Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Acizii grasi omega 3 scad riscul de boli cardiovasculare

de Elena-Alina Constantinescu 01 Iul 2016

Tags: peste dieta acizi grasi omega 3 boli cardiovasculare


Acizii grasi omega 3 scad riscul de boli cardiovasculare

Un studiu publicat in revista americana "JAMA Internal Medicine" arata ca acizii grasi omega 3 continuti de peste (somon, sardine, pastrav, etc) pot reduce cu 10% riscul de a suferi de atac de cord.

Cercetarea realizata recent de cercetatori pe un esantion de 45.637 de persoane a stabilit o stransa legatura intre consumul de alimente bogate in acizi grasi omega 3 si reducerea riscului de infarct miocardic.

"Rezultatele noastre consolideaza importanta consumului de peste si de omega-3 ca parte a unei diete sanatoase", a adaugat dr. Dariush Mozaffarian, conducatorul studiului.

Pe langa acizii omega 3, pestele furnizeaza organismului si vitamina D, seleniu si alte minerale.

"Cea mai mare parte a studiilor cu privire la acizii grasi si efectele lor asupra sanatatii s-au bazat pe chestionare", a mai precizat dr. Mozaffarian.

Potrivit nutritionistilor, inlocuirea carnii de porc cu peste este prima masura recomandata celor care au nivel crescut al colesterolului, trigliceridelor si sunt predispusi la boli cardiovasculare. Este foarte usor de digerat. si se poate prepara la abur, la gratar sau la cuptor. Prin prajire isi pierde proprietatile nutritive.

"Se comunica mult despre beneficiile vestitilor acizi grasi omega 3, aflati din abundenta atat in pestele oceanic (macrou, cod, hering, somon, ton, sardine etc.), cat si in pestele de apa dulce (pastrav, stiuca, salau, crap etc). Acizilor grasi omega 3 li se datoreaza efectul cardioprotector al pestelui. Acesti acizii grasi esentiali mentin elasticitatea vaselor sangvine si previn depunerile de grasimi pe peretii acestora (ateroscleroza). In cazul dislipidemiilor, pestele si suplimentele cu ulei de peste scad nivelul colesterolului 'rau' si al trigliceridelor", a declarat pentru Agerpres nutritionistul Lygia Alexandrescu.

In plus, s-a demonstrat ca imbunatateste memoria si capacitatea de concetrare si previne aparitia depresiilor. Vitamina B este esentiala pentru sistemul nervos, vitamina A, pentru sanatatea pielii si a ochilor, iar vitamina D are un rol important in asimilarea calciului in oase.

Pestele poate fi consumat cu incredere in curele de slabire, fiind o sursa excelenta de proteine.

Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com




Spune-ne opinia ta despre
"Acizii grasi omega 3 scad riscul de boli cardiovasculare"

1 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Acizii grasi omega 3 scad riscul de boli cardiovasculare"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Ramai sanatoasa iarna cu ajutorul fructelor si legumelor

Ramai sanatoasa iarna cu ajutorul fructelor si legumelor

de Laura Galescu 16 Nov 2017

Iarna creste intotdeauna riscul sa racesti sau chiar sa faci gripa, asa ca fructele si legumele iti pot veni in ajutor. Mai mult, te ajuta sa-ti pastrezi silueta in perioada sarbatorilor. Pentru ca natura ne-a pus la indemana o intreaga gama de fructe si legume care sa ne ofere nutrientii necesari pentru iarna. [detalii]

Cat de nutritiva este salata la punga?

Cat de nutritiva este salata la punga?

de Laura Galescu 14 Nov 2017

Te-ai intrebat daca salata la punga este sanatoasa? Daca raspunsul e afirmativ, este important sa stii ca exista nutrienti precum vitaminele C si B care sunt solubile in apa si care se pierd in procesul de spalare si de taiere industriala sau chiar prin pastrarea indelungata a salatelor la frigider. [detalii]

Ce poti manca in fiecare zi la micul dejun

Ce poti manca in fiecare zi la micul dejun

de Laura Galescu 13 Nov 2017

Micul-dejun perfect echilibrat nu are decat 3 ingrediente si este inspirat de gastronomia islandeza, potrivit medicului Monique Tello de la Universitatea din Harvard. Painea prajita sau nu este la fel de nociva ca un desert mancat la prima ora, dupa parerea medicului. in fiecare zi ar trebui sa mancam de dimineata ovaz, iaurt si fructe de padure.  [detalii]

Cateva lucruri pe care nu le stiai despre avocado

Cateva lucruri pe care nu le stiai despre avocado

de Laura Galescu 08 Nov 2017

Pana nu demult, avocado nu era foarte cunoscut si nu multe persoane stiau despre el. Nu este vorba doar despre continutul de vitamine si minerale, ci despre un intreg complex de informatii care te vor face sa il consumi mai des. [detalii]

Afla care sunt avantajele consumului de unt

Afla care sunt avantajele consumului de unt

de Laura Galescu 02 Nov 2017

Untul a fost nedrept contestat ca fiind radacina bolilor cardiovasculare datorita grasimilor saturate si a colesterolului pe care il contine. Daca este sanatos untul, aflati in acest articol. [detalii]

Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit