Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

10 sfaturi privind congelarea alimentelor

de Elena-Alina Constantinescu 29 Iun 2016

10 sfaturi privind congelarea alimentelor

Produsele congelate pot fi la fel de sanatoase ca cele proaspete, daca sunt pastratate in conditii optime. Prin congelare, se mentine calitatea nutritionala a alimentelor, temperatura scazuta impiedicand dezvoltarea microorganisemlor care provoaca alterarea lor.

In cele ce urmeaza, iata 10 sfaturi de la specialisti privind congelarea alimentelor:

- la decongelare, produsele alimentare trebuie sa prezinte gustul si mirosul nemodificate. Acordati atentie conditiilor de depozitare impuse de producator, atat in magazinul de comercializare, cat si la domiciliu;

- orice produs care a fost congelat nu se va recongela, deoarece exista riscul toxiinfectiilor alimentare;

- acordati o atentie deosebita cand cumparati produsele alimentare congelate asupra modului de prezentare a ambalajului; nu achizitionati produse la care constatati ca ambalajul este murdar, degradat, nu este inchis etans si nu asigura salubritatea produsului;

-  de asemenea, verificati durata de valabilitate. Refuzati produsele care prezinta data durabilitatii minimale modificata sau depasita;

- mentiunile obligatorii ce se inscriu pe etichetele/ambalajele produselor alimentare provenite din alte tari trebuie sa fie redactate in limba romana, fara a exclude prezentarea acestora si in alte limbi;
    
- la cumpararea produselor alimentare solicitati si pastrati bonul de casa pentru a putea proba in cazul in care, in mod justificat, doriti sa reclamati calitatea/siguranta unui produs;

- nu este recomandat sa decongelam alimentele la temperatura camerei, ci la frigider. Excludem din start folosirea microundelor;

- dupa dezghetare, alimentele trebuie gatite imediat;

- puneti alimentele in pachete mici, pentru a le putea decongela cat mai repede;

- pentru a mentine produsul intr-o stare buna cat mai mult timp, folositi pungi speciale pentru congelare, care se inchid etans, nu pe cele de la supermarket.

Sursa: infocons.ro
Foto: pixabay.com


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"10 sfaturi privind congelarea alimentelor"

1 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"10 sfaturi privind congelarea alimentelor"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Cele 5 beneficii importante ale consumului de banane

Cele 5 beneficii importante ale consumului de banane

de Elena-Alina Constantinescu 17 Nov 2016

Studiile au demonstrat ca aceste fructe sunt foarte eficiente pentru a preveni multe probleme de sanatate. Sunt o gustare sanatoasa in curele de slabire. Consumul de banane scade nevoia de a mai manca gustari pline ce calorii pe parcursul zilei. [detalii]

Postul Craciunului: cum sa tii o dieta vegetariana echilibrata?

Postul Craciunului: cum sa tii o dieta vegetariana echilibrata?

de Elena-Alina Constantinescu 16 Nov 2016

Postul Nasterii Domnului a inceput deja, asadar pana in Ajunul Craciunului este perioada ideala sa iti detoxifiezi organismul. Dieta de post are o serie de beneficii: normalizeaza presiunea sangelui si nivelul colesterolului, curata arterele, ofera energie si vitalitate, imbunateste digestia, stimuleaza memoria si capacitatea de concentrare. [detalii]

Cele mai bune ceaiuri pentru bolnavii de diabet

Cele mai bune ceaiuri pentru bolnavii de diabet

de Elena-Alina Constantinescu 04 Nov 2016

Persoanele care sufera de diabet zaharat au anumite restrictii alimentare. Spre exemplu, nu au voie sa consume zahar, prajituri, inghetata si fructe cu un indice glicemic ridicat. [detalii]

Cum scapam de astenia de toamna? Top 3 alimente pentru o stare de bine

Cum scapam de astenia de toamna? Top 3 alimente pentru o stare de bine

de Elena-Alina Constantinescu 31 Oct 2016

In acest sezon, tonusul general al organismului scade, apar modificari de dispozitie si avem permanent senzatia de oboseala. Asadar, productia de serotonina (hormonul fericirii) scade, iar organismul trece prin mai multe schimbari din cauza reducerii intensitatii luminii. Iata, mai jos, 3 alimente care ne ajuta sa trecem peste starea de astenie: [detalii]

Ce probleme cauzeaza consumul de proteine in exces

Ce probleme cauzeaza consumul de proteine in exces

de Elena-Alina Constantinescu 25 Oct 2016

Pe langa carbohidrati si lipide, proteinele constituie nutrientii esentiali pentru buna functionare a organismului. Asadar, proteinele sunt importante intr-o dieta echilibrata, insa, consumate in exces, pot da metabolismul peste cap. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 5 din 5 (5 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.