de Elena-Alina Constantinescu 01 Mar 2016
Tags:
De ce trebuie sa mananci avocado? Pentru ca are in compozitia sa antioxidanti (care intarzie procesul de imbatranire a organismului), grasimi bune (scad nivelul de colesterol), fibre (ajuta tranzitul intestinal), vitamine si minerale (pentru oase sanatoase si pentru buna funtionare a sistemului vascular).
1. Avocado este o sursa excelenta de grasimi sanatoase, mononesaturate, care scad colesterolul rau si nivelul trigliceridelor, curata arterele si impiedica formarea cheagurilor de sange. Asta se traduce printr-un risc mai mic de boli cardiovasculare, atacuri cerebrale si boli degenerative.
2. Datorita acizilor grasi esentiali si a vitaminei E, reduce, de asemenea, si inflamatia articulatiilor, fiind recomandat celor ce sufera de artrita.
3. Mai mult decat atat, este un ingredient important in dieta de slabire deoarece grasimile mono-nesaturate accelereaza metabolismul si reduce pofta de mancare. Foarte important de stiut este ca grasimile din avocado ajuta la absorbtia nutrientilor din alte alimente vegetale.
4. De asemenea, avocado contine o cantitate considerabila de acid folic, un nutrient de mare ajutor pentru femeile insarcinate (previne formarea la fat a malformatiilor congenitale).
Fructele de avocado pot fi consumate crude, in salate, sau pot fi folosite in diverse retete de prajituri sau shake-uri preparate la blender. Datorita consistentei cremoase, pot fi folosite ca inlocuitor pentru unt sau maioneza.
Celebrul bucatar Jamie Oliver ne invata cum sa taiem un avocado:
Foto: pixabay.com
In general mancam portocalele pentru gustul lor dulce-acrisor si pulpa suculenta. Dar te-ai intrebat vreodata cate beneficii au aceste fructe tropicale asupra corpului tau? [detalii]
Mierea este considerata din antichitate un aliment benefic si un medicament natural puternic. In ultimii ani, mierea de Manuka a castigat popularitate pentru numeroasele proprietati nutritive si puterea terapeutica, devenind un subiect fierbinte in randul iubitorilor de miere si ridicand, totodata, numeroase intrebari. [detalii]
Toamna inseamna culori bogate si arome abundente. Iata care sunt alimentele pe care sa le al in vedere in dieta ta pentru a profita de beneficiile nutritive specifice toamnei. [detalii]
In corpul uman sunt in jur de 25 grame de magneziu, dintre care peste jumatate se afla in oase, pe cand restul se concentreaza in muschi, tesuturi moi sau in sange. Toate celulele contin magneziu si necesita aceasta substanta pentru a functiona corect. Specialistii de la biod.ro ofera mai multe explicatii cu privire la rolul magneziului in organism si sugestii pentru alimente bogate in aceasta substanta. [detalii]
Alimentele bogate in vitamina C sunt extrem de importante pentru corpul nostru, ajutandu-ne organismul sa capete o imunitate sporita si, in acelasi timp, sa lupte cu diverse afectiuni. Consumand alimente bogate in vitamina C vom reusi sa prevenim sau chiar sa tratam raceala, infectiile, bolile de inima si chiar sa ajutam vasele de sange sa functioneze mai bine. In plus, vitamina C joaca un rol important in sintetizarea diverselor minerale din corp, stimuland inclusiv vindecarea diverselor tipuri de rani. [detalii]