Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Acizii grasi omega 3 scad riscul de boli cardiovasculare

de Elena-Alina Constantinescu 01 Iul 2016

Acizii grasi omega 3 scad riscul de boli cardiovasculare

Un studiu publicat in revista americana "JAMA Internal Medicine" arata ca acizii grasi omega 3 continuti de peste (somon, sardine, pastrav, etc) pot reduce cu 10% riscul de a suferi de atac de cord.

Cercetarea realizata recent de cercetatori pe un esantion de 45.637 de persoane a stabilit o stransa legatura intre consumul de alimente bogate in acizi grasi omega 3 si reducerea riscului de infarct miocardic.

"Rezultatele noastre consolideaza importanta consumului de peste si de omega-3 ca parte a unei diete sanatoase", a adaugat dr. Dariush Mozaffarian, conducatorul studiului.

Pe langa acizii omega 3, pestele furnizeaza organismului si vitamina D, seleniu si alte minerale.

"Cea mai mare parte a studiilor cu privire la acizii grasi si efectele lor asupra sanatatii s-au bazat pe chestionare", a mai precizat dr. Mozaffarian.

Potrivit nutritionistilor, inlocuirea carnii de porc cu peste este prima masura recomandata celor care au nivel crescut al colesterolului, trigliceridelor si sunt predispusi la boli cardiovasculare. Este foarte usor de digerat. si se poate prepara la abur, la gratar sau la cuptor. Prin prajire isi pierde proprietatile nutritive.

"Se comunica mult despre beneficiile vestitilor acizi grasi omega 3, aflati din abundenta atat in pestele oceanic (macrou, cod, hering, somon, ton, sardine etc.), cat si in pestele de apa dulce (pastrav, stiuca, salau, crap etc). Acizilor grasi omega 3 li se datoreaza efectul cardioprotector al pestelui. Acesti acizii grasi esentiali mentin elasticitatea vaselor sangvine si previn depunerile de grasimi pe peretii acestora (ateroscleroza). In cazul dislipidemiilor, pestele si suplimentele cu ulei de peste scad nivelul colesterolului 'rau' si al trigliceridelor", a declarat pentru Agerpres nutritionistul Lygia Alexandrescu.

In plus, s-a demonstrat ca imbunatateste memoria si capacitatea de concetrare si previne aparitia depresiilor. Vitamina B este esentiala pentru sistemul nervos, vitamina A, pentru sanatatea pielii si a ochilor, iar vitamina D are un rol important in asimilarea calciului in oase.

Pestele poate fi consumat cu incredere in curele de slabire, fiind o sursa excelenta de proteine.

Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Acizii grasi omega 3 scad riscul de boli cardiovasculare"

5 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Acizii grasi omega 3 scad riscul de boli cardiovasculare"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Uleiurile si temperatura lor de gatire

Uleiurile si temperatura lor de gatire

de Elena-Alina Constantinescu 09 Dec 2016

Cele mai cunoscute si folosite uleiuri in bucataria romaneasca sunt cele de floarea-soarelui, masline, soia, porumb, rapita, palmier, in, canepa, migdale, arahide, nuca, dovleac, cocos, struguri, susan. [detalii]

Ceaiul de cicoare - tonic hepatic si digestiv, ideal in curele de slabire

Ceaiul de cicoare - tonic hepatic si digestiv, ideal in curele de slabire

de Elena-Alina Constantinescu 06 Dec 2016

Ceaiul de cicoare poate fi folosit pentru a trata o gama variata de boli, de la anemie pana la cancer intestinal. [detalii]

Dieta frantuzeasca: planul alimentar pentru o silueta armonioasa

Dieta frantuzeasca: planul alimentar pentru o silueta armonioasa

de Elena-Alina Constantinescu 20 Oct 2016

Frantuzoaicele sunt admirate pentru siluetele zvelte si armonioase. Pentru a se mentina in forma, nu consuma alimente procesate sau bogate in grasimi, dulciuri si bauturi carbogazoase. Savureaza mancarea, folosesc intotdeauna ingrediente proaspete cand o prepara, mananca pentru gust, nu pentru senzatia de satietate. [detalii]

Sa inceapa detoxifierea de toamna! Dieta pentru 5 zile

Sa inceapa detoxifierea de toamna! Dieta pentru 5 zile

de Elena-Alina Constantinescu 19 Oct 2016

Exista multe produse de detoxifiere pe piata care sa implineasca acest scop, insa cu efecte adverse asupra organismului. Din cauza poluarii accentuate, a alimentelor foarte procesate si a altor toxine pe care le ingeram, corpul nu mai face fata. Incepem sa ne simtim obositi, letargici, deprimati, asadar iata cum ne detoxifiem corpul in mod natural! [detalii]

Fructe de toamna pentru intarirea sistemului imunitar

Fructe de toamna pentru intarirea sistemului imunitar

de Elena-Alina Constantinescu 29 Sep 2016

Consumate proaspete, fructele ne asigura necesarul de proteine si vitamine si ne ofera energia necesara pentru desfasurarea activitatilor zilnice. Fitonutrientii pe care ii contin ajuta la preventia inflamatiilor si la intarirea sistemului imunitar. Iata 5 fructe care nu trebuie sa iti lipseasca din dieta in aceasta toamna: [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 5 din 5 (1 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.