Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

4 retete de sarbatori pentru vegetarieni

de Raluca Garbea 27 Dec 2017

Tags: retete vegetariene sanatate sarbatori de iarna


4 retete de sarbatori pentru vegetarieni

Pentru ca multi se intreaba ce mananca un vegetarian de Sarbatori, vom face o lista cu patru retete delicioase perfecte pentru Sarbatorile de Craciun.

1. Placinta cu budinca de ciocolata vegana

Ingrediente:
 
  • 1 cana migdale;
  • 1 cana nuci pecan;
  • 1 cana curmale, fara samburi;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 350 grame tofu moale;
  • 1/2 cana cacao;
  • 1/4 cana sirop de artar;
  • 1/4 cana suc de mere;
  • 1/4 cana lapte vegetal;
  • 1/4 lingurita sare;
  • 1/4 lingurita cafea instant (optional).

Mod de preparare:

Pune migdalele, nucile pecan, curmalele si 1/4 lingurita de sare in robotul de bucatarie, apoi faramiteaza-le. Daca nu formeaza inca un amestec asemanator cu aluatul, adauga 2 linguri de apa si amesteca din nou.

Pune continutul intr-o forma de placinta si preseaza pe margini.

Apoi, pune intr-un blender tofu, pudra de cacao, suc de mere, sirop de artar, lapte, putina sare si cafea instant. Amesteca totul pana se formeaza o crema moale. Varsa acest amestec peste crusta de tarta si intinde bine. Pastreaza tarta la frigider cel putin 12 ore.

Placinta se poate servi cu frisca de cocos si bucati de ciocolata neagra.


2. Crochete cu naut si spanac

Ingrediente:
 
  • 200 g spanac fiert;
  • 200 g naut;
  • 1 ceapa mica alba;
  • 2 catei usturoi mici;
  • 1 lingura patrunjel tocat;
  • 2 lingurite mici pudra de curry;
  • sare;
  • piper;
  • pesmet;
  • 1-2 linguri ulei de masline.

Mod de preparare:

Fierbe spanacul 2-3 minute, in apa clocotita in care adaugi o lingurita de sare. Scurge spanacul, iar, apoi, il toci marunt.

Pune spanacul in robot, adauga boabele de naut, usturoiul si ceapa curate si taiate, pudra de curry, sare si piper dupa gust.

Amesteca la viteza medie pana cand obtii o compozitie bine legata.

Apoi, faci crochetele pe care le amesteci in pesmet. Le asezi in tava de cuptor in care pui, mai intai, hartie de copt si stropesti cu putin ulei de masline.

Coci bine crochetele in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cate 6-7 minute pe fiecare parte.

3. Lasagna vegetariana

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de lasagna;
  • 1 ceapa medie, tocata;
  • 2 catei de usturoi, zdrobit;
  • 3 linguri ulei de masline;
  • 4 cani cu sos marinara sau sos de rosii;
  • 285 grame spanac;
  • 450 grame branza ricotta;
  • 340 grame branza de vaci;
  • 2 linguri patrunjel, tocat fin;
  • sare;
  • piper;
  • 2 cani mozzarella razuita.

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius si pune gratarul la mijloc. Unge cu ulei un vas de 33x22 cm.

Scoate spanacul si pune-l intr-un bol, apoi adaugi ricotta, branza de vaci, patrunjel, sare si piper.

Intr-un vas mediu pune ulei si soteaza ceapa si usturoiul aproximativ 5 minute. Adauga-le apoi peste amestecul de branza.

Asambleaza lasagna: pune sos de rosii in tava, apoi intinde foi de lasagna. Acopera cu amestecul de branza si spanac. Repeta aceasta miscare de doua ori. Vei avea trei randuri de foi, trei de branza si spanac si trei de sos.

Acopera lasagna cu folie de aluminiu si coace-o 20 de minute. Apoi, o descoperi si o mai pui la cuptor inca 5 minute, ca sa se rumeneasca deasupra.
 

4. Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Ingrediente:
 
  • 5-6 ardei grasi;
  • 1 cutie de ciuperci intregi sau bucati;
  • o jumatate - trei sferturi de cana de orez;
  • 1 ceapa medie;
  • cateva linguri de ulei de masline;
  • sare si piper dupa gust;
  • 1-2 linguri pasta de tomate sau 1-2 rosii;
  • verdeata proaspata (patrunjel, marar) si cimbru uscat.

Mod de preparare:

Curata ceapa si taie-o marunt. Intr-o tigaie adanca sau cratita pune uleiul de masline, iar, cand acesta se infierbanta, adauga ceapa. Cand s-a calit cat sa devina transparenta, adauga o cana de apa si, apoi, orezul.

Spala ardeii, iar in capatul unde se afla coada fa un orificiu pe unde vei scoate semintele din interior. Fiecare codita se curata de seminte si se pastreaza pentru a o folosi pe post de capac.

Spala ciupercile si toaca-le marunt, impreuna cu verdeata. Adauga-le in cratita cu orezul si presara deasupra putin cimbru, sare si piper.

Lasa-le putin, apoi amesteca-le bine si ia cratita de pe foc. Lasa amestecul sa se raceasca putin si apoi umple ardeii cu el.

Pune toti ardeii intr-o cratita larga incat sa incapa toti ardeii umpluti, pe care ii asezati in picioare. Pe langa marginea cratitei, pune apa amestecata cu restul de pasta de tomate sau rosii.

Cratita se pune la cuptor, pentru aproximativ 45 de minute, pana cand ciupercile, ardeii si orezul sunt bine fierte. 



Sursa foto: pexels.com




Spune-ne opinia ta despre
"4 retete de sarbatori pentru vegetarieni"

3 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"4 retete de sarbatori pentru vegetarieni"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Ceaiul negru: Excelent pentru sanatate!

Ceaiul negru: Excelent pentru sanatate!

de Raluca Garbea 20 Feb 2019

Una dintre cele mai populare bauturi de lume, ceaiul negru este excelent pentru sanatatea organismului, caci ofera numeroase beneficii. Descopera in articol care sunt acestea! [detalii]

Ce peste este mai bun? Iata care sunt cele mai sanatoase tipuri de peste!

Ce peste este mai bun? Iata care sunt cele mai sanatoase tipuri de peste!

de Raluca Garbea 19 Feb 2019

Pestele este o sursa de proteine si acizi grasi Omega-3, care au rolul de a reduce nivelul de colesterol. Descopera in articol care sunt cele mai sanatoase tipuri de peste! [detalii]

Care sunt alimentele care duc la aparitia celulitei

Care sunt alimentele care duc la aparitia celulitei

de Raluca Garbea 15 Feb 2019

Celulita este o problema cu care se confrunta multe femei, indiferent de varsta, greutate sau de stilul de viata. [detalii]

Caise - Top 4 beneficii pentru sanatate

Caise - Top 4 beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 13 Feb 2019

Caisele ofera numeroase beneficii pentru sanatate, cum ar fi: capacitatea de a trata indigestia, constipatia, durerile de urechi, febra, afectiunile cutanate si anemia. [detalii]

Cum iti dai seama daca ananasul este copt

Cum iti dai seama daca ananasul este copt

de Raluca Garbea 11 Feb 2019

Este foarte important sa stii daca un ananas este suficient de copt sau nu, pentru a te putea bucura de gustul inconfundabil al ananasului proaspat. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016