Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ciocolata care se albeste este daunatoare? Explicatiile oamenilor de stiinta

de Laura Galescu 26 Mar 2018

Tags: ciocolata expirata ciocolata ciocolata neagra ciocolata beneficii


Ciocolata care se albeste este daunatoare? Explicatiile oamenilor de stiinta

Desi nu are termenul expirat, ciocolata capata de multe ori un aspect albit sau pare sa fie acoperita cu o pulbere fina, de culoare alba. Ca urmare a plangerilor frecvente ale consumatorilor, oamenii de stiinta din Hamburg au descoperit de ce ciocolata isi schimba culoarea si textura.

In majoritatea cazurilor s-a constatat ca albirea este cauzata de pastrarea ciocolatei la o temperatura incorecta.
 
Atunci cand ciocolata este pastrata la o temperatura prea mare sau prea mica, se produce asa-numita "colorare grasa", particule albe aparand pe suprafata ciocolatei. 
 
Oamenii de stiinta sustin ca ciocolata albita NU este nociva pentru sanatate, insa ne recomanda depozitarea sa la o temperatura cuprinsa intre 16-18 grade si consumul ei cat mai repede dupa desfacerea ambalajului.
 
Ciocolata, mai ales cea neagra, ofera numeroase beneficii pentru sanatate, daca este consumata in cantitati moderate. 
 
Iata cateva beneficii ale consumului de ciocolata:
 
1. Este bogata in minerale
 
Ciocolata contine minerale precum magneziu si fosfor, dar si potasiu, fier sau vitamine, mai ales cele din grupul B. Este indicat sa optati pentru ciocolata neagra de calitate si evitati biscuitii cu crema sau alte deserturi bogate in zahar, care nu aduc un aport alimentar important.
 
2. Este un antidepresiv natural
 
Ciocolata este excelenta pentru moral, datorita continutului crescut in magneziu, un oligoelement cunoscut pentru efectele sale relaxante si importanta lui in transmiterea impulsurilor nervoase la nivelul creierului. De asemenea, prin continutul crescut in teobromina si feniletilamina, doua substante cu structura asemnanatoare amfetaminelor, ce actioneaza la nivel cerebral, creste activitatea neurotransmitatorilor.
 
3. Previne aparitia bolilor cardio-vasculare si a hipertensiunii
 
Flavonoidele, continute de cacao si de ciocolata neagra, au un rol protector impotriva bolilor cardio-vasculare. Ele favorizeaza scaderea LDL-colesterolului sangvin ("colesterolul rau") si protejeaza elasticitatea peretilor vasculari.
 
Mai mult, gratie continutului crescut in flavonoide, ciocolata neagra scade semnificativ tensiunea arteriala si ajuta la stabilizarea acesteia in timp. De asemenea, ajuta la impiedicarea aparitiei diabetului zaharat de tip II.

Vezi aici Cea mai buna reteta de ciocolata de casa >>




Spune-ne opinia ta despre
"Ciocolata care se albeste este daunatoare? Explicatiile oamenilor de stiinta"

9 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ciocolata care se albeste este daunatoare? Explicatiile oamenilor de stiinta"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Beneficiile cartofului in alimentatie

Beneficiile cartofului in alimentatie

de Laura Galescu 14 Aug 2018

Usor de pregatit, cartoful este hranitor si bogat in fibre, in glucide (amidon), in vitamine si minerale. Este, de asemenea, usor de digerat. Are efect cicatrizant si antiulcerant. Cartofii sunt usor de cultivat si au un ridicat potential energetic. Atentie insa, indexul glicemic al cartofilor copti sau prajiti este foarte mare: 95. [detalii]

Inghetata. Ce ingrediente periculoase poate contine

Inghetata. Ce ingrediente periculoase poate contine

de Laura Galescu 07 Aug 2018

Inghetata este o binecuvantare pentru zilele toride. Cea "adevarata" contine doar lapte, zahar, fructe si poate oua. Dar inghetata pe care o gasim in magazine poate contine ingrediente deloc benefice organismului uman. [detalii]

Zmeura, de ajutor in curele de slabire

Zmeura, de ajutor in curele de slabire

de Laura Galescu 31 Iul 2018

Pe langa faptul ca este delicioasa, zmeura este slab calorica, fiind utila daca incerci sa dai jos cateva kilograme. [detalii]

Indulcitori naturali versus indulcitori de sinteza - care sunt diferentele si pe care ii alegem

Indulcitori naturali versus indulcitori de sinteza - care sunt diferentele si pe care ii alegem

de AlegeSanatos.ro 27 Iul 2018

Suntem avertizati de catre medici si chiar de campanii demarate de organismele de control alimentar de periocolul din alimentele pe care le consumam. Un aspect asupra caruia se trag dese semnale de alarma este reprezentat de consumul de zahar, un produs care poate cauza grave problemele de sanatate. [detalii]

Cate calorii contine un ananas?

Cate calorii contine un ananas?

de Raluca Garbea 20 Iul 2018

Avand in vedere gustul dulce al ananasului, multi oameni se intreaba cate calorii contine acesta. In functie de tipul de ananas, valorile nutritionale pot fi diferite. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016