Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ce sa mananci la micul dejun pentru o sanatate de fier

de Elena-Alina Constantinescu 31 Mar 2015

Tags: mic dejun cereale integrale lactate fructe


Ce sa mananci la micul dejun pentru o sanatate de fier

Nutritionistii spun ca ideal ar fi ca micul dejun sa fie servit in primele 30-60 de minute dupa trezire. Iar alimentele pe care le consumam trebuie sa fie bogate in fibre, vitamine si minerale. Ce riscam daca sarim peste prima masa a zilei?

Micul dejun furnizeaza organismului toti nutrientii de care are nevoie intreaga zi, stimuleaza metabolismul, imbunateste memoria si capacitate de concentrare. In plus, persoanele care mananca sanatos dimineata sunt mai bine dispuse.

La micul dejun este indicat sa consumam cereale integrale (fulgi de ovaz, secara, porumb), paine din faina integrala, proteine cu continut redus de grasimi (sunca de pui sau de curcan, somon afumat, seminte, nuci, oua), lactate (lapte si iaurt, branza de vaci, urda), fructe proaspete.

Prin continutul de carbohidrati, fibre si proteine, aceste alimente asigura senzatia de satietate mai mult timp.  

"Micul dejun reprezinta cu siguranta unul dintre cele mai simple si eficiente moduri de a manca sanatos. Trebuie sa ne insusim faptul ca micul dejun servit in fiecare dimineata ne ajuta sa ne controlam mai bine greutatea si sa consumam o cantitate mai mare de fibre, calciu, vitamina A si C si mai putine grasimi si colesterol. Mai mult decat atat, persoanele care iau in fiecare dimineata micul dejun vor fi mult mai active si vor avea o capacitate de concentrare mult mai buna in prima parte a zilei", a declarat pentru Agerpres prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române.

Potrivit unui studiu publicat in revista American Journal of Clinical Nutrition, femeile care sar peste prima masa a zilei au un risc crescut de a se imbolnavi de diabet. Acelasi studiu indica faptul ca persoanele care nu obisnuiesc sa manance dimineata sanse mai mari de a avea probleme legate de hipertensiune, rezitenta la insulina si niveluri mai ridicate ale zaharului in sange.

Un studiu anterior releva faptul ca persoanel care mananca de dimineata au slabesc mai usor decat cele care sar peste prima masa a zilei. Alimentele bogate in fibre si proteine te ajuta sa iti tii apetitul sub control. Pentru ca sunt satioase, vei manca mai putin in restul zilei.

Mai mult decat atat, renuntarea la micul dejun  poate duce la dificultati de concentrare, anxietate, ameteli, spasme musculare sau lesin.

Foto: www.popsugar.com




Spune-ne opinia ta despre
"Ce sa mananci la micul dejun pentru o sanatate de fier"

5 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ce sa mananci la micul dejun pentru o sanatate de fier"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Rolul firelor albe care se desprind de pe banane

Rolul firelor albe care se desprind de pe banane

de Laura Galescu 15 Dec 2017

Foarte multe persoane prefera bananele atunci cand vine vorba despre o gustare. Bogate in nutrienti, sunt consumate de persoane de toate varstele. Singurul lucru enervant la banane sunt firele albe care se desprind atunci când le decojim. Te-ai intrebat, totusi, ce rol au acestea? [detalii]

Cum sa interpretezi etichetele de pe fructe. La ce sa trebuie sa fii atenta

Cum sa interpretezi etichetele de pe fructe. La ce sa trebuie sa fii atenta

de Laura Galescu 12 Dec 2017

Sigur ai observat ca multe fructe sau legume au etichete. Nu intotdeauna este usor sa ne dam seama ce reprezinta codurile si cum ar trebui sa ne informeze acesta despre produs. [detalii]

Ce tip de ulei este mai sanatos pentru prajirea cartofilor?

Ce tip de ulei este mai sanatos pentru prajirea cartofilor?

de Laura Galescu 28 Nov 2017

Sa recunoastem, cartofii prajiti sunt deliciosi. Totusi, lipidele din uleiurile vegetale in combinatie cu amidonul produc in procesul de prajire acrilamide, substante despre care specialistii spun ca ar avea potential cancerigen. [detalii]

5 alimente de consumat pentru un par cu adevarat sanatos

5 alimente de consumat pentru un par cu adevarat sanatos

de Laura Galescu 22 Nov 2017

Multi oameni cred ca parul sanatos este rezultatul factorilor exteriori. Ar trebui sa stiti, insa, ca parul sanatos se mentine doar cu o alimentatie pe masura. [detalii]

Ramai sanatoasa iarna cu ajutorul fructelor si legumelor

Ramai sanatoasa iarna cu ajutorul fructelor si legumelor

de Laura Galescu 16 Nov 2017

Iarna creste intotdeauna riscul sa racesti sau chiar sa faci gripa, asa ca fructele si legumele iti pot veni in ajutor. Mai mult, te ajuta sa-ti pastrezi silueta in perioada sarbatorilor. Pentru ca natura ne-a pus la indemana o intreaga gama de fructe si legume care sa ne ofere nutrientii necesari pentru iarna. [detalii]

Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit