de Laura Voica 16 Apr 2014
Tags:
Cand ne gandim la flori, cred ca ultimul lucru la care ne gandim este sa le mancam. Cu toate acestea, multe dintre aceste plante frumoase pot fi consumate si pot adauga culoare si textura la o salata de cruditati sau chiar o masa gatita. Unele sunt dulci si delicioase de la sine in timp ce altele au nevoie de un pic de dragoste pentru a se face placute.
Din pacate, nicio floare nu poate fi consumata intr-adevar in conditii de siguranta cu exceptia cazului in care a fost crescut organic, fara utilizarea pesticidelor sau a substantelor chimice. Asigurati-va ca spalati bine florile inainte de a le manca.
Este, de asemenea important sa eliminati pistiluri si staminele de flori inainte de a le manca. Uneori, aceste parti ale florii nu sunt la fel de gustoase ca restul.
Violete
Florile, impreuna cu frunzele in forma de inima, sunt comestibile. Ambele pot fi folosite pentru a adauga culoare si complexitate la salate. Floarea este adesea folosita pentru a face jeleuri si ceaiuri si pot fi, de asemenea, confiate si folosite ca o garnitura decorativa.
Maces
Acesti muguri circulari au jucat un rol esential in dieta nativ american pentru o lunga perioada de timp. Macesele contin vitamina C si se pastreaza foarte bine atunci cand sunt uscate in mod corespunzator. Pentru o gustare revigoranta incearca sa faci cuburi de gheata cu macese.
Papadie
Aceasta „buruiana comuna” nu are celebritatea pe care o merita. Frunzele plantei sunt pline de antioxidanti si minerale care contin un nivel ridicat de potasiu. Desi planta poate fi un pic amara, pentru cei carora le place rucola, de exemplu, acesta poate fi un minunat ingredient in orice salata.
Crin Galben
Aceasta floare are un gust dulce si poate fi consumata cruda. Tuberculii si radacinile pot fi fierte si mancate ca mini cartofi. Doar elimina tulpinile si, desigur, murdaria. Mugurii de flori sunt o sursa buna de vitamina C si caroten. Dar fii atent, crinii sunt mortali pentru pisici.
Flori de dovleac
Aceasta floare portocalie poate fi consumata fiarta sau cruda. Atentie, floarea se ofileste repede, asadar folositi-o imediat dupa ce ati cules-o sau cumparat-o.
Galbenele
Aroma sa variaza de la picant la usor piperat pana la picant. Merge foarte bine in mancaruri precum orez, supe si paste. Floarea poate fi de asemenea utilizata ca un remediu din plante.
Liliac
Ai ghicit, frumosul liliacul are gustul precum miroase, dar nu are o aroma coplesitoare ci este delicat. Liliacul este folosit cel mai bine ca o garnitura. Pentru un desert diferit incercati sa-l amestecati intr-un iaurt cu aroma de vanilie.
Previn cancerul, sunt pline de vitamine si au gust delicios. Exista anumite alimente usor de procurat si de consumat, dar pe care nu le includem de obicei in meniul nostru. [detalii]
Trebuie sa fim de acord ca uneori, pentru a pregati mancarea la domiciliu, pur si simplu nu este timp, si uneori, nici placere. La urma urmei, pentru a realiza preparate savuroase este nevoie de timp si de ingrediente, de indemanare dar si de pasiune. [detalii]
Se spune ca postul este un adevarat medicament pentru organism. Asociat colectiv cu modalitatea naturala de eliminare a toxinelor si reziduurilor daunatoare, el reuseste sa regenereze fizic celulele corpului, sa ajute la inlaturarea unor boli, si nu in ultimul rand sa echilibreze mentalul. [detalii]
Desi nu are termenul expirat, ciocolata capata de multe ori un aspect albit sau pare sa fie acoperita cu o pulbere fina, de culoare alba. Ca urmare a plangerilor frecvente ale consumatorilor, oamenii de stiinta din Hamburg au descoperit de ce ciocolata isi schimba culoarea si textura. [detalii]
Gustul lui inconfundabil face ananasul un deliciu. Insa ca sa eviti zaharul in exces din conservele de ananas, alege sa consumi fructele proaspete. Daca tii cont de cateva trucuri, va fi simplu sa alegi un ananas copt si gustos. [detalii]