Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Carnea de pui. 3 moduri dietetice si gustoase de a o gati

de Laura Galescu 16 Feb 2018

Tags: retete pui pui pe sticla la cuptor clatite cu piept de pui


Carnea de pui. 3 moduri dietetice si gustoase de a o gati

Carnea de pui este in meniul nostru aproape zilnic. Este gustoasa, hranitoare si daca o pregatesti in moduri diferite nu te vei plictisi sa o consumi. Iata 3 idei despre cum sa pregatesti carnea de pui, pentru un preparat mai special:

1) Gratar de pui cu salata si portocala
 
Foloseste aripioarele de pui si pulpele. 
 
Se spala bine, se freaca cu sare si condimente si se pun bucatile de pui pe gratar cu aburi.
 
Se prepara separat o salata din:
 
- frunze de salata verde taiate cuburi;
- Patru linguri de boabe de porumb;
- Trei linguri de boabe de mazare fierte;
- O lingurita rasa de coaja de portocala rasa (prin razatoarea fina);
- Felii de portocala taiate cuburi;
 
Se adauga o lingura de ulei de masline si condimente la salata, sare dupa gust.
 
Se serveste impreuna cu puiul la gratar.
 
2) Clatite cu piept de pui si branza dulce
 
Se prepara intai clatitele. 
Se amesteca: trei oua cu tot cu gabenus si patru linguri de zahar, dupa gust. Ouale se bat la mixer. Se continua amestecarea oualelor cu mixerul si se adauga o jumatate de litru de lapte, apoi se adauga treptat faina amestecand continuu. Se obtine o pasta pufoasa cu care se vor face clatitele. Sugeram sa adaugati si un varf de lingurita de sare si sa folositi faina integrala. Puteti face o cantitate mai mare in functie de cate clatite doriti sa preparati.
 
In timp ce preparati clatitele puneti separat la fiert o oala cu piept de pui dezosat. Dupa ce a fiert puiul se da prin masina de tocat, odata cu branza (sau puteti sfaramita branza separat). Se adauga si un ou batut bine la un castron de compozitie si un varf de lingurita de sare. Puteti amesteca preparatul cu ciuperci tocate sau marar tocat marunt, dupa gust. 
 
Nu se recomanda sa adaugati ceapa sau alte condimente. Pentru a obtine totusi un preparat bun pentru desert recomandam sa amestecati oul cu trei linguri rase de zahar, apoi sa il amestecati cu restul compozitiei dintr-un castron (mic-mediu, cu volum de aprozimativ jumatate de litru pentru a intelege mai bine cantitatea).
 
3) Vin si pui pe sticla la cuptor
 
Iata inca o reteta foarte usoara. Aveti nevoie de o sticla de vin alb. Noi va recomandam vin de tara, acrisor, acel vin care nu este foarte bun de baut, dar este foarte gustos pentru mancare.
 
Se umple pe jumatate o sticla de jumatate de litru (din sticla) cu vin alb. Se alege o tava potrivita, inalta (sau cratita) in care se aseaza sticla. Se pun in cratita cinci rosii fara coaja tocate marunt, o capatana de usutoi taiat mic, doua cesti de vin alv si cateva felii de lamaie. Se ia puiul intreg, se spala, se freaca bine cu sare si piper alb. Se cresteaza cu varful cutitului din loc in loc si in adancitura se introduce o felie dintr-un catel de usturoi. Se unge puiul cu cuptin ulei si se adauga alte condimente dupa gust.
 
Se baga la cuptor la foc mic si se serveste cald.
 




Spune-ne opinia ta despre
"Carnea de pui. 3 moduri dietetice si gustoase de a o gati"

7 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Carnea de pui. 3 moduri dietetice si gustoase de a o gati"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Conopida cu ciuperci - reteta rapida si delicioasa

Conopida cu ciuperci - reteta rapida si delicioasa

de Laura Galescu 19 Sep 2018

Conopida cu ciuperci - o reteta delicioasa, foarte potrivita daca tii post, servita atat pe post de garnitura, cat si ca gustare. [detalii]

Castanele. Cum le poti consuma si ce beneficii ofera

Castanele. Cum le poti consuma si ce beneficii ofera

de Laura Galescu 13 Sep 2018

Castanele amintesc de bucuria zilelelor copilariei. Exista mai multe varietati de castane comestibile, care nu trebuie confundate cu cele salbatice. Castana contine tot atata vitamina C cat lamaia. Nutritiva si calorica, faina de castane contine 75% glucide. Castanele furnizeaza vitamine (B, C, E), minerale (mangan, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier, cupru) si fibre. [detalii]

Nectarinele. De ce NU este bine sa le pastrezi in frigider

Nectarinele. De ce NU este bine sa le pastrezi in frigider

de AlegeSanatos.ro 05 Sep 2018

Nectarinele sunt delicioase si ofera multe beneficii pentru sanatate. [detalii]

Reteta zacusca de vinete. Simpla si gustoasa

Reteta zacusca de vinete. Simpla si gustoasa

de Laura Galescu 31 Aug 2018

Fie ca iti aminteste de bunici sau de studentie, zacusca de vinete este delicioasa. Una dintre cele mai populare conserve pentru iarna, zacusca, se face din tot felul de legume, dar cea mai populara va ramane intotdeauna zacusca de vinete. [detalii]

Pepenele galben, beneficii pentru sanatate

Pepenele galben, beneficii pentru sanatate

de Laura Galescu 20 Aug 2018

Pepenele galben este delicios si are multiple beneficii pentru sanatate. Datorita continutului mare de apa, pepenele galben este un bun detoxifiant, avand proprietati diuretice si revigorante. De asemenea, stimuleaza digestia si apetitul. Prin actiunea diuretica, laxativa si detoxifianta, este recomandat in caz de anemie, constipatie, guta, reumatism, calculi renali, probleme ale vezicii urinare si boli de piele, cum ar fi acneea si eczemele. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016