Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ce sa mananci la micul dejun pentru o sanatate de fier

de Elena-Alina Constantinescu 31 Mar 2015

Tags: mic dejun cereale integrale lactate fructe


Ce sa mananci la micul dejun pentru o sanatate de fier

Nutritionistii spun ca ideal ar fi ca micul dejun sa fie servit in primele 30-60 de minute dupa trezire. Iar alimentele pe care le consumam trebuie sa fie bogate in fibre, vitamine si minerale. Ce riscam daca sarim peste prima masa a zilei?

Micul dejun furnizeaza organismului toti nutrientii de care are nevoie intreaga zi, stimuleaza metabolismul, imbunateste memoria si capacitate de concentrare. In plus, persoanele care mananca sanatos dimineata sunt mai bine dispuse.

La micul dejun este indicat sa consumam cereale integrale (fulgi de ovaz, secara, porumb), paine din faina integrala, proteine cu continut redus de grasimi (sunca de pui sau de curcan, somon afumat, seminte, nuci, oua), lactate (lapte si iaurt, branza de vaci, urda), fructe proaspete.

Prin continutul de carbohidrati, fibre si proteine, aceste alimente asigura senzatia de satietate mai mult timp.  

"Micul dejun reprezinta cu siguranta unul dintre cele mai simple si eficiente moduri de a manca sanatos. Trebuie sa ne insusim faptul ca micul dejun servit in fiecare dimineata ne ajuta sa ne controlam mai bine greutatea si sa consumam o cantitate mai mare de fibre, calciu, vitamina A si C si mai putine grasimi si colesterol. Mai mult decat atat, persoanele care iau in fiecare dimineata micul dejun vor fi mult mai active si vor avea o capacitate de concentrare mult mai buna in prima parte a zilei", a declarat pentru Agerpres prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române.

Potrivit unui studiu publicat in revista American Journal of Clinical Nutrition, femeile care sar peste prima masa a zilei au un risc crescut de a se imbolnavi de diabet. Acelasi studiu indica faptul ca persoanele care nu obisnuiesc sa manance dimineata sanse mai mari de a avea probleme legate de hipertensiune, rezitenta la insulina si niveluri mai ridicate ale zaharului in sange.

Un studiu anterior releva faptul ca persoanel care mananca de dimineata au slabesc mai usor decat cele care sar peste prima masa a zilei. Alimentele bogate in fibre si proteine te ajuta sa iti tii apetitul sub control. Pentru ca sunt satioase, vei manca mai putin in restul zilei.

Mai mult decat atat, renuntarea la micul dejun  poate duce la dificultati de concentrare, anxietate, ameteli, spasme musculare sau lesin.

Foto: www.popsugar.com




Spune-ne opinia ta despre
"Ce sa mananci la micul dejun pentru o sanatate de fier"

7 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ce sa mananci la micul dejun pentru o sanatate de fier"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Conopida cu ciuperci - reteta rapida si delicioasa

Conopida cu ciuperci - reteta rapida si delicioasa

de Laura Galescu 19 Sep 2018

Conopida cu ciuperci - o reteta delicioasa, foarte potrivita daca tii post, servita atat pe post de garnitura, cat si ca gustare. [detalii]

Castanele. Cum le poti consuma si ce beneficii ofera

Castanele. Cum le poti consuma si ce beneficii ofera

de Laura Galescu 13 Sep 2018

Castanele amintesc de bucuria zilelelor copilariei. Exista mai multe varietati de castane comestibile, care nu trebuie confundate cu cele salbatice. Castana contine tot atata vitamina C cat lamaia. Nutritiva si calorica, faina de castane contine 75% glucide. Castanele furnizeaza vitamine (B, C, E), minerale (mangan, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier, cupru) si fibre. [detalii]

Nectarinele. De ce NU este bine sa le pastrezi in frigider

Nectarinele. De ce NU este bine sa le pastrezi in frigider

de AlegeSanatos.ro 05 Sep 2018

Nectarinele sunt delicioase si ofera multe beneficii pentru sanatate. [detalii]

Reteta zacusca de vinete. Simpla si gustoasa

Reteta zacusca de vinete. Simpla si gustoasa

de Laura Galescu 31 Aug 2018

Fie ca iti aminteste de bunici sau de studentie, zacusca de vinete este delicioasa. Una dintre cele mai populare conserve pentru iarna, zacusca, se face din tot felul de legume, dar cea mai populara va ramane intotdeauna zacusca de vinete. [detalii]

Pepenele galben, beneficii pentru sanatate

Pepenele galben, beneficii pentru sanatate

de Laura Galescu 20 Aug 2018

Pepenele galben este delicios si are multiple beneficii pentru sanatate. Datorita continutului mare de apa, pepenele galben este un bun detoxifiant, avand proprietati diuretice si revigorante. De asemenea, stimuleaza digestia si apetitul. Prin actiunea diuretica, laxativa si detoxifianta, este recomandat in caz de anemie, constipatie, guta, reumatism, calculi renali, probleme ale vezicii urinare si boli de piele, cum ar fi acneea si eczemele. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016