaurt si fructe de padure.  [detalii]

Cateva lucruri pe care nu le stiai despre avocado

Cateva lucruri pe care nu le stiai despre avocado

de Laura Galescu 08 Nov 2017

Pana nu demult, avocado nu era foarte cunoscut si nu multe persoane stiau despre el. Nu este vorba doar despre continutul de vitamine si minerale, ci despre un intreg complex de informatii care te vor face sa il consumi mai des. [detalii]

Afla care sunt avantajele consumului de unt

Afla care sunt avantajele consumului de unt

de Laura Galescu 02 Nov 2017

Untul a fost nedrept contestat ca fiind radacina bolilor cardiovasculare datorita grasimilor saturate si a colesterolului pe care il contine. Daca este sanatos untul, aflati in acest articol. [detalii]

Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit