Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ramai sanatoasa iarna cu ajutorul fructelor si legumelor

de Laura Galescu 16 Nov 2017

Tags: legume iarna fructe si legume fructe iarna imunitate


Ramai sanatoasa iarna cu ajutorul fructelor si legumelor

Iarna creste intotdeauna riscul sa racesti sau chiar sa faci gripa, asa ca fructele si legumele iti pot veni in ajutor. Mai mult, te ajuta sa-ti pastrezi silueta in perioada sarbatorilor. Pentru ca natura ne-a pus la indemana o intreaga gama de fructe si legume care sa ne ofere nutrientii necesari pentru iarna.

Astfel, in aceasta perioada, din meniul zilnic, nu ar trebui sa lipseasca fructele oleaginoase, nucile si alunele, mai ales, surse importante de proteine, antioxidanti si fibrealimentare. Consumul de nuci si alune, cam 70 de grame pe zi, spun specialistii, mentine in limite normale nivelul colesterolului.
 
Ananasul, pe langa multitudinea de vitamine si minerale, contine o enzima, numita bromelaina, care ajuta la slabit. In plus, ananasul are si proprietati anticoagulante si antiinflamatoare si ajuta la prevenirea imbatranirii premature.
 
Nutritionistii spun ca o suta de grame de ananas proaspat, nu din compot, contin cam 50 de calorii. Ananasul nu are mult zahar in compozitie, de aceea poate fi consumat si de diabetici, fara nici o problema. Mai trebuie stiut, de asemenea, ca bromelaina stimuleaza producerea de celule albe care intra in alcatuirea sistemului imunitar.
 
Banana, de asemenea, este hranitoare si nu ingrasa, asa cum se vehiculeaza. Dintre toate fructele de pe pamant, banana contine cel mai mult potasiu, un adevarat medicament natural pentru persoanele cardiace.
 
O banana obisnuita nu are mai mult de o suta de calorii si, in plus, contine si vitamina B6, pe care organismul nostru nu poate sa o produca singur. Medicii recomanda, de asemenea, si diabeticilor sa consume banane, pentru ca au foarte putin zahar in compozitia lor, dar si suferinzilor de ulcer gastric.
 
Tulburarile de somn de care foarte multe persoane sufera in anotimpul rece pot fi combatute prin consumul de ceapa cruda. La masa de seara, poti consuma ceapa cruda in salata sau ca atare, cu branza, sunca sau unt.
 
Din punct de vedere terapeutic, cea mai buna ceapa este cea zdrobita de coltul mesei, atunci cand emana mirosul acela tare, caracteristic cepei si care induce somnul.
 
Daca, din diferite motive, nu poti consuma ceapa cruda, inainte de culcare tine in dreptul nasului o ceapa zdrobita ca mai sus si respire-i mirosul profund. S-ar putea sa nu-ti placa, dar efectul calmant al cepei a fost recunoscut si de specialisti.




Spune-ne opinia ta despre
"Ramai sanatoasa iarna cu ajutorul fructelor si legumelor"

7 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ramai sanatoasa iarna cu ajutorul fructelor si legumelor"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Cum sa interpretezi etichetele de pe fructe. La ce sa trebuie sa fii atenta

Cum sa interpretezi etichetele de pe fructe. La ce sa trebuie sa fii atenta

de Laura Galescu 12 Dec 2017

Sigur ai observat ca multe fructe sau legume au etichete. Nu intotdeauna este usor sa ne dam seama ce reprezinta codurile si cum ar trebui sa ne informeze acesta despre produs. [detalii]

Ce tip de ulei este mai sanatos pentru prajirea cartofilor?

Ce tip de ulei este mai sanatos pentru prajirea cartofilor?

de Laura Galescu 28 Nov 2017

Sa recunoastem, cartofii prajiti sunt deliciosi. Totusi, lipidele din uleiurile vegetale in combinatie cu amidonul produc in procesul de prajire acrilamide, substante despre care specialistii spun ca ar avea potential cancerigen. [detalii]

5 alimente de consumat pentru un par cu adevarat sanatos

5 alimente de consumat pentru un par cu adevarat sanatos

de Laura Galescu 22 Nov 2017

Multi oameni cred ca parul sanatos este rezultatul factorilor exteriori. Ar trebui sa stiti, insa, ca parul sanatos se mentine doar cu o alimentatie pe masura. [detalii]

Cat de nutritiva este salata la punga?

Cat de nutritiva este salata la punga?

de Laura Galescu 14 Nov 2017

Te-ai intrebat daca salata la punga este sanatoasa? Daca raspunsul e afirmativ, este important sa stii ca exista nutrienti precum vitaminele C si B care sunt solubile in apa si care se pierd in procesul de spalare si de taiere industriala sau chiar prin pastrarea indelungata a salatelor la frigider. [detalii]

Ce poti manca in fiecare zi la micul dejun

Ce poti manca in fiecare zi la micul dejun

de Laura Galescu 13 Nov 2017

Micul-dejun perfect echilibrat nu are decat 3 ingrediente si este inspirat de gastronomia islandeza, potrivit medicului Monique Tello de la Universitatea din Harvard. Painea prajita sau nu este la fel de nociva ca un desert mancat la prima ora, dupa parerea medicului. in fiecare zi ar trebui sa mancam de dimineata ovaz, iaurt si fructe de padure.  [detalii]

Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit