Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Descopera beneficiile consumului de spanac

de Laura Galescu 03 Ian 2018

Tags: spanac beneficii spanac spanac fier


Descopera beneficiile consumului de spanac

Nu degeaba ti s-a spus in copilarie ca este atat de sanatos! Spanacul chiar ofera cei mai multi nutrienti per calorie, la fel și alte vegetale cu frunze de culoare verde inchis. Dintre toate grupurile de alimente analizate, cercetatorii de la Harvard au descoperit ca spanacul, salata verde, kale au fost asociate cu cel mai mare grad de protectie impotriva bolilor cronice. Mai exact, o portie pe zi reduce cu 20% riscul de infarct si accident vascular cerebral.

Despre spanac s-a aflat ca nu contine atat de mult fier cum se credea in trecut, fiind devansat de alte legume, insa contine o substanta numita saponina, ce are proprietatea de a ajuta organismul sa asimileze bine fierul. 
 
Iata 7 beneficii pe care ti le ofera consumul de spanac:
 
1. Previne ulcerul gastric
 
Atat spanacul, cat si alte legume, au capacitatea de a proteja mucoasa stomacului, iar probabilitatea aparitiei ulcerului scade.
 
2. Protejeaza creierul
 
Mai multe componente din spanac, precum potasiul, acidul folic si diferiti antioxidanti, ne ofera beneficii nenumarate. Acidul folic reduce aparitia bolii Alzheimer, astfel ca spanacul este o optiune foarte buna pentru persoanele care prezinta un risc ridicat de tulburari neuronale si cognitive. 
 
Potasiul pastreaza sanatatea creierului si relationeaza cu cresterea fluxului sanguin cerebral, concentrarea si activitatea neuronala.
 
3. Regleaza tensiunea arteriala
 
Spanacul este bogat in potasiu si are un continut scazut de sodiu. Aceasta combinatie de minerale este de un real ajutor pentru persoanele cu tensiune arteriala crescuta. Potasiul scade tensiunea arteriala, sodiul o creste. 
 
De asemenea, acidul folic din spanac contribuie la reducerea hipertensiunii arteriale si relaxeaza vasele de sange, in timp ce este mentinut fluxul sanguin adecvat.
 
4. Reduce inflamatia
 
Spanacul este una dintre cele mai puternice plante atunci cand vine vorba de reducerea inflamatiei in intreg organismul. Este recomandat in special persoanelor care au probleme cu artrita si guta.
 
5. Ajuta la intarirea oaselor
 
Spanacul este o sursa buna de vitamina K. In afara de aceasta, alte minerale, cum ar fi manganul, cuprul, magneziul, zincul si fosforul ajuta, de asemenea, la construirea oaselor puternice. Aceste minerale sunt esentiale si pentru mentinerea dintilor si a unghiilor sanatoase.
 
6. Imbunatateste activitatea metabolica
 
Cantitatea de proteina care se gaseste in spanac este foarte usor de descompus si extrem de usor de asimilat de catre organism.
 
7. Este bun pentru piele
 
S-a demonstrat ca diferitii fito nutrienti si pigmenti pe care ii contine spanacul protejeaza pielea de razele nocive ale soarelui, inclusiv razele UV.




Spune-ne opinia ta despre
"Descopera beneficiile consumului de spanac"

6 + 4 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Descopera beneficiile consumului de spanac"

Moldovan Dorina @ 12 Ian 2018
"Sunt adepta unei vieti sanatoase. Alimentatia si miscarea sunt elementare. Sunt adepta unei alimentatii echilibrate, lipsita de aditivi. Dupa citirea acestui articol voi intoduce treptat spanacul si in meniul meu nu doar in cel al partenerului. Pentru el gatesc spanac de cateva ori pe luna. Toate legumele si zarzavaturile le consum crude."

Spune-ne opinia ta despre
"Descopera beneficiile consumului de spanac"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Pui cu smantana si ciuperci. Reteta simpla si delicioasa

Pui cu smantana si ciuperci. Reteta simpla si delicioasa

de AlegeSanatos.ro 14 Ian 2019

Gustos si usor de pregatit, puiul cu smantana si ciuperci poate fi preparatul ideal atunci cand nu mai ai inspiratie. Se prepara foarte simplu, deoarece nu ai nevoie de ingrediente speciale si este la fel de bun si pentru masa de pranz, dar si pentru cina. Mai mult, carnea de pui, dar si ciupercile fierb rapid, asa ca timpul de preparare este redus. [detalii]

Vrei sa slabesti si nu reusesti? Iata care sunt cele mai comune greseli!

Vrei sa slabesti si nu reusesti? Iata care sunt cele mai comune greseli!

de Raluca Garbea 11 Ian 2019

Iti doresti sa slabesti, insa nu reusesti? Inseamna ca faci anumite greseli care te impiedica sa scapi de kilogramele in plus. [detalii]

Dieta cu citrice

Dieta cu citrice

de AlegeSanatos.ro 10 Ian 2019

Daca iti plac citricele si iti doresti sa ai cateva kilograme in minus, venim cu vesti bune: cele doua merg mana-n mana. [detalii]

Micul dejun. Ce beneficii aduce, de fapt, pentru sanatate

Micul dejun. Ce beneficii aduce, de fapt, pentru sanatate

de Laura Galescu 17 Dec 2018

Ai auzit de nenumarate ori ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Studiile in materie sugereaza ca este adevarat. Iata cateva motive pentru care nu ar trebui sarit peste aceasta prima masa. [detalii]

Pizza de post cu multe legume. Reteta savuroasa

Pizza de post cu multe legume. Reteta savuroasa

de Alege Sanatos 26 Nov 2018

Postul este o perioada in care poti manca si felurile tale de mancare preferate. Daca iti place pizza, pregateste chiar tu o reteta de post, usor de facut si foarte gustoasa. Pizza de post poate fi adaptata in functie de gusturile tale si legumele se pot pune in functie de preferinte, folosind, de la ardei, rosii, dovlecel si pana la conopida sau broccoli. Cantitatile de legume si proportiile in care le combinam pot, de asemenea, sa varieze. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016