Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Produsele congelate: avantaje si dezavantaje

de Laura Galescu 06 Mar 2018

Tags: produse congelate produse congelate patiserie


Produsele congelate: avantaje si dezavantaje

Produsele congelate sunt foarte la indemana, le gasim in orice supermarket sau le putem congela chiar noi si ne salveaza atunci cand vrem sa gatim ceva rapid. Dar sunt ele sanatoase sau nu? Merge sa le congelam pe toate? Iata parerea specialistilor.

Este important sa stim ca nu toate alimentele pot fi congelate. Prin congelare se creeaza cristale de gheata, iar acesta poate dauna structurii anumitor alimente. 
 
Spre exemplu, alimente precum ciupercile, castravetii sau salata trebuie pastrate in starea naturala.
 
In categoria celor care merg congelate se afla carnea, pestele, mazarea, porumbul sau condimentele aromate.
 
Desigur, consumul produselor congelate este recomandat cu moderatie. Mai ales ca unele dintre ele, cum ar fi pizza congelata, au un continut ridicat de grasimi si o incarcatura calorica mare, iar consumul in exces si pe termen lung poate duce chiar la dezvoltarea unor boli metabolice.
 
Avantajul este ca majoritatea fructelor si legumelor isi pastreaza nutrientii dupa congelare si pot fi consumate tot timpul anului, asigurandu-ne astfel o alimentatie echilibrata si plina de nutrienti. 
 
Totusi, brutarii si patiserii care folosesc produse congelate vor fi nevoiti sa se spuna unor noi reguli de informare a consumatorilor, considera Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, fiindca aceste produse pot contine contine grasimi, zaharuri, amelioratori pentru gust, iar consumatorii ar trebui sa afle aceste informatii. Doar anul trecut au ajuns in hipermarketuri chifle si paine congelate in valoare de 200 de milioane de euro, adica 5% din consumul total, deci atunci cand vorbim despre produse congelate ne referim inclusiv la acestea. 




Spune-ne opinia ta despre
"Produsele congelate: avantaje si dezavantaje"

10 + 6 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Produsele congelate: avantaje si dezavantaje"

Ba2 @ 14 Mar 2018
"Ma astept sa dati un verdict si in privinta fructelor congelate"

Spune-ne opinia ta despre
"Produsele congelate: avantaje si dezavantaje"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Castanele. Cum le poti consuma si ce beneficii ofera

Castanele. Cum le poti consuma si ce beneficii ofera

de Laura Galescu 13 Sep 2018

Castanele amintesc de bucuria zilelelor copilariei. Exista mai multe varietati de castane comestibile, care nu trebuie confundate cu cele salbatice. Castana contine tot atata vitamina C cat lamaia. Nutritiva si calorica, faina de castane contine 75% glucide. Castanele furnizeaza vitamine (B, C, E), minerale (mangan, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier, cupru) si fibre. [detalii]

Nectarinele. De ce NU este bine sa le pastrezi in frigider

Nectarinele. De ce NU este bine sa le pastrezi in frigider

de AlegeSanatos.ro 05 Sep 2018

Nectarinele sunt delicioase si ofera multe beneficii pentru sanatate. [detalii]

Reteta zacusca de vinete. Simpla si gustoasa

Reteta zacusca de vinete. Simpla si gustoasa

de Laura Galescu 31 Aug 2018

Fie ca iti aminteste de bunici sau de studentie, zacusca de vinete este delicioasa. Una dintre cele mai populare conserve pentru iarna, zacusca, se face din tot felul de legume, dar cea mai populara va ramane intotdeauna zacusca de vinete. [detalii]

Pepenele galben, beneficii pentru sanatate

Pepenele galben, beneficii pentru sanatate

de Laura Galescu 20 Aug 2018

Pepenele galben este delicios si are multiple beneficii pentru sanatate. Datorita continutului mare de apa, pepenele galben este un bun detoxifiant, avand proprietati diuretice si revigorante. De asemenea, stimuleaza digestia si apetitul. Prin actiunea diuretica, laxativa si detoxifianta, este recomandat in caz de anemie, constipatie, guta, reumatism, calculi renali, probleme ale vezicii urinare si boli de piele, cum ar fi acneea si eczemele. [detalii]

Beneficiile cartofului in alimentatie

Beneficiile cartofului in alimentatie

de Laura Galescu 14 Aug 2018

Usor de pregatit, cartoful este hranitor si bogat in fibre, in glucide (amidon), in vitamine si minerale. Este, de asemenea, usor de digerat. Are efect cicatrizant si antiulcerant. Cartofii sunt usor de cultivat si au un ridicat potential energetic. Atentie insa, indexul glicemic al cartofilor copti sau prajiti este foarte mare: 95. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016