Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ce ingrediente periculoase ascund alimentele pe care le consumam zilnic

de Elena-Alina Constantinescu 10 Nov 2015

Tags: sanatate zahar aditivi saruri cancer


Ce ingrediente periculoase ascund alimentele pe care le consumam zilnic

Zaharul rafinat, sarurile nitrice si aditivii alimentari ne influenteaza negativ starea de sanatate.

Potrivit specialistilor in nutritie, alimentele care le contin trebuie consumate cu moderatie sau chiar eliminate din dieta deoarece pot provoca afectiuni precum hepatita cronica, alergii, boli autoimune.

Persoanele care consuma mezeluri trebuie sa stie ca acestea au efect cancerigen. Conform unui nou raport realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), consumul de carne procesata poate provoca aparitia unor forme de cancer ale sistemului digestiv, in timp ce consumul de carne rosie este o cauza probabila a imbolnavirilor oncologice.

Prof. dr. Pavel Chirila precizeaza ca bauturile racoritoare contin benzoat de sodiu, substanta care se afla pe lista substantelor cancerigene la nivel european.  O mare parte din zaharurile consumate in prezent sunt ascunse in alimente la care nu ne asteptam: sos pentru paste, iaurt, cereale, dressing pentru salata, compot de fructe.

OMS recomanda scaderea consumului de zaharuri, inclusiv a celor din bauturile gazoase sau din sosuri precum ketchup-ul, din alimentatia copiilor si adultilor.  

Cu privire la aditivii alimentari, iata care sunt cei mai periculosi: nitrat de sodiu, glutamat de sodiu, acid benzoic, eritrozina. Acestia sunt folositi in sucuri, dulciuri, prajituri, jeleuri, branzeturi prelucrate prin topire, creme pentru budinci.

Un studiu realizat anul trecut arata ca aproximativ 80% dintre romani citesc cu atentie eticheta produselor alimentare si continutul de E-uri.

Foto: pixabay.com
Sursa: Agerpres




Spune-ne opinia ta despre
"Ce ingrediente periculoase ascund alimentele pe care le consumam zilnic"

2 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ce ingrediente periculoase ascund alimentele pe care le consumam zilnic"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Vinul alb sau rosu. Care este mai sanatos?

Vinul alb sau rosu. Care este mai sanatos?

de Laura Galescu 19 Ian 2018

Poate ai auzit ca vinul ar fi o sursa buna de vitamine si minerale, insa contine doar cantitati mici de kaliu, mangan sau fier si calciu. Cu toate acestea, vinul este bogat in compusi cu actiune antioxidanta, benefici pentru sanatate. Intrebarea care ramane este urmatoarea: care este mai sanatos, vinul rosu sau cel alb? [detalii]

Descopera beneficiile consumului de spanac

Descopera beneficiile consumului de spanac

de Laura Galescu 03 Ian 2018

Nu degeaba ti s-a spus in copilarie ca este atat de sanatos! Spanacul chiar ofera cei mai multi nutrienti per calorie, la fel și alte vegetale cu frunze de culoare verde inchis. Dintre toate grupurile de alimente analizate, cercetatorii de la Harvard au descoperit ca spanacul, salata verde, kale au fost asociate cu cel mai mare grad de protectie impotriva bolilor cronice. Mai exact, o portie pe zi reduce cu 20% riscul de infarct si accident vascular cerebral. [detalii]

Rolul firelor albe care se desprind de pe banane

Rolul firelor albe care se desprind de pe banane

de Laura Galescu 15 Dec 2017

Foarte multe persoane prefera bananele atunci cand vine vorba despre o gustare. Bogate in nutrienti, sunt consumate de persoane de toate varstele. Singurul lucru enervant la banane sunt firele albe care se desprind atunci când le decojim. Te-ai intrebat, totusi, ce rol au acestea? [detalii]

Cum iti mentii greutatea dupa ce ai slabit

Cum iti mentii greutatea dupa ce ai slabit

de Raluca Garbea 29 Dec 2017

Nu este deloc usor sa slabesti, insa, sa iti mentii greutatea dobandita dupa o dieta, poate fi deseori chiar mai dificil. [detalii]

Cum sa interpretezi etichetele de pe fructe. La ce sa trebuie sa fii atenta

Cum sa interpretezi etichetele de pe fructe. La ce sa trebuie sa fii atenta

de Laura Galescu 12 Dec 2017

Sigur ai observat ca multe fructe sau legume au etichete. Nu intotdeauna este usor sa ne dam seama ce reprezinta codurile si cum ar trebui sa ne informeze acesta despre produs. [detalii]

Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit