de Elena-Alina Constantinescu 22 Sep 2014
Tags:
Fructe-vedete ale toamnei, strugurii se gasesc din abundenta pe tarabele din piete. Pe langa gustul placut si aroma extraordinara, strugurii ajuta organismul sa lupte impotriva unor afectiuni numeroase. Nu uita, este important sa fie consumati cu tot cu coaja!
Daca te-ai gandit sa incepi in aceasta toamna o cura de slabire cu struguri, dupa numai trei zile vei slabi doua kilograme! Prin continutul bogat in apa (81%) asigura o buna hidratare a corpului si implicit a pielii.
Contin minerale precum potasiu, calciu, magneziu, oligoelemente, glucide si vitamine (C, A, B1, B2, B5, P). Pigmentii naturali concentrati in coaja si samburi intaresc actiunea vitaminei C si au proprietati antioxidante.
In pulpa bobului de strugure, dar mai ales in coaja si seminte se gasesc aproape toate vitaminele in cantitati mai mari fiind vitaminele C, D, K, E si F.
Cum se tine dieta cu struguri
Dieta cu struguri se tine timp de 3 zile cu struguri dulci, bine copti si proaspeti. Strugurii trebuie mancati lent, pentru ca senzatia de satietate sa se instaleze cat mai repede.
Incepe prin a consuma cel putin o jumatate de kilogram in fiecare zi, apoi mareste treptat cantitatea de struguri. Pentru o cura de trei zile, se cumpara patru kilograme de struguri care se vor imparti astfel: ziua 1 - 0,5 kg, ziua 2 - 1,5 kg, ziua 3 - 2 kg .
Dieta cu struguri este una usoara, iar in cele 3 zile ai voie sa consumi apa plata, ceaiuri de plante sau ceai verde. In timpul zilei mai poti bea si suc de struguri sau must.
Cura cu struguri este ideala pentru eliminarea rapida a kilogramelor nedorite si pentru accelerarea metabolismului. De asemenea, in urma procesului de detoxifiere, pielea devine stralucitoare si catifelata.
Strugurii impiedica formarea cheagurilor de sange, anuleaza efectele radicalilor liberi si elimina toxinele din sange.
Datorita continutului de fier sunt utili in tratarea anemiei, asigurand buna functionare a sistemului nervos. Stimuleaza functionarea ficatului si intaresc totodata sistemul imunitar.
Uleiul din seminte de struguri este foarte hidratant, inchide porii si poate inlocui cu succes lotiunile tonice din comert pentru ingrijirea tenului, avand efecte miraculoase. Acest tip de ulei este bogat si in acizi grasi esentiali, care pastreaza epiderma hidratata.
Pe langa toate aceste aspecte, recent s-a descoperit ca strugurii sunt un real remediu impotriva imbatranirii. Pentru a beneficia la maximum de proprietatile terapeutice ale strugurilor, specialistii recomanda sa ii consumam cu tot cu coaja.
Totodata, consumul de struguri previne osteoporoza, ajuta la mentinerea oaselor puternice si sanatoase, previne oboseala si combate durerile de cap.
Consumul de struguri previne degenerescenta maculara, iar acest lucru se datoreaza aportului de resveratrol, unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali.
Tot mai multe studii pun accentul pe rolul resveratrolului in combaterea cancerului. Este important de stiut ca acest antioxidant inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.
Combat oboseala si asigura energie organismului. Cercetatorii sunt de parere ca flavonoidele sunt responsabile pentru imbunatatirea starii de sanatate si revigorarea organismului.
Asteptam sa ne impartasiti rezultatele obtinute in urma curei cu struguri.
Dieta cu legume reprezinta una dintre cele mai simple metode de slabire. [detalii]
Gustos si usor de pregatit, puiul cu smantana si ciuperci poate fi preparatul ideal atunci cand nu mai ai inspiratie. Se prepara foarte simplu, deoarece nu ai nevoie de ingrediente speciale si este la fel de bun si pentru masa de pranz, dar si pentru cina. Mai mult, carnea de pui, dar si ciupercile fierb rapid, asa ca timpul de preparare este redus. [detalii]
Iti doresti sa slabesti, insa nu reusesti? Inseamna ca faci anumite greseli care te impiedica sa scapi de kilogramele in plus. [detalii]
Daca iti plac citricele si iti doresti sa ai cateva kilograme in minus, venim cu vesti bune: cele doua merg mana-n mana. [detalii]
Ai auzit de nenumarate ori ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Studiile in materie sugereaza ca este adevarat. Iata cateva motive pentru care nu ar trebui sarit peste aceasta prima masa. [detalii]