Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

7 flori pe care le poti manca

de Laura Voica 16 Apr 2014

Tags: liliac papadie galbenele crin galben maces violete


7 flori pe care le poti manca

Cand ne gandim la flori, cred ca ultimul lucru la care ne gandim este sa le mancam. Cu toate acestea, multe dintre aceste plante frumoase pot fi consumate si pot adauga culoare si textura la o salata de cruditati sau chiar o masa gatita. Unele sunt dulci si delicioase de la sine in timp ce altele au nevoie de un pic de dragoste pentru a se face placute.

Din pacate, nicio floare nu poate fi consumata intr-adevar in conditii de siguranta cu exceptia cazului in care a fost crescut organic, fara utilizarea pesticidelor sau a substantelor chimice. Asigurati-va ca spalati bine florile inainte de a le manca.
Este, de asemenea important sa eliminati pistiluri si staminele de flori inainte de a le manca. Uneori, aceste parti ale florii nu sunt la fel de gustoase ca restul.





Violete

Florile, impreuna cu frunzele in forma de inima, sunt comestibile. Ambele pot fi folosite pentru a adauga culoare si complexitate la salate. Floarea este adesea folosita pentru a face jeleuri si ceaiuri si pot fi, de asemenea, confiate si folosite ca o garnitura decorativa.





Maces

Acesti muguri circulari au jucat un rol esential in dieta nativ american pentru o lunga perioada de timp. Macesele contin vitamina C si se pastreaza foarte bine atunci cand sunt uscate in mod corespunzator. Pentru o gustare revigoranta incearca sa faci cuburi de gheata cu macese.





Papadie

Aceasta „buruiana comuna” nu are celebritatea pe care o merita. Frunzele plantei sunt pline de antioxidanti si minerale care contin un nivel ridicat de potasiu. Desi planta poate fi un pic amara, pentru cei carora le place rucola, de exemplu,  acesta poate fi un minunat ingredient in orice salata.




Crin Galben

Aceasta floare are un gust dulce si poate fi consumata cruda. Tuberculii si radacinile pot fi fierte si mancate ca mini cartofi. Doar elimina tulpinile si, desigur, murdaria. Mugurii de flori sunt o sursa buna de vitamina C si caroten. Dar fii atent,  crinii sunt mortali pentru pisici.




Flori de dovleac

Aceasta floare portocalie poate fi consumata fiarta sau cruda. Atentie, floarea se ofileste repede, asadar folositi-o imediat dupa ce ati cules-o sau cumparat-o.




Galbenele
Aroma sa variaza de la picant la usor piperat pana la picant. Merge foarte bine in mancaruri precum orez, supe si paste. Floarea poate fi de asemenea utilizata ca un remediu din plante.





Liliac

Ai ghicit, frumosul liliacul are gustul precum miroase, dar nu are o aroma coplesitoare ci este delicat. Liliacul este folosit cel mai bine ca o garnitura. Pentru un desert diferit incercati sa-l amestecati intr-un iaurt cu aroma de vanilie.




Spune-ne opinia ta despre
"7 flori pe care le poti manca"

1 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"7 flori pe care le poti manca"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Rolul firelor albe care se desprind de pe banane

Rolul firelor albe care se desprind de pe banane

de Laura Galescu 15 Dec 2017

Foarte multe persoane prefera bananele atunci cand vine vorba despre o gustare. Bogate in nutrienti, sunt consumate de persoane de toate varstele. Singurul lucru enervant la banane sunt firele albe care se desprind atunci când le decojim. Te-ai intrebat, totusi, ce rol au acestea? [detalii]

Cum sa interpretezi etichetele de pe fructe. La ce sa trebuie sa fii atenta

Cum sa interpretezi etichetele de pe fructe. La ce sa trebuie sa fii atenta

de Laura Galescu 12 Dec 2017

Sigur ai observat ca multe fructe sau legume au etichete. Nu intotdeauna este usor sa ne dam seama ce reprezinta codurile si cum ar trebui sa ne informeze acesta despre produs. [detalii]

Ce tip de ulei este mai sanatos pentru prajirea cartofilor?

Ce tip de ulei este mai sanatos pentru prajirea cartofilor?

de Laura Galescu 28 Nov 2017

Sa recunoastem, cartofii prajiti sunt deliciosi. Totusi, lipidele din uleiurile vegetale in combinatie cu amidonul produc in procesul de prajire acrilamide, substante despre care specialistii spun ca ar avea potential cancerigen. [detalii]

5 alimente de consumat pentru un par cu adevarat sanatos

5 alimente de consumat pentru un par cu adevarat sanatos

de Laura Galescu 22 Nov 2017

Multi oameni cred ca parul sanatos este rezultatul factorilor exteriori. Ar trebui sa stiti, insa, ca parul sanatos se mentine doar cu o alimentatie pe masura. [detalii]

Ramai sanatoasa iarna cu ajutorul fructelor si legumelor

Ramai sanatoasa iarna cu ajutorul fructelor si legumelor

de Laura Galescu 16 Nov 2017

Iarna creste intotdeauna riscul sa racesti sau chiar sa faci gripa, asa ca fructele si legumele iti pot veni in ajutor. Mai mult, te ajuta sa-ti pastrezi silueta in perioada sarbatorilor. Pentru ca natura ne-a pus la indemana o intreaga gama de fructe si legume care sa ne ofere nutrientii necesari pentru iarna. [detalii]

Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit