Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

De ce e bine sa mancam fistic? Beneficii si proprietati

de Elena-Alina Constantinescu 15 Sep 2014

Tags: fistic vitamine gustare dintre mese stres colesterol diabet obezitate


De ce e bine sa mancam fistic? Beneficii si proprietati

Intr-un studiu recent publicat de American Journal Of Clinical Nutrition se arata ca fisticul poate combate riscul aparitiei bolilor cardivasculare, prin actiunea luteinei, un antioxidant din compozitia sa.

Nu stiu daca exista cineva caruia nu-i placa fisticul. Desi este un produs scump, il putem consuma ocazional deoarece este satios si hranitor. Fisticul crud este mult mai sanatos decat cel prajit si sarat, care nu mai are aceeasi valoare nutritiva.

Prin continutul bogat in fibre, proteine, vitamine si minerale este gustarea ideala dintre mese care asigura organismului nutrientii de care are nevoie. In compozitia sa se mai gasesc si acizii grasi omega 3 si omega 9 care ajuta la combaterea colesterolului rau.

Elimina stresul

De asemenea, rol protector are si magneziul care este implicat in buna functionare a sistemului nervos, fisticul fiind un remediu excelent pentru combaterea stresului.

Vitamina B6 este este esentiala pentru productia de hemoglobina, care asigura transportul oxigenului la celule.

Combate caderea parului

Acesta hraneste si hidrateaza firul depar iar prin continul de biotina face parul mai rezistent.

Imbunateste vederea

Este interesant de stiut ca luteina si zeaxantina protejeaza tesuturile impotriva daunelor radicalilor liberi. Oftalmologii sustin ca acesti doi antioxidanti protejeaza vederea si reduc riscul de a suferi de degenerescenta maculara, principala cauza de orbire.

Scade colesterolul

Luteina din compozitia fisticului contribuie la scaderea nivelului de colesterol si previne blocarea arterelor sangvine.
In urma unui studiu efectuat pe un esantion de 28 de persoane s-a demonstrat ca nivelul colesterolului scade cu 12% dupa trecerea de la o dieta tipic americana, cu multa branza, ulei si unt, la una mai putin grasa, care include consumul de fistic, noteaza Mediafax.

Studii anterioare au mai aratat ca, datorita substantelor continute are capacitatea de a preveni cancerul.

Previne diabetul

Mai mult de cat atat, spun specialistii in nutritie, fisticul este bogat in grasimi sanatoase care contribuie la prevenirea instalarii diabetului de tip 2, favorizat de obezitate.

Nutrientii din fistic - inclusiv grasimile nesaturate, fibrele, antioxidantii si carotenoizii - ajuta organismul sa metabolizeze zaharul, noteaza sursa citata.

Protejeaza inima

De mentionat este ca nu doar fisticul, ci si migdalele, nucile si alunele contin grasimi mononesatuarate care previn infundarea arterelor. Este benefic pentru inima, controland presiunea sanguina.

Fisticul se consuma in cantitati moderate, in caz contrar existand riscul de a lua in greutate. S-a observat ca persoanele care obisnuiesc sa consume fistic in stare cruda nu au probleme cu constipatia.




Spune-ne opinia ta despre
"De ce e bine sa mancam fistic? Beneficii si proprietati"

4 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"De ce e bine sa mancam fistic? Beneficii si proprietati"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Beneficiile cartofului in alimentatie

Beneficiile cartofului in alimentatie

de Laura Galescu 14 Aug 2018

Usor de pregatit, cartoful este hranitor si bogat in fibre, in glucide (amidon), in vitamine si minerale. Este, de asemenea, usor de digerat. Are efect cicatrizant si antiulcerant. Cartofii sunt usor de cultivat si au un ridicat potential energetic. Atentie insa, indexul glicemic al cartofilor copti sau prajiti este foarte mare: 95. [detalii]

Inghetata. Ce ingrediente periculoase poate contine

Inghetata. Ce ingrediente periculoase poate contine

de Laura Galescu 07 Aug 2018

Inghetata este o binecuvantare pentru zilele toride. Cea "adevarata" contine doar lapte, zahar, fructe si poate oua. Dar inghetata pe care o gasim in magazine poate contine ingrediente deloc benefice organismului uman. [detalii]

Zmeura, de ajutor in curele de slabire

Zmeura, de ajutor in curele de slabire

de Laura Galescu 31 Iul 2018

Pe langa faptul ca este delicioasa, zmeura este slab calorica, fiind utila daca incerci sa dai jos cateva kilograme. [detalii]

Indulcitori naturali versus indulcitori de sinteza - care sunt diferentele si pe care ii alegem

Indulcitori naturali versus indulcitori de sinteza - care sunt diferentele si pe care ii alegem

de AlegeSanatos.ro 27 Iul 2018

Suntem avertizati de catre medici si chiar de campanii demarate de organismele de control alimentar de periocolul din alimentele pe care le consumam. Un aspect asupra caruia se trag dese semnale de alarma este reprezentat de consumul de zahar, un produs care poate cauza grave problemele de sanatate. [detalii]

Cate calorii contine un ananas?

Cate calorii contine un ananas?

de Raluca Garbea 20 Iul 2018

Avand in vedere gustul dulce al ananasului, multi oameni se intreaba cate calorii contine acesta. In functie de tipul de ananas, valorile nutritionale pot fi diferite. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016