Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Castanele. Cum le poti consuma si ce beneficii ofera

de Laura Galescu 13 Sep 2018

Tags: castane castane beneficii castane proprietati terapeutice


Castanele. Cum le poti consuma si ce beneficii ofera

Castanele amintesc de bucuria zilelelor copilariei. Exista mai multe varietati de castane comestibile, care nu trebuie confundate cu cele salbatice. Castana contine tot atata vitamina C cat lamaia. Nutritiva si calorica, faina de castane contine 75% glucide. Castanele furnizeaza vitamine (B, C, E), minerale (mangan, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier, cupru) si fibre.

Mai mult, ele se numara printre fructele cele mai bogate in potasiu. Cat priveste magneziul, castanele coapte contin mai mult decat cele crude. Manganul previne actiunea vatamatoare a radicalilor liberi si se gaseste în numeroase enzime, proteine care joaca un rol esential în reactiile biochimice care au loc în organismul uman.
 
Castanele sunt:
 
Nutritive
 
Castana are o valoare calorica mare: aproape 200 de kcal la 100 de g de castane.
 
Ideale pentru inima si tensiune
 
Potasiul contribuie la scaderea tensiunii arteriale si la sanatatea inimii, al carei ritm il regleaza. Acest continut considerabil de potasiu ajuta la diminuarea efectelor negative ale excesului de sodiu (hipertensiune, retentie de apa) cauzat de cantitatile mari de sare din alimentatia noastra.
 
Glucidele din castana sunt in general reprezentate de amidon. Din castane se obtine o faina lipsita de gluten, care poate inlocui fainurile care au aceasta substanta (faina de grau, de orz, ovaz si secara). Persoanele afectate de boala celiaca (intoleranta la gluten) sau cele ingrijorate pentru sanatatea intestinelor pot manca paine si produse de patiserie preparate cu faina de castane.
 
Castana are o compozitie asemanatoare cu cea a graului. Este saraca in grasimi, lucru rar intalnit la fructele in coaja. Este satioasa si contine o cantitate mare de fibre.
 
Castanele - cum le consumam
 
Castanele trebuie sa fii ajuns la stadiul de maturitate si sa fie bine coapte. Pot fi cumparate gata prajite sau le poti pregati acasa, la cuptor, dupa ce le-ai crapat in doua. Cele coapte pot fi mancate cu lapte cald, ori sub forma de crema sau piure, alaturi de carnea de curcan. Pe sub coaja groasa, castana este invelita intr-o pielita subtire, care trebuie îndepartata fiindca e amara. Castanele pot fi fierte in apa timp de 3 sau 4 minute.
 
100 de g de castane va ofera
195 kcal
1, 65 g proteine
1, 25 g lipide
44, 2 g glucide
6 g fibre
Index glicemic: 60




Spune-ne opinia ta despre
"Castanele. Cum le poti consuma si ce beneficii ofera"

4 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Castanele. Cum le poti consuma si ce beneficii ofera"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Nectarinele. De ce NU este bine sa le pastrezi in frigider

Nectarinele. De ce NU este bine sa le pastrezi in frigider

de AlegeSanatos.ro 05 Sep 2018

Nectarinele sunt delicioase si ofera multe beneficii pentru sanatate. [detalii]

Reteta zacusca de vinete. Simpla si gustoasa

Reteta zacusca de vinete. Simpla si gustoasa

de Laura Galescu 31 Aug 2018

Fie ca iti aminteste de bunici sau de studentie, zacusca de vinete este delicioasa. Una dintre cele mai populare conserve pentru iarna, zacusca, se face din tot felul de legume, dar cea mai populara va ramane intotdeauna zacusca de vinete. [detalii]

Pepenele galben, beneficii pentru sanatate

Pepenele galben, beneficii pentru sanatate

de Laura Galescu 20 Aug 2018

Pepenele galben este delicios si are multiple beneficii pentru sanatate. Datorita continutului mare de apa, pepenele galben este un bun detoxifiant, avand proprietati diuretice si revigorante. De asemenea, stimuleaza digestia si apetitul. Prin actiunea diuretica, laxativa si detoxifianta, este recomandat in caz de anemie, constipatie, guta, reumatism, calculi renali, probleme ale vezicii urinare si boli de piele, cum ar fi acneea si eczemele. [detalii]

Beneficiile cartofului in alimentatie

Beneficiile cartofului in alimentatie

de Laura Galescu 14 Aug 2018

Usor de pregatit, cartoful este hranitor si bogat in fibre, in glucide (amidon), in vitamine si minerale. Este, de asemenea, usor de digerat. Are efect cicatrizant si antiulcerant. Cartofii sunt usor de cultivat si au un ridicat potential energetic. Atentie insa, indexul glicemic al cartofilor copti sau prajiti este foarte mare: 95. [detalii]

Inghetata. Ce ingrediente periculoase poate contine

Inghetata. Ce ingrediente periculoase poate contine

de Laura Galescu 07 Aug 2018

Inghetata este o binecuvantare pentru zilele toride. Cea "adevarata" contine doar lapte, zahar, fructe si poate oua. Dar inghetata pe care o gasim in magazine poate contine ingrediente deloc benefice organismului uman. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016