Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

10 sfaturi privind congelarea alimentelor

de Elena-Alina Constantinescu 29 Iun 2016

Tags: alimente congelate decongelare sanatate toxiinfectii alimentare


10 sfaturi privind congelarea alimentelor

Produsele congelate pot fi la fel de sanatoase ca cele proaspete, daca sunt pastratate in conditii optime. Prin congelare, se mentine calitatea nutritionala a alimentelor, temperatura scazuta impiedicand dezvoltarea microorganisemlor care provoaca alterarea lor.

In cele ce urmeaza, iata 10 sfaturi de la specialisti privind congelarea alimentelor:

- la decongelare, produsele alimentare trebuie sa prezinte gustul si mirosul nemodificate. Acordati atentie conditiilor de depozitare impuse de producator, atat in magazinul de comercializare, cat si la domiciliu;

- orice produs care a fost congelat nu se va recongela, deoarece exista riscul toxiinfectiilor alimentare;

- acordati o atentie deosebita cand cumparati produsele alimentare congelate asupra modului de prezentare a ambalajului; nu achizitionati produse la care constatati ca ambalajul este murdar, degradat, nu este inchis etans si nu asigura salubritatea produsului;

-  de asemenea, verificati durata de valabilitate. Refuzati produsele care prezinta data durabilitatii minimale modificata sau depasita;

- mentiunile obligatorii ce se inscriu pe etichetele/ambalajele produselor alimentare provenite din alte tari trebuie sa fie redactate in limba romana, fara a exclude prezentarea acestora si in alte limbi;
    
- la cumpararea produselor alimentare solicitati si pastrati bonul de casa pentru a putea proba in cazul in care, in mod justificat, doriti sa reclamati calitatea/siguranta unui produs;

- nu este recomandat sa decongelam alimentele la temperatura camerei, ci la frigider. Excludem din start folosirea microundelor;

- dupa dezghetare, alimentele trebuie gatite imediat;

- puneti alimentele in pachete mici, pentru a le putea decongela cat mai repede;

- pentru a mentine produsul intr-o stare buna cat mai mult timp, folositi pungi speciale pentru congelare, care se inchid etans, nu pe cele de la supermarket.

Sursa: infocons.ro
Foto: pixabay.com




Spune-ne opinia ta despre
"10 sfaturi privind congelarea alimentelor"

1 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"10 sfaturi privind congelarea alimentelor"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Pepene rosu - Top 4 beneficii pentru sanatate

Pepene rosu - Top 4 beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 18 Iun 2019

Pepenele rosu ofera numeroase beneficii pentru sanatate. Descopera in articol care sunt acestea! [detalii]

Alimente bogate in vitamina D

Alimente bogate in vitamina D

de Raluca Garbea 14 Iun 2019

Vitamina D este produsa de organism dupa expunerea la lumina soarelui. Exista, de asemenea, surse alimentare de vitamina D, pe care oamenii le pot adauga in regimul lor, in cazul in care prezinta deficit de vitamina D. Descopera in articol care sunt acestea! [detalii]

Ce este acidul citric si in ce produse se regaseste

Ce este acidul citric si in ce produse se regaseste

de Raluca Garbea 11 Iun 2019

Acidul citric reprezinta unul dintre cei mai comuni aditivi alimentari folositi in prezent. Descopera in articol in ce produse se regaseste acidul citric! [detalii]

Top 5 alimente bogate in proteine

Top 5 alimente bogate in proteine

de Raluca Garbea 08 Iun 2019

Proteinele ofera numeroase beneficii pentru sanatate, cum ar fi: protejarea sistemului muscular, diminuarea senzatiei de foame sau intarirea sistemului imunitar. Descopera in articol care sunt cele mai bune surse de proteine! [detalii]

Beneficiile surprinzatoare ale ceaiului pentru sanatate

Beneficiile surprinzatoare ale ceaiului pentru sanatate

de Raluca Garbea 06 Iun 2019

Ceaiul are numeroase beneficii pentru sanatate. Descopera in articol care sunt acestea! [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016