Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

10 sfaturi privind congelarea alimentelor

de Elena-Alina Constantinescu 29 Iun 2016

Tags: alimente congelate decongelare sanatate toxiinfectii alimentare


10 sfaturi privind congelarea alimentelor

Produsele congelate pot fi la fel de sanatoase ca cele proaspete, daca sunt pastratate in conditii optime. Prin congelare, se mentine calitatea nutritionala a alimentelor, temperatura scazuta impiedicand dezvoltarea microorganisemlor care provoaca alterarea lor.

In cele ce urmeaza, iata 10 sfaturi de la specialisti privind congelarea alimentelor:

- la decongelare, produsele alimentare trebuie sa prezinte gustul si mirosul nemodificate. Acordati atentie conditiilor de depozitare impuse de producator, atat in magazinul de comercializare, cat si la domiciliu;

- orice produs care a fost congelat nu se va recongela, deoarece exista riscul toxiinfectiilor alimentare;

- acordati o atentie deosebita cand cumparati produsele alimentare congelate asupra modului de prezentare a ambalajului; nu achizitionati produse la care constatati ca ambalajul este murdar, degradat, nu este inchis etans si nu asigura salubritatea produsului;

-  de asemenea, verificati durata de valabilitate. Refuzati produsele care prezinta data durabilitatii minimale modificata sau depasita;

- mentiunile obligatorii ce se inscriu pe etichetele/ambalajele produselor alimentare provenite din alte tari trebuie sa fie redactate in limba romana, fara a exclude prezentarea acestora si in alte limbi;
    
- la cumpararea produselor alimentare solicitati si pastrati bonul de casa pentru a putea proba in cazul in care, in mod justificat, doriti sa reclamati calitatea/siguranta unui produs;

- nu este recomandat sa decongelam alimentele la temperatura camerei, ci la frigider. Excludem din start folosirea microundelor;

- dupa dezghetare, alimentele trebuie gatite imediat;

- puneti alimentele in pachete mici, pentru a le putea decongela cat mai repede;

- pentru a mentine produsul intr-o stare buna cat mai mult timp, folositi pungi speciale pentru congelare, care se inchid etans, nu pe cele de la supermarket.

Sursa: infocons.ro
Foto: pixabay.com




Spune-ne opinia ta despre
"10 sfaturi privind congelarea alimentelor"

6 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"10 sfaturi privind congelarea alimentelor"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Sapte obiceiuri nocturne care te ingrasa fara sa iti dai seama

Sapte obiceiuri nocturne care te ingrasa fara sa iti dai seama

de Viorica Ghinea 17 Aug 2017

Te intrebi de ce nu te poti mentine in forma, desi faci sport si incerci sa mananci echilibrat la mesele de peste zi? Ei bine, tocmai obiceiurile nocturne sunt cele care iti saboteaza silueta. Iata care sunt acestea si cum te afecteaza! [detalii]

VIDEO Cea mai buna reteta de humus: o intrece pe cea din comert!

VIDEO Cea mai buna reteta de humus: o intrece pe cea din comert!

de Viorica Ghinea 09 Aug 2017

Humusul sau pasta de naut este un preparat libanez care si-a castigat tot mai multi gurmanzi in ultimii ani si in Romania. Daca te numeri si tu printre acestia si vrei sa inveti sa pregatesti reteta de humus in casa, te invatam care sunt pasii de baza. Iti garantam ca rezultatul culinar este mult mai bun decat varianta pe care o gasesti in comert. [detalii]

Ce beneficii are iaurtul grecesc pentru sanatate

Ce beneficii are iaurtul grecesc pentru sanatate

de Viorica Ghinea 08 Aug 2017

Iaurtul grecesc a devenit tot mai popular in ultima perioada, iar vanzarile acestuia au crescut semnificativ si in Romania. Nu il recomanda doar compozitia cremoasa si gustul bun, ci si proprietatile nutritionale care il fac superior in fata iartului normal. Citeste mai jos ce beneficii are iaurtul grecesc pentru sanatate! [detalii]

Cum sa faci inghetata dintr-un singur ingredient

Cum sa faci inghetata dintr-un singur ingredient

de Viorica Ghinea 04 Aug 2017

Te numeri printre impatimitii inghetatei? Uita de produsele din comert care au in compozitie o multime de substante ce iti pot afecta sanatatea! Invata sa faci singur inghetata in casa! Iti prezentam o reteta pentru prepararea careia ai nevoie de un singur ingredient. [detalii]

De ce nu sunt bune grasimile trans?

De ce nu sunt bune grasimile trans?

de Elena-Alina Constantinescu 04 Aug 2017

Studiile au demonstrat ca grasimile trans sunt responsabile cu obezitatea, bolile de inima, diabetul, bolile degenerative ale articulatiilor, depresia, modificarile comportamentale. De asemenea, determina cresterea colesterolului „rau“ si inducand scaderea colesterolului "bun" si au efecte cancerigene din cauza folosirii lor mai ales la prajit. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
articole