Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Cum sa prepari sanatos carnea

de Laura Galescu 18 Oct 2017

Tags: cum sa prepari sanatos carnea carne la cuptor carne la grill


Cum sa prepari sanatos carnea

Modul in care preparam carnea este extrem de important pentru sanatate. Este cunoscut faptul ca prajeala nu reprezinta cea mai sanatoasa varianta, insa nici pregatirea ei pe gratar se pare ca nu este tocmai sanatoasa, pentru ca flacara directa si fumul pot da nastere substantelor cancerigene. Totusi, exista modalitati in care o poti prepara sanatos si te poti bucura de o friptura buna.



Desigur, carnea este recomandat sa fie consumata cu moderatie, in special carnea rosie, care este si cea mai grasa. 
 
Iata cateva sfaturi ca sa prepari sanatos carnea:
 
 La cuptor
 
Carnea la cuptor, fie ca e vorba de pui, porc sau vita, este o alternativa excelenta si delicioasa daca stii sa o gatesti. Se pune bucata de carne pe un pat de legume proaspete intr-un vas termorezistent, acoperit sau nu cu o folie de aluminiu. Se lasa la cuptor cat este necesar, este foarte gustos si sanatos. Pentru a mai taia din gustul gras, se condimenteaza cu mult ghimbir. Ghimbirul protejeaza stomacul si ajuta circulatia.
 
La plita incinsa sau la grill
 
Carnea va fi sanatoasa daca va fi gatita la plita incinsa sau la grill, nu la un gratar traditional, cu carbuni. Este important ca grasimea sa se scurga in lateral sau dedesubt, dar nu pe sursa de caldura.
 
Grasimile scurse pe carbunii incinsi se transforma in hidrocarburi, care se reintorc in carnea de pe gratar.
 
La polul opus, din punctul de vedere al valorii nutritive, se afla carnea prajita in ulei, unt sau untura. Acest mod de preparare aduce un aport excesiv de trigliceride pentru organism, ceea ce creste riscul afectiunilor cardiovasculare.

La wok sau innabusita
 
O alta metoda sanatoasa este prepararea carnii la wok. In wok se poate face carnea cu legume si doar putin ulei de susan sau masline. Se taie felii cat mai subtiri si se lasa la gatit alaturi de legume si neaparat condimente mai iuti.
 
Carnea de porc inabusita in legume suculente, alaturi de cateva condimente aromate pot face o gustare senzationala si sanatoasa. Se pun bucatile de carne de porc intr-o tigaie, se lasa la rumenit putin, apoi se adauga legume suculente, precum rosii, dovlecei, ciuperci si se condimenteaza. Se mai adauga vin rosu sau bere, pentru a fi mai frageda.




Spune-ne opinia ta despre
"Cum sa prepari sanatos carnea"

6 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Cum sa prepari sanatos carnea"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Vinul alb sau rosu. Care este mai sanatos?

Vinul alb sau rosu. Care este mai sanatos?

de Laura Galescu 19 Ian 2018

Poate ai auzit ca vinul ar fi o sursa buna de vitamine si minerale, insa contine doar cantitati mici de kaliu, mangan sau fier si calciu. Cu toate acestea, vinul este bogat in compusi cu actiune antioxidanta, benefici pentru sanatate. Intrebarea care ramane este urmatoarea: care este mai sanatos, vinul rosu sau cel alb? [detalii]

Descopera beneficiile consumului de spanac

Descopera beneficiile consumului de spanac

de Laura Galescu 03 Ian 2018

Nu degeaba ti s-a spus in copilarie ca este atat de sanatos! Spanacul chiar ofera cei mai multi nutrienti per calorie, la fel și alte vegetale cu frunze de culoare verde inchis. Dintre toate grupurile de alimente analizate, cercetatorii de la Harvard au descoperit ca spanacul, salata verde, kale au fost asociate cu cel mai mare grad de protectie impotriva bolilor cronice. Mai exact, o portie pe zi reduce cu 20% riscul de infarct si accident vascular cerebral. [detalii]

Rolul firelor albe care se desprind de pe banane

Rolul firelor albe care se desprind de pe banane

de Laura Galescu 15 Dec 2017

Foarte multe persoane prefera bananele atunci cand vine vorba despre o gustare. Bogate in nutrienti, sunt consumate de persoane de toate varstele. Singurul lucru enervant la banane sunt firele albe care se desprind atunci când le decojim. Te-ai intrebat, totusi, ce rol au acestea? [detalii]

Cum iti mentii greutatea dupa ce ai slabit

Cum iti mentii greutatea dupa ce ai slabit

de Raluca Garbea 29 Dec 2017

Nu este deloc usor sa slabesti, insa, sa iti mentii greutatea dobandita dupa o dieta, poate fi deseori chiar mai dificil. [detalii]

Cum sa interpretezi etichetele de pe fructe. La ce sa trebuie sa fii atenta

Cum sa interpretezi etichetele de pe fructe. La ce sa trebuie sa fii atenta

de Laura Galescu 12 Dec 2017

Sigur ai observat ca multe fructe sau legume au etichete. Nu intotdeauna este usor sa ne dam seama ce reprezinta codurile si cum ar trebui sa ne informeze acesta despre produs. [detalii]

Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit