Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

10 super alimente pentru sanatatea inimii tale

de AlegeSanatos.ro 11 Sep 2013

10 super alimente pentru sanatatea inimii tale

Pentru a preveni atacurile de cord, evita alimente nesanatoase si mananca alimente bogate in substante nutritive, fibre si grasimi sanatoase. In timp ce decesele cauzate de boli de inima au scazut in ultimii ani, este inca cauza numarul 1 a deceselor in America. Vestea buna este ca acum stim o tona de informatii despre cum se pot preveni bolile cardiovasculare, care includ atat accidente vasculare cerebrale cat si atacurile de cord.

Este clar ca o alimentatie sanatoasa si practicarea exercitiilor fizice pot face o diferenta imensa.

Citeste mai departe pentru a vedea ceea ce ar trebui sa incluzi in dieta ta pentru ati pastra sanatatea timp de multe decenii.

Somon

Somonul si alti pesti grasi, cum ar fi sardinele si macroul sunt alimente superstar pentru sanatatea inimii. Asta pentru ca acestea contin cantitati mari de omega-3 acizi grasi, care reduc  riscul de aritmie (batai neregulate ale inimii) si ateroscleroza (placi de grasime in artere) si scaderea trigliceridelor. The American Heart Association recomanda consumul de peste si peste gras, in mod special, de cel putin doua ori pe saptamana. Omega-3 acizi grasi sunt de asemenea disponibili  ca suplimente alimentare.

Fulgi de ovaz

Fulgii de ovaz sunt  bogati in fibre solubile, care pot reduce nivelul colesterolului. "Acestia actioneaza ca un burete in tractul digestiv si absoarbe colesterolul, deci este eliminat din organism si nu absorbit in sange," spune Lauren Graf, un dietetician avizat si co-director al Programului de wellness cardiace, la Montefiore Medical Center in New York City. Graf recomanda evitarea fulgilor de ovaz instant, care contin adesea zahar. Alte cereale integrale, cum ar fi painea, pastele si crupe sunt, de asemenea, bune pentru inima, atata timp cat acestea inca contin cereale.

Afinele

Nu doar afine, dar si capsunele si alte fructe de padure. Potrivit unui studiu recent, femeile in varsta de 25 si 42 care au consumat mai mult de trei portii de afine si capsuni o saptamana au avut un risc de 32% mai mic de atac de cord, comparativ cu cei care au mancat mai putin. Autorii studiului au atribuit beneficiul compusilor cunoscuti sub numele de antociani, flavonoide (care sunt antioxidanti), care poate reduce tensiunea arteriala si dilata vasele de sange. Antocianinele dau  plantelor culorile: rosu si albastru.
Ciocolata neagra

Mai multe studii au demonstrat ca ciocolata neagra poate reduce  atacuri de cord non-fatale si accidentele vasculare cerebrale daca este consumata zilnic. Descoperirile  se aplica numai pentru ciocolata neagra, adica ciocolata formata din cel putin 60-70% cacao. Ciocolata neagra contine flavonoide numite polifenoli, care pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale, coagulare, si inflamatie. Din pacate, ciocolata cu lapte si cele mai multe batoane de ciocolata nu sunt la fel de benefice cand vine vorba de a proteja inima ta.

Cartofi

Nu exista nici un motiv sa eviti cartofii, doar pentru ca acestia sunt albi si arata ca un amidon "rau". Atat timp cat acestia nu sunt prajiti, cartofii pot fi buni pentru inima ta. Sunt bogati in potasiu, care poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Si acestia sunt bogati in fibre, care pot reduce riscul de boli de inima. "Cartofii cu siguranta nu sunt un junk food sau carbohidrati rafinati", spune Graf. "Ei au o multime de beneficii pentru sanatate."

Soia

Produsele din soia, inclusiv tofu si lapte de soia, sunt o modalitate buna de a adauga proteine ​​in dieta ta, fara grasimi nesanatoase si colesterol. Produsele din soia contin niveluri ridicate de grasimi polinesaturate (bune pentru sanatatea ta), fibre, vitamine si minerale. Mai mult decat atat, soia poate reduce tensiunea  arteriala la persoanele care au o dieta bogata in carbohidrati rafinati. Si in comparatie cu lapte sau alte proteine​​, proteinele ​​din soia poate reduce de fapt, LDL-ul sau colesterolul "rau".

Citrice

Un studiu recent a constatat ca femeile care consuma cantitati mari de flavonoide gasite in portocale si grapefruit au un risc cu 19% mai mic de accident vascular cerebral ischemic (cauzat de un cheag), decat femeile care nu primesc la fel de mult acesti compusi. Citricele sunt de asemenea bogate in vitamina C, care a fost legata cu un risc mai mic de boli de inima. Fereste-te de sucuri de citrice care contin zahar adaugat. Si mare atentie,  grapefruitul poate interfera cu actiunea unor medicamente care scad colesterolul cunoscut sub numele de statine.

Rosii

Consumul de tomate in SUA a fost in crestere si asta  este un lucru bun. Asemenea cartofilor, rosiile sunt bogate in potasiu care este foarte benefic pentru inima. In plus, ele sunt o sursa buna de licopen antioxidant. Licopenul este un carotenoid care te poate ajuta sa scapi de colesterolul "rau", mentine vasele de sange deschise, si astfel riscul de atac de cord este mult mai redus. Si pentru ca acestea sunt sarace in calorii si sarace in zahar, ele nu se abat de la un regim alimentar deja-sanatos.

Nuci

In aceasta categorie includem: migdale, nuci, fistic, alune si nuci de macadamia, toate contin fibre bune pentru inima ta. Acestea contin, de asemenea, vitamina E, care ajuta la scaderea colesterolului rau. Si unele, cum ar fi nucile, sunt bogate in omega-3 acizi grasi. In trecut, unii oameni au evitat nucile, deoarece acestea sunt bogate in grasimi, dar de cele mai multe studii arata ca persoanele care consuma nuci zilnic sunt mai subtiri decat cei care nu consuma", spune Graf. Si oamenii mai slabuti au un risc mai mic de probleme cardiace.

Ulei de masline extra-virgin

Intr-un studiu de referinta, persoane cu risc crescut de boli de inima care au urmat dieta mediteraneana (ridicat in cereale, fructe, legume), completata de nuci si de cel putin patru linguri de ulei de masline pe zi au un risc redus de infarct miocardic si accident vascular cerebral. Uleiul de masline este o sursa buna de grasimi mononesaturate, care poate ajuta la reducerea atat a colesterolului si nivelului de zahar din sange. Maslinele atat verzi si negre, sunt o alta sursa de grasimi „bune”, spune Graf.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"10 super alimente pentru sanatatea inimii tale"

6 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"10 super alimente pentru sanatatea inimii tale"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Alimente pentru regenerarea si detoxifierea eficienta a ficatului

Alimente pentru regenerarea si detoxifierea eficienta a ficatului

de Elena-Alina Constantinescu 17 Mai 2017

Unele dintre cele mai frecvente simptome ale bolii hepatice sunt oboseala, pierderea brusca in greutate, pierderea poftei de mancare, senzatia de greata. Prajelile, afumaturile, conservantii si grasimile animale suprasolicita ficatul, de aceea pentru a stimula functiile acestuia si a imbunatati stilul de viata este indicat sa consumati urmatoarele alimente: [detalii]

Consumam, fara sa stim, masline innegrite artificial. Ce aditivi folosesc unii producatori

Consumam, fara sa stim, masline innegrite artificial. Ce aditivi folosesc unii producatori

de Elena-Alina Constantinescu 04 Mai 2017

Maslinele innegrite prin oxidare sunt obtinute din masline verzi cu ajutorul gluconatului feros sau a lactatului feros, doi aditivi alimentari care pot afecta in mod grav mucoasa gastrica. Asadar, acestea cresc riscul aparitiei cancerului gastric. [detalii]

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

de Elena-Alina Constantinescu 14 Apr 2017

Cozonacul din comert este un produs cu densitate energetica mare, dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu cantitate mare de glucide (peste 50 g glucide la 100 g). [detalii]

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.