Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

De ce este bine sa mancam grapefruit

de Elena-Alina Constantinescu 23 Dec 2014

De ce este bine sa mancam grapefruit

Vitamina C din grapefruit ajuta la absorbtia fierului in organism, mineralul indispensabil productiei de celule rosii in sange. In randurile de mai jos vom prezenta 4 motive pentru care este bine sa mancam grapefruit in fiecare zi:

Grapefruitul este considerat un aliment excelent in curele de slabire, deoarece fibrele si acizii organici din compozitia sa usureaza digestia. Contribuie la scaderea in greutate, in cadrul unei alimentatii echilibrate si a unei activitati fizice regulate.

Intareste sistemul imunitar

Este un fruct bogat in vitamina C si licopen, care te ajuta sa previi raceala si gripa.
Daca urmezi un tratament, ai mare grija, caci acest fruct poate interfera cu anumite pastile, noteaza Health.com. Potrivit specialistilor, efectul anticonceptionalelor este neutralizat de substantele continute de sucul de grapefruit.

Scade colesterolul rau

Mai mult decat atat, poate diminua nivelul colesteroluli LDL si a trigliceridelor, si astfel ne protejeaza sistemul cardiovascular. Este sarac in sodiu, fiind indicat pentru pacientii ce sufera de hipertensiune arteriala.

Te ajuta sa slabesti

Cu cat mananci mai mult grapefruit, cu atat ai mai multe sanse sa pierzi in greutate. Potrivit unui studiu realizat la Centrul de Cercetare din California, persoanele care mananca un grapefruit inainte de fiecare masa, slabesc in medie un kilogram si jumatate in 12 saptamani.

Previne cancerul

Mai multe studii au aratat ca acest fruct ar putea scadea riscul de boli cardiovasculare datorita vitaminelor, mineralelor, antioxidantilor si fibrelor continute. De asemenea, ne protejeaza de cancerul bucal, faringian, esofagian, stomacal sau de colon. Contine substante numite limonoizi, care impiedica formarea tumorilor.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"De ce este bine sa mancam grapefruit"

3 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"De ce este bine sa mancam grapefruit"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Adopta un stil de viata sanatos cu dieta mediteraneana!

Adopta un stil de viata sanatos cu dieta mediteraneana!

de Elena-Alina Constantinescu 10 Ian 2017

Odata cu inaintarea in varsta este foarte importanta mentinerea sanatatii fizice si mentale pentru evitarea bolilor cronice. S-a dovedit ca persoanele care au un stil de viata sanatos si o dieta echilibrata au mai multe sanse de a depasi varsta de 70 de ani. Dieta mediteraneana reuseste sa ne scape rapid de kilogramele in exces si asta se intampla rapid, usor si sigur, fara efecte adverse si fara infometare. [detalii]

Topul alimentelor cu un continut ridicat de acizi grasi omega 3

Topul alimentelor cu un continut ridicat de acizi grasi omega 3

de Elena-Alina Constantinescu 05 Ian 2017

Acizii grasi Omega 3 nu pot fi produsi de organism in mod natural, de aceea trebuie furnizati prin intermediul alimentelor sau a suplimentelor naturale. Au un rol esential in dezvoltarea normala a organismului, reduc riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, cancerului, diabetului si artritei. [detalii]

4 sfaturi pentru detoxifierea organismului dupa Sarbatori

4 sfaturi pentru detoxifierea organismului dupa Sarbatori

de Elena-Alina Constantinescu 03 Ian 2017

Ai permanent senzatia de oboseala? Nu te poti concentra? A venit timpul pentru detoxifierea prganismului dupa sarbatorile de iarna. Asadar, pentru a elimina toxinele din rinichi, intestine, plamani, limfa si piele trebuie sa urmati o dieta bogata in nutrienti. La final, pielea ta va capata un aspect stralucitor si catifelat. [detalii]

Cum sa faci pate vegetal la tine acasa? 3 retete sanatoase

Cum sa faci pate vegetal la tine acasa? 3 retete sanatoase

de Elena-Alina Constantinescu 13 Dec 2016

Un aliment consumat frecvent de romani in perioada postului este pateul vegetal. In urma unui studiu realizat anul trecut asupra a 70 de tipuri de pate vegetal, specialistii au realizat un top al aditivilor alimentari care se regasesc in compozitia acestui produs. [detalii]

Uleiurile si temperatura lor de gatire

Uleiurile si temperatura lor de gatire

de Elena-Alina Constantinescu 09 Dec 2016

Cele mai cunoscute si folosite uleiuri in bucataria romaneasca sunt cele de floarea-soarelui, masline, soia, porumb, rapita, palmier, in, canepa, migdale, arahide, nuca, dovleac, cocos, struguri, susan. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 5 din 5 (3 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.