Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Acizii grasi omega 3 scad riscul de boli cardiovasculare

de Elena-Alina Constantinescu 01 Iul 2016

Tags: peste dieta acizi grasi omega 3 boli cardiovasculare


Acizii grasi omega 3 scad riscul de boli cardiovasculare

Un studiu publicat in revista americana "JAMA Internal Medicine" arata ca acizii grasi omega 3 continuti de peste (somon, sardine, pastrav, etc) pot reduce cu 10% riscul de a suferi de atac de cord.

Cercetarea realizata recent de cercetatori pe un esantion de 45.637 de persoane a stabilit o stransa legatura intre consumul de alimente bogate in acizi grasi omega 3 si reducerea riscului de infarct miocardic.

"Rezultatele noastre consolideaza importanta consumului de peste si de omega-3 ca parte a unei diete sanatoase", a adaugat dr. Dariush Mozaffarian, conducatorul studiului.

Pe langa acizii omega 3, pestele furnizeaza organismului si vitamina D, seleniu si alte minerale.

"Cea mai mare parte a studiilor cu privire la acizii grasi si efectele lor asupra sanatatii s-au bazat pe chestionare", a mai precizat dr. Mozaffarian.

Potrivit nutritionistilor, inlocuirea carnii de porc cu peste este prima masura recomandata celor care au nivel crescut al colesterolului, trigliceridelor si sunt predispusi la boli cardiovasculare. Este foarte usor de digerat. si se poate prepara la abur, la gratar sau la cuptor. Prin prajire isi pierde proprietatile nutritive.

"Se comunica mult despre beneficiile vestitilor acizi grasi omega 3, aflati din abundenta atat in pestele oceanic (macrou, cod, hering, somon, ton, sardine etc.), cat si in pestele de apa dulce (pastrav, stiuca, salau, crap etc). Acizilor grasi omega 3 li se datoreaza efectul cardioprotector al pestelui. Acesti acizii grasi esentiali mentin elasticitatea vaselor sangvine si previn depunerile de grasimi pe peretii acestora (ateroscleroza). In cazul dislipidemiilor, pestele si suplimentele cu ulei de peste scad nivelul colesterolului 'rau' si al trigliceridelor", a declarat pentru Agerpres nutritionistul Lygia Alexandrescu.

In plus, s-a demonstrat ca imbunatateste memoria si capacitatea de concetrare si previne aparitia depresiilor. Vitamina B este esentiala pentru sistemul nervos, vitamina A, pentru sanatatea pielii si a ochilor, iar vitamina D are un rol important in asimilarea calciului in oase.

Pestele poate fi consumat cu incredere in curele de slabire, fiind o sursa excelenta de proteine.

Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com




Spune-ne opinia ta despre
"Acizii grasi omega 3 scad riscul de boli cardiovasculare"

2 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Acizii grasi omega 3 scad riscul de boli cardiovasculare"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Vinul alb sau rosu. Care este mai sanatos?

Vinul alb sau rosu. Care este mai sanatos?

de Laura Galescu 19 Ian 2018

Poate ai auzit ca vinul ar fi o sursa buna de vitamine si minerale, insa contine doar cantitati mici de kaliu, mangan sau fier si calciu. Cu toate acestea, vinul este bogat in compusi cu actiune antioxidanta, benefici pentru sanatate. Intrebarea care ramane este urmatoarea: care este mai sanatos, vinul rosu sau cel alb? [detalii]

Descopera beneficiile consumului de spanac

Descopera beneficiile consumului de spanac

de Laura Galescu 03 Ian 2018

Nu degeaba ti s-a spus in copilarie ca este atat de sanatos! Spanacul chiar ofera cei mai multi nutrienti per calorie, la fel și alte vegetale cu frunze de culoare verde inchis. Dintre toate grupurile de alimente analizate, cercetatorii de la Harvard au descoperit ca spanacul, salata verde, kale au fost asociate cu cel mai mare grad de protectie impotriva bolilor cronice. Mai exact, o portie pe zi reduce cu 20% riscul de infarct si accident vascular cerebral. [detalii]

Rolul firelor albe care se desprind de pe banane

Rolul firelor albe care se desprind de pe banane

de Laura Galescu 15 Dec 2017

Foarte multe persoane prefera bananele atunci cand vine vorba despre o gustare. Bogate in nutrienti, sunt consumate de persoane de toate varstele. Singurul lucru enervant la banane sunt firele albe care se desprind atunci când le decojim. Te-ai intrebat, totusi, ce rol au acestea? [detalii]

Cum iti mentii greutatea dupa ce ai slabit

Cum iti mentii greutatea dupa ce ai slabit

de Raluca Garbea 29 Dec 2017

Nu este deloc usor sa slabesti, insa, sa iti mentii greutatea dobandita dupa o dieta, poate fi deseori chiar mai dificil. [detalii]

Cum sa interpretezi etichetele de pe fructe. La ce sa trebuie sa fii atenta

Cum sa interpretezi etichetele de pe fructe. La ce sa trebuie sa fii atenta

de Laura Galescu 12 Dec 2017

Sigur ai observat ca multe fructe sau legume au etichete. Nu intotdeauna este usor sa ne dam seama ce reprezinta codurile si cum ar trebui sa ne informeze acesta despre produs. [detalii]

Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit