Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

3 beneficii ale consumului de cartofi

de Raluca Garbea 29 Mar 2018

Tags: cartofi sanatate beneficii digestie


3 beneficii ale consumului de cartofi

Cartofii reprezinta una dintre cele mai des intalnite si importante surse de hrana ale planetei, avand o multitudine de beneficii pentru sanatate.

Printre beneficiile consumului de cartofi, se numara: imbunatatirea digestiei, reducerea nivelului de colesterol, stimularea sanatatii inimii, prevenirea cancerului si gestionarea diabetului. Toate acestea intaresc sistemul imunitar, scad semnele imbatranirii, protejeaza pielea, amelioreaza circulatia, reduc tensiunea arteriala, mentin echilibrul fluidelor, reduc insomnia si ajuta la ingrijirea ochilor.

Dupa cum se poate observa, cartofii constituie o sursa excelenta de sanatate, fiind o parte importanta din alimentatia fiecarui individ.

De retinut ca un cartof de marime medie contine un total de 163 de calorii, 0,2 grame de grasimi, 0 grame de colesterol, 37 de grame de carbohidrati, 4,7 grame de fibre alimentare si 4.3 grame de proteine. In plus, cartofii ofera 2% din necesarul zilnic de calciu, 51% din cel de vitamina C, 9% din cel de fier, 30% din cel de vitamina B6, 12% din cel de magneziu si 25% din cel de potasiu, fiind, totodata, o sursa de fosfor, niacina, acid folic si zinc.

Vom face in continuare o lista cu trei beneficii semnificative ale consumului de cartofi:

1. Ajuta digestia

Cartofii contin in principal carbohidrati, fiind usor de digerat si, in acelasi timp, facilitand digestia. Aceasta proprietate face din cartofi un produs alimentar foarte bun pentru copii si pentru persoanele care nu pot sa digere alimente grele. Totusi, consumul de cartofi in cantitati mari pentru perioade lungi de timp provoaca aciditate. Cartofii contin, de asemenea, o cantitate considerabila de fibre si grasimi.

2. Protejeaza pielea

Vitaminele C si B, precum si mineralele ca potasiu, magneziu, fosfor si zinc, sunt benefice pentru piele.

3. Reduce inflamatia

Cartofii sunt foarte eficienti pentru reducerea inflamatiei. Datorita faptului ca sunt moi, usor de digerat si cu un continut ridicat de vitamina C (un antioxidant foarte bun care repara uzura tesuturilor), potasiu si vitamina B6, consumul de cartofi ajuta la ameliorarea oricarei inflamatii din intestine si sistemul digestiv.


Sursa foto: pexels.com




Spune-ne opinia ta despre
"3 beneficii ale consumului de cartofi"

8 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"3 beneficii ale consumului de cartofi"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Spanac - Principalele beneficii pentru organism

Spanac - Principalele beneficii pentru organism

de Raluca Garbea 23 Oct 2018

Spanacul este un “superaliment” deoarece contine o cantitate semnificativa de nutrienti, avand totodata putine calorii. Printre principalele beneficii pe care le ofera organismului, se numara - protejarea sanatatii pielii, a parului si a oaselor. [detalii]

6 alimente pe care le poti consuma si seara

6 alimente pe care le poti consuma si seara

de Raluca Garbea 22 Oct 2018

Sa mananci seara nu reprezinta o problema, daca stii ce alimente sa alegi. [detalii]

Top 5 alimente care curata colonul

Top 5 alimente care curata colonul

de Raluca Garbea 18 Oct 2018

Colonul este organul din corpul uman ce aduna tot felul de toxine si, daca nu este curatat in timp util, acestea pot incepe sa se descompuna. Ceea ce poate duce la aparitia parazitilor sau a colonului spastic (iritabil). [detalii]

Mazare - Principalele beneficii pentru sanatate

Mazare - Principalele beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 16 Oct 2018

Mazarea reprezinta o leguma populara in lumea intreaga, oferind organismului fibre si antioxidanti. [detalii]

Ceaiul de musetel si beneficiile sale pentru organism

Ceaiul de musetel si beneficiile sale pentru organism

de Raluca Garbea 12 Oct 2018

Cu siguranta, nu exista persoana care sa nu fi auzit de efectele benefice ale ceaiului de musetel. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016