Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Care sunt plantele si alimentele animale ce contin cele mai multe toxine?

de Sofia Marinescu 27 Apr 2018

Tags: substante periculoase alimente otravitoare


Care sunt plantele si alimentele animale ce contin cele mai multe toxine?

Plantele si unele animale se apara de atacuri prin substante otravitoare (toxine), care sunt stocate de regula in anumite parti ale plantei sau in anumite organe.

Astfel de toxine pot fi reduse prin noi metode de crestere, dar si prin depozitarea si prepararea corecta.
 
Substante periculoase din vegetale
 
Migdalele amare si samburii de fructe contin acid cianhidric in forma de compus glicozidic. Enzimele bacteriene din intestinal gros elibereaza acid cianhidric. Acesta este resorbit, impiedica enzimele respiratiei celulare si paralizeaza astfel aportul cu energie al celulelor. Creierul si inima sunt cele mai sensibile. La copii, 5-10 migdale amare pot fi mortale. Migdalele dulci nu prezinta riscuri. Acidul cianhidric compus se gaseste si in mugurii de soia, dar si in semintele de in. La fierbere, acestea trec in apa.
 
Varza contine izotiocianate. Acestea impiedica patrunderea iodului in hormonul glandei tiroide. La persoanele cu hipotiroidism, consumarea de varza poate determina aparitia gusei.
 
Cartofii, dar si alte plante din familia solanaceae, precum rosiile si vinetele,formeaza alcaloidul solanina. in cartofi se gaseste continutul cel mai concentrate de solanina in frunze, in mugurii incoltiti si in partile verzi ale cojii. Acestea trebuie indepartate inainte de consumare. Intoxicatiile se manifesta prin diaree, stare de greata si voma, insa acestea au devenit rare in ziua de azi, prin conditii de depozitare mai bune (care impiedica colorarea in verde si incoltirea).
 
Substante periculoase de provenienta animala
 
Pestele blowfish, estrem de otravitor, este o delicatesa japoneza. Pestele depoziteaza otrava tetrodoxina mai ales in ficat si in ovare.
La preparare, aceste organe trebuie indepartate complet. Otrava duce la senzatii de mancarime, scadere rapida a tensiunii si are efect mortal.




Spune-ne opinia ta despre
"Care sunt plantele si alimentele animale ce contin cele mai multe toxine?"

2 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"Care sunt plantele si alimentele animale ce contin cele mai multe toxine?"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Conopida cu ciuperci - reteta rapida si delicioasa

Conopida cu ciuperci - reteta rapida si delicioasa

de Laura Galescu 19 Sep 2018

Conopida cu ciuperci - o reteta delicioasa, foarte potrivita daca tii post, servita atat pe post de garnitura, cat si ca gustare. [detalii]

Castanele. Cum le poti consuma si ce beneficii ofera

Castanele. Cum le poti consuma si ce beneficii ofera

de Laura Galescu 13 Sep 2018

Castanele amintesc de bucuria zilelelor copilariei. Exista mai multe varietati de castane comestibile, care nu trebuie confundate cu cele salbatice. Castana contine tot atata vitamina C cat lamaia. Nutritiva si calorica, faina de castane contine 75% glucide. Castanele furnizeaza vitamine (B, C, E), minerale (mangan, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier, cupru) si fibre. [detalii]

Nectarinele. De ce NU este bine sa le pastrezi in frigider

Nectarinele. De ce NU este bine sa le pastrezi in frigider

de AlegeSanatos.ro 05 Sep 2018

Nectarinele sunt delicioase si ofera multe beneficii pentru sanatate. [detalii]

Reteta zacusca de vinete. Simpla si gustoasa

Reteta zacusca de vinete. Simpla si gustoasa

de Laura Galescu 31 Aug 2018

Fie ca iti aminteste de bunici sau de studentie, zacusca de vinete este delicioasa. Una dintre cele mai populare conserve pentru iarna, zacusca, se face din tot felul de legume, dar cea mai populara va ramane intotdeauna zacusca de vinete. [detalii]

Pepenele galben, beneficii pentru sanatate

Pepenele galben, beneficii pentru sanatate

de Laura Galescu 20 Aug 2018

Pepenele galben este delicios si are multiple beneficii pentru sanatate. Datorita continutului mare de apa, pepenele galben este un bun detoxifiant, avand proprietati diuretice si revigorante. De asemenea, stimuleaza digestia si apetitul. Prin actiunea diuretica, laxativa si detoxifianta, este recomandat in caz de anemie, constipatie, guta, reumatism, calculi renali, probleme ale vezicii urinare si boli de piele, cum ar fi acneea si eczemele. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016