Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Beneficiile uleiului de peste

de AlegeSanatos.ro 14 Nov 2012

Beneficiile uleiului de peste

Uleiul de peste face parte, fara doar si poate, din categoria ingredientelor care nu trebuie sa lipseasca din dieta celor care vor sa aiba un organism sanatos si rezistent.

Uleiul de peste face parte, fara doar si poate, din categoria ingredientelor care nu trebuie sa lipseasca din dieta celor care vor sa aiba un organism sanatos si rezistent. Suplimentele care contin ulei de peste se gasesc in orice farmacie sau magazin cu produse naturiste iar administrarea acestora zilnica este benefica pentru inima, ficat, circulatia sangelui si creier.

Studii recente au aratat ca o capsula de ulei de peste pe zi poate preveni aparitia a numeroase afectiuni printre care se numara afectiunile cardiovasculare, afectiunile neurologice si  cele metabolice. Motivul pentru care marea majoritate a medicilor recomanda suplimentele cu ulei de peste este ca acestea contin acizi grasi esentiali (ACE) care, asa cum le spune si numele, sunt ″esentiali″ pentru bunul mers al organismului. ACE nu pot fi sintetizati in organism, iar aportul din alimentatie este unul scazut datorita proceselor termice elaborate la care este supusa mancarea.

Ce sunt acizii grasi esentiali omega 3?

Familia acizilor grasi omega 3 cuprinde acidul linoleic, acidul eicosapentaenoic (EPA) si acidul docosahexaenoic (DHA). Sursele acestora sunt:
- semintele de in (2 lingurite contin 3,51g de acizi grasi omega 3)
- somonul (100g de somon contine 2g de acizi omega 3)
- sardinele (70g de sardine contin 1,3 g de acizi omega 3)
- nucile (30g de nuci contin 2,2g acizi grasi omega 3)
- crevetii (100g de creveti contin 0,3g acizi grasi omega 3)

In cazul in care exista in organism un deficit de acizi grasi omega 3, pot aparea o serie de simptome si semne, dintre care amintim: slabiciune musculara, oboseala,  piele uscata, probleme cardiovasculare si chiar depresie.

Rolul acizilor grasi esentiali omega 3

• In momentul de fata exista multe studii care au demonstrat efectul benefic pe care il au suplimentele cu ulei de peste asupra inimii si a vaselor de sange. Astfel, persoanele care au o dieta echilibrata in principii nutritive si care iau o capsula de ulei de peste pe zi sunt protejati impotriva infarctului de miocard sau a accidentelor vasculare cerebrale.

De asemenea uleiul de peste, datorita acizilor esentiali omega 3, mentine integritatea vaselor de sange prin scaderea depunerilor de grasime de la acest nivel si prin diminuarea colesterolului sanguin. Si nu in ultimul rand trebuie mentionat faptul ca multi cardiologi asociaza in cazul tratamentului post infarct miocardic medicatia standard cu suplimentele care contin acizi grasi esentiali omega 3.

• Managementul obezitatii se numara si el printre tintele atinse cu ajutorul suplimentelor cu ulei de peste. Nutritionistii recomanda cu incredere, pe langa regimul alimentar sarac in grasimi de origine animala si dulciuri, uleiul de peste care s-a dovedit extrem de eficient. Astfel, persoanele obeze care iau suplimente ce contin acizi omega 3 la care se adauga dieta si practicarea unei activitati fizice scad mult mai usor in greutate fata de cei care se axeaza doar pe dieta si sport.

• Este demonstrat faptul ca uleiul de peste consumat in mod regulat stimuleaza mecanismele de aparare ale organismului. In acest fel se realizeaza o protectie naturala impotriva infectiilor virale si bacteriene, fiind dovedit faptul ca persoanele care iau suplimente cu ulei de peste trec peste sezonul rece fara sa dezvolte viroze respiratorii.

Dr. Alin Popescu
Medic primar medicina sportiva


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Beneficiile uleiului de peste"

2 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Beneficiile uleiului de peste"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Adopta un stil de viata sanatos cu dieta mediteraneana!

Adopta un stil de viata sanatos cu dieta mediteraneana!

de Elena-Alina Constantinescu 10 Ian 2017

Odata cu inaintarea in varsta este foarte importanta mentinerea sanatatii fizice si mentale pentru evitarea bolilor cronice. S-a dovedit ca persoanele care au un stil de viata sanatos si o dieta echilibrata au mai multe sanse de a depasi varsta de 70 de ani. Dieta mediteraneana reuseste sa ne scape rapid de kilogramele in exces si asta se intampla rapid, usor si sigur, fara efecte adverse si fara infometare. [detalii]

Topul alimentelor cu un continut ridicat de acizi grasi omega 3

Topul alimentelor cu un continut ridicat de acizi grasi omega 3

de Elena-Alina Constantinescu 05 Ian 2017

Acizii grasi Omega 3 nu pot fi produsi de organism in mod natural, de aceea trebuie furnizati prin intermediul alimentelor sau a suplimentelor naturale. Au un rol esential in dezvoltarea normala a organismului, reduc riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, cancerului, diabetului si artritei. [detalii]

4 sfaturi pentru detoxifierea organismului dupa Sarbatori

4 sfaturi pentru detoxifierea organismului dupa Sarbatori

de Elena-Alina Constantinescu 03 Ian 2017

Ai permanent senzatia de oboseala? Nu te poti concentra? A venit timpul pentru detoxifierea prganismului dupa sarbatorile de iarna. Asadar, pentru a elimina toxinele din rinichi, intestine, plamani, limfa si piele trebuie sa urmati o dieta bogata in nutrienti. La final, pielea ta va capata un aspect stralucitor si catifelat. [detalii]

Cum sa faci pate vegetal la tine acasa? 3 retete sanatoase

Cum sa faci pate vegetal la tine acasa? 3 retete sanatoase

de Elena-Alina Constantinescu 13 Dec 2016

Un aliment consumat frecvent de romani in perioada postului este pateul vegetal. In urma unui studiu realizat anul trecut asupra a 70 de tipuri de pate vegetal, specialistii au realizat un top al aditivilor alimentari care se regasesc in compozitia acestui produs. [detalii]

Uleiurile si temperatura lor de gatire

Uleiurile si temperatura lor de gatire

de Elena-Alina Constantinescu 09 Dec 2016

Cele mai cunoscute si folosite uleiuri in bucataria romaneasca sunt cele de floarea-soarelui, masline, soia, porumb, rapita, palmier, in, canepa, migdale, arahide, nuca, dovleac, cocos, struguri, susan. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 5 din 5 (1 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.