Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Rolul firelor albe care se desprind de pe banane

de Laura Galescu 15 Dec 2017

Tags: banane nutrienti banane


Rolul firelor albe care se desprind de pe banane

Foarte multe persoane prefera bananele atunci cand vine vorba despre o gustare. Bogate in nutrienti, sunt consumate de persoane de toate varstele. Singurul lucru enervant la banane sunt firele albe care se desprind atunci când le decojim. Te-ai intrebat, totusi, ce rol au acestea?

Dr. Nicholas D. Gillitt, vice presedinte si doctor in cercetare in nutritie la Dole Nutrition Institute, a declarat pentru HuffPost ca ele se numesc floem (tesut liberian) si fara ele bananele nu ar exista. 
 
Acesta a adaugat ca nu exista niciun risc in cazul in care le mancam: "In general, toate partile fructelor sunt bune de consum. Mancam coaja de la mere, pere, struguri, asa ca am putea manca si coaja bananelor fara probleme, incluzand si tesutul liberian. Nu exista nicio dovada ca ne-ar putea face rau", a spus Gillitt.
 
Cercetatorul spune ca se pot face banane si fara aceste fire albe, dar ca nu vede niciun sens ca lumea stiintifica sa iti consume resursele in acest scop. "Tesutul liberian este necesar pentru ca ajuta la distribuirea nutrientilor uniform de-a lungul fructului. Banii din cecetare trebuie sa mearga mai mult spre gasirea unor solutii pentru eradicarea bolilor care ataca bananierii si care pot duce la eradicarea speciei", a adaugat cercetatorul.
 
Sa ne reamintim, cu aceasta ocazie, ce nutrienti contin bananele:
 
Proteine si grasimi
 
Bananele au un gram de proteine pe portie, ceea ce inseamna 2% din totalul zilnic necesar. Bananele nu au niciun tip de grasimi si nici colesterol.
 
Carbohidrati
 
Un fruct are aproximativ 27 de grame de carbohidrati, 14 grame de zahar simplu, 10 grame de carbohidrati complecsi si 3 grame de fibre. Carbohidratii oferiti de o banana inseamna cam 9% din doza zilnica recomandata.
 
Vitamine si minerale
 
Un fruct are 2% din necesarul zilnic de fier, 1% din cel de calciu si 17% din vitamina C recomandata zilnic.
 
 
Fructoza
 
O banana medie are in jur de 5,72 grame de fructoza, o cantitate continuta de multe alte fructe. Acest ingredient natural este de preferat celor artificiale, luate din sucuri si dulciuri.
 
Glucoza
 
Gasesti 5,88 grame de glucoza intr-o banana, aceasta ajutand la mentinerea echilibrata a zaharului din sange, oferindu-ti energie. 
 




Spune-ne opinia ta despre
"Rolul firelor albe care se desprind de pe banane"

1 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Rolul firelor albe care se desprind de pe banane"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Conopida cu ciuperci - reteta rapida si delicioasa

Conopida cu ciuperci - reteta rapida si delicioasa

de Laura Galescu 19 Sep 2018

Conopida cu ciuperci - o reteta delicioasa, foarte potrivita daca tii post, servita atat pe post de garnitura, cat si ca gustare. [detalii]

Castanele. Cum le poti consuma si ce beneficii ofera

Castanele. Cum le poti consuma si ce beneficii ofera

de Laura Galescu 13 Sep 2018

Castanele amintesc de bucuria zilelelor copilariei. Exista mai multe varietati de castane comestibile, care nu trebuie confundate cu cele salbatice. Castana contine tot atata vitamina C cat lamaia. Nutritiva si calorica, faina de castane contine 75% glucide. Castanele furnizeaza vitamine (B, C, E), minerale (mangan, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier, cupru) si fibre. [detalii]

Nectarinele. De ce NU este bine sa le pastrezi in frigider

Nectarinele. De ce NU este bine sa le pastrezi in frigider

de AlegeSanatos.ro 05 Sep 2018

Nectarinele sunt delicioase si ofera multe beneficii pentru sanatate. [detalii]

Reteta zacusca de vinete. Simpla si gustoasa

Reteta zacusca de vinete. Simpla si gustoasa

de Laura Galescu 31 Aug 2018

Fie ca iti aminteste de bunici sau de studentie, zacusca de vinete este delicioasa. Una dintre cele mai populare conserve pentru iarna, zacusca, se face din tot felul de legume, dar cea mai populara va ramane intotdeauna zacusca de vinete. [detalii]

Pepenele galben, beneficii pentru sanatate

Pepenele galben, beneficii pentru sanatate

de Laura Galescu 20 Aug 2018

Pepenele galben este delicios si are multiple beneficii pentru sanatate. Datorita continutului mare de apa, pepenele galben este un bun detoxifiant, avand proprietati diuretice si revigorante. De asemenea, stimuleaza digestia si apetitul. Prin actiunea diuretica, laxativa si detoxifianta, este recomandat in caz de anemie, constipatie, guta, reumatism, calculi renali, probleme ale vezicii urinare si boli de piele, cum ar fi acneea si eczemele. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016