Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ce ingrediente periculoase ascund alimentele pe care le consumam zilnic

de Elena-Alina Constantinescu 10 Nov 2015

Tags: sanatate zahar aditivi saruri cancer


Ce ingrediente periculoase ascund alimentele pe care le consumam zilnic

Zaharul rafinat, sarurile nitrice si aditivii alimentari ne influenteaza negativ starea de sanatate.

Potrivit specialistilor in nutritie, alimentele care le contin trebuie consumate cu moderatie sau chiar eliminate din dieta deoarece pot provoca afectiuni precum hepatita cronica, alergii, boli autoimune.

Persoanele care consuma mezeluri trebuie sa stie ca acestea au efect cancerigen. Conform unui nou raport realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), consumul de carne procesata poate provoca aparitia unor forme de cancer ale sistemului digestiv, in timp ce consumul de carne rosie este o cauza probabila a imbolnavirilor oncologice.

Prof. dr. Pavel Chirila precizeaza ca bauturile racoritoare contin benzoat de sodiu, substanta care se afla pe lista substantelor cancerigene la nivel european.  O mare parte din zaharurile consumate in prezent sunt ascunse in alimente la care nu ne asteptam: sos pentru paste, iaurt, cereale, dressing pentru salata, compot de fructe.

OMS recomanda scaderea consumului de zaharuri, inclusiv a celor din bauturile gazoase sau din sosuri precum ketchup-ul, din alimentatia copiilor si adultilor.  

Cu privire la aditivii alimentari, iata care sunt cei mai periculosi: nitrat de sodiu, glutamat de sodiu, acid benzoic, eritrozina. Acestia sunt folositi in sucuri, dulciuri, prajituri, jeleuri, branzeturi prelucrate prin topire, creme pentru budinci.

Un studiu realizat anul trecut arata ca aproximativ 80% dintre romani citesc cu atentie eticheta produselor alimentare si continutul de E-uri.

Foto: pixabay.com
Sursa: Agerpres




Spune-ne opinia ta despre
"Ce ingrediente periculoase ascund alimentele pe care le consumam zilnic"

4 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ce ingrediente periculoase ascund alimentele pe care le consumam zilnic"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Pizza de post cu multe legume. Reteta savuroasa

Pizza de post cu multe legume. Reteta savuroasa

de Alege Sanatos 26 Nov 2018

Postul este o perioada in care poti manca si felurile tale de mancare preferate. Daca iti place pizza, pregateste chiar tu o reteta de post, usor de facut si foarte gustoasa. Pizza de post poate fi adaptata in functie de gusturile tale si legumele se pot pune in functie de preferinte, folosind, de la ardei, rosii, dovlecel si pana la conopida sau broccoli. Cantitatile de legume si proportiile in care le combinam pot, de asemenea, sa varieze. [detalii]

2 retete culinare perfecte pentru iarna

2 retete culinare perfecte pentru iarna

de AlegeSanatos.ro 22 Nov 2018

O mancare calda este tot ce iti doresti in zilele friguroase. Ca sa te incalzesti poti sa consumi ceaiuri, dar nu uita si de mancare mai consistenta, cu proteine si fibre care sa puna musculatura la treaba. Iata trei retete delicioase pentru zilele de iarna in care iti propui sa gatesti. [detalii]

Muraturi asortate. Reteta rapida

Muraturi asortate. Reteta rapida

de AlegeSanatos.ro 19 Nov 2018

Iarna bate la usa si inca nu ai pus muraturi? Grabeste-te! Incearca retete recomandata de noi si vei avea muraturi delicioase pe care sa le consumi alaturi de mancarurile tale favorite. [detalii]

Castraveti murati. 7 beneficii pentru sanatate

Castraveti murati. 7 beneficii pentru sanatate

de AlegeSanatos.ro 14 Nov 2018

Castravetii murati sunt o garnitura la indemana pentru diverse feluri de mancare. Mai mult, sunt gustosi si aduc beneficii multiple pentru sanatate. [detalii]

Tiramisu - reteta simpla si delicioasa

Tiramisu - reteta simpla si delicioasa

de AlegeSanatos.ro 13 Nov 2018

Pentru multi dintre noi, tiramisu este prajitura copilariei. Asa ca de ce sa nu o pregatesti si tu? Bucura-te din nou de gustul inconfundabil, simplu si rapid! [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016