Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Alimente care intensifica arderile

de AlegeSanatos.ro 16 Sep 2013

Alimente care intensifica arderile

Este adevarat: anumite alimente au un efect termogenic foarte mare, astfel incat vei arde calorii literalmente in timp ce mesteci. Alte alimente contin nutrienti si compusi care stimuleaza arderile metabolice.


Cereale integrale

Corpul tau arde de doua ori mai multe calorii pentru a digera alimentele integrale (in special cele bogate in fibre, cum ar fi faina de ovaz si orezul brun) decat alimentele procesate.

Carne slaba

Proteinele ​​au un efect termogenic mare: Arzi aproximativ 30% din caloriile pe care il contine alimentul in timpul digestiei (deci dintr-un piept de pui de 300 calorii, pentru a-l digera vei consuma 90 de calorii).

Produse lactate cu continut scazut de grasime

Bogate in calciu si vitamina D, acestea ajuta la conservarea si la construirea masei musculare, esentiala pentru mentinerea unui metabolism robust.

Ceai verde

Daca beti 4 cani de ceai verde pe zi, puteti slabi pana la sase kilograme in 8 saptamani. Credit EGCG, este un compus din ceai care accelereaza temporar  metabolismul.

Linte

O cana de linte pe zi asigura de 35% de fier din DZR (doza zilnica recomandata), si asta este o veste buna intru-cat pana la 20% dintre noi avem deficit de fier. Cand iti lipseste un nutrient, metabolismul tau incetineste, deoarece organismul nu obtine ceea ce are nevoie pentru a lucra eficient.

Ardei iute

Capsaicina, compusul din ardeii iuti, incalzeste corpul tau si astfel toate caloriile in plus se vor topi. Puteti sa-l obtineti prin consumul de ardei crud, fiert, uscat sau sub forma de praf. Adauga cayenne sau sos iute in supe, preparate din oua si/sau carne.





Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Alimente care intensifica arderile"

9 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Alimente care intensifica arderile"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Adopta un stil de viata sanatos cu dieta mediteraneana!

Adopta un stil de viata sanatos cu dieta mediteraneana!

de Elena-Alina Constantinescu 10 Ian 2017

Odata cu inaintarea in varsta este foarte importanta mentinerea sanatatii fizice si mentale pentru evitarea bolilor cronice. S-a dovedit ca persoanele care au un stil de viata sanatos si o dieta echilibrata au mai multe sanse de a depasi varsta de 70 de ani. Dieta mediteraneana reuseste sa ne scape rapid de kilogramele in exces si asta se intampla rapid, usor si sigur, fara efecte adverse si fara infometare. [detalii]

Topul alimentelor cu un continut ridicat de acizi grasi omega 3

Topul alimentelor cu un continut ridicat de acizi grasi omega 3

de Elena-Alina Constantinescu 05 Ian 2017

Acizii grasi Omega 3 nu pot fi produsi de organism in mod natural, de aceea trebuie furnizati prin intermediul alimentelor sau a suplimentelor naturale. Au un rol esential in dezvoltarea normala a organismului, reduc riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, cancerului, diabetului si artritei. [detalii]

4 sfaturi pentru detoxifierea organismului dupa Sarbatori

4 sfaturi pentru detoxifierea organismului dupa Sarbatori

de Elena-Alina Constantinescu 03 Ian 2017

Ai permanent senzatia de oboseala? Nu te poti concentra? A venit timpul pentru detoxifierea prganismului dupa sarbatorile de iarna. Asadar, pentru a elimina toxinele din rinichi, intestine, plamani, limfa si piele trebuie sa urmati o dieta bogata in nutrienti. La final, pielea ta va capata un aspect stralucitor si catifelat. [detalii]

Cum sa faci pate vegetal la tine acasa? 3 retete sanatoase

Cum sa faci pate vegetal la tine acasa? 3 retete sanatoase

de Elena-Alina Constantinescu 13 Dec 2016

Un aliment consumat frecvent de romani in perioada postului este pateul vegetal. In urma unui studiu realizat anul trecut asupra a 70 de tipuri de pate vegetal, specialistii au realizat un top al aditivilor alimentari care se regasesc in compozitia acestui produs. [detalii]

Uleiurile si temperatura lor de gatire

Uleiurile si temperatura lor de gatire

de Elena-Alina Constantinescu 09 Dec 2016

Cele mai cunoscute si folosite uleiuri in bucataria romaneasca sunt cele de floarea-soarelui, masline, soia, porumb, rapita, palmier, in, canepa, migdale, arahide, nuca, dovleac, cocos, struguri, susan. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 4.67 din 5 (3 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.