Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Descopera beneficiile consumului de spanac

de Laura Galescu 03 Ian 2018

Tags: spanac beneficii spanac spanac fier


Descopera beneficiile consumului de spanac

Nu degeaba ti s-a spus in copilarie ca este atat de sanatos! Spanacul chiar ofera cei mai multi nutrienti per calorie, la fel și alte vegetale cu frunze de culoare verde inchis. Dintre toate grupurile de alimente analizate, cercetatorii de la Harvard au descoperit ca spanacul, salata verde, kale au fost asociate cu cel mai mare grad de protectie impotriva bolilor cronice. Mai exact, o portie pe zi reduce cu 20% riscul de infarct si accident vascular cerebral.

Despre spanac s-a aflat ca nu contine atat de mult fier cum se credea in trecut, fiind devansat de alte legume, insa contine o substanta numita saponina, ce are proprietatea de a ajuta organismul sa asimileze bine fierul. 
 
Iata 7 beneficii pe care ti le ofera consumul de spanac:
 
1. Previne ulcerul gastric
 
Atat spanacul, cat si alte legume, au capacitatea de a proteja mucoasa stomacului, iar probabilitatea aparitiei ulcerului scade.
 
2. Protejeaza creierul
 
Mai multe componente din spanac, precum potasiul, acidul folic si diferiti antioxidanti, ne ofera beneficii nenumarate. Acidul folic reduce aparitia bolii Alzheimer, astfel ca spanacul este o optiune foarte buna pentru persoanele care prezinta un risc ridicat de tulburari neuronale si cognitive. 
 
Potasiul pastreaza sanatatea creierului si relationeaza cu cresterea fluxului sanguin cerebral, concentrarea si activitatea neuronala.
 
3. Regleaza tensiunea arteriala
 
Spanacul este bogat in potasiu si are un continut scazut de sodiu. Aceasta combinatie de minerale este de un real ajutor pentru persoanele cu tensiune arteriala crescuta. Potasiul scade tensiunea arteriala, sodiul o creste. 
 
De asemenea, acidul folic din spanac contribuie la reducerea hipertensiunii arteriale si relaxeaza vasele de sange, in timp ce este mentinut fluxul sanguin adecvat.
 
4. Reduce inflamatia
 
Spanacul este una dintre cele mai puternice plante atunci cand vine vorba de reducerea inflamatiei in intreg organismul. Este recomandat in special persoanelor care au probleme cu artrita si guta.
 
5. Ajuta la intarirea oaselor
 
Spanacul este o sursa buna de vitamina K. In afara de aceasta, alte minerale, cum ar fi manganul, cuprul, magneziul, zincul si fosforul ajuta, de asemenea, la construirea oaselor puternice. Aceste minerale sunt esentiale si pentru mentinerea dintilor si a unghiilor sanatoase.
 
6. Imbunatateste activitatea metabolica
 
Cantitatea de proteina care se gaseste in spanac este foarte usor de descompus si extrem de usor de asimilat de catre organism.
 
7. Este bun pentru piele
 
S-a demonstrat ca diferitii fito nutrienti si pigmenti pe care ii contine spanacul protejeaza pielea de razele nocive ale soarelui, inclusiv razele UV.




Spune-ne opinia ta despre
"Descopera beneficiile consumului de spanac"

2 + 5 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Descopera beneficiile consumului de spanac"

Moldovan Dorina @ 12 Ian 2018
"Sunt adepta unei vieti sanatoase. Alimentatia si miscarea sunt elementare. Sunt adepta unei alimentatii echilibrate, lipsita de aditivi. Dupa citirea acestui articol voi intoduce treptat spanacul si in meniul meu nu doar in cel al partenerului. Pentru el gatesc spanac de cateva ori pe luna. Toate legumele si zarzavaturile le consum crude."

Spune-ne opinia ta despre
"Descopera beneficiile consumului de spanac"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Conopida cu ciuperci - reteta rapida si delicioasa

Conopida cu ciuperci - reteta rapida si delicioasa

de Laura Galescu 19 Sep 2018

Conopida cu ciuperci - o reteta delicioasa, foarte potrivita daca tii post, servita atat pe post de garnitura, cat si ca gustare. [detalii]

Castanele. Cum le poti consuma si ce beneficii ofera

Castanele. Cum le poti consuma si ce beneficii ofera

de Laura Galescu 13 Sep 2018

Castanele amintesc de bucuria zilelelor copilariei. Exista mai multe varietati de castane comestibile, care nu trebuie confundate cu cele salbatice. Castana contine tot atata vitamina C cat lamaia. Nutritiva si calorica, faina de castane contine 75% glucide. Castanele furnizeaza vitamine (B, C, E), minerale (mangan, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier, cupru) si fibre. [detalii]

Nectarinele. De ce NU este bine sa le pastrezi in frigider

Nectarinele. De ce NU este bine sa le pastrezi in frigider

de AlegeSanatos.ro 05 Sep 2018

Nectarinele sunt delicioase si ofera multe beneficii pentru sanatate. [detalii]

Reteta zacusca de vinete. Simpla si gustoasa

Reteta zacusca de vinete. Simpla si gustoasa

de Laura Galescu 31 Aug 2018

Fie ca iti aminteste de bunici sau de studentie, zacusca de vinete este delicioasa. Una dintre cele mai populare conserve pentru iarna, zacusca, se face din tot felul de legume, dar cea mai populara va ramane intotdeauna zacusca de vinete. [detalii]

Pepenele galben, beneficii pentru sanatate

Pepenele galben, beneficii pentru sanatate

de Laura Galescu 20 Aug 2018

Pepenele galben este delicios si are multiple beneficii pentru sanatate. Datorita continutului mare de apa, pepenele galben este un bun detoxifiant, avand proprietati diuretice si revigorante. De asemenea, stimuleaza digestia si apetitul. Prin actiunea diuretica, laxativa si detoxifianta, este recomandat in caz de anemie, constipatie, guta, reumatism, calculi renali, probleme ale vezicii urinare si boli de piele, cum ar fi acneea si eczemele. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016