Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

4 retete de sarbatori pentru vegetarieni

de Raluca Garbea 27 Dec 2017

Tags: retete vegetariene sanatate sarbatori de iarna


4 retete de sarbatori pentru vegetarieni

Pentru ca multi se intreaba ce mananca un vegetarian de Sarbatori, vom face o lista cu patru retete delicioase perfecte pentru Sarbatorile de Craciun.

1. Placinta cu budinca de ciocolata vegana

Ingrediente:
 
  • 1 cana migdale;
  • 1 cana nuci pecan;
  • 1 cana curmale, fara samburi;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 350 grame tofu moale;
  • 1/2 cana cacao;
  • 1/4 cana sirop de artar;
  • 1/4 cana suc de mere;
  • 1/4 cana lapte vegetal;
  • 1/4 lingurita sare;
  • 1/4 lingurita cafea instant (optional).

Mod de preparare:

Pune migdalele, nucile pecan, curmalele si 1/4 lingurita de sare in robotul de bucatarie, apoi faramiteaza-le. Daca nu formeaza inca un amestec asemanator cu aluatul, adauga 2 linguri de apa si amesteca din nou.

Pune continutul intr-o forma de placinta si preseaza pe margini.

Apoi, pune intr-un blender tofu, pudra de cacao, suc de mere, sirop de artar, lapte, putina sare si cafea instant. Amesteca totul pana se formeaza o crema moale. Varsa acest amestec peste crusta de tarta si intinde bine. Pastreaza tarta la frigider cel putin 12 ore.

Placinta se poate servi cu frisca de cocos si bucati de ciocolata neagra.


2. Crochete cu naut si spanac

Ingrediente:
 
  • 200 g spanac fiert;
  • 200 g naut;
  • 1 ceapa mica alba;
  • 2 catei usturoi mici;
  • 1 lingura patrunjel tocat;
  • 2 lingurite mici pudra de curry;
  • sare;
  • piper;
  • pesmet;
  • 1-2 linguri ulei de masline.

Mod de preparare:

Fierbe spanacul 2-3 minute, in apa clocotita in care adaugi o lingurita de sare. Scurge spanacul, iar, apoi, il toci marunt.

Pune spanacul in robot, adauga boabele de naut, usturoiul si ceapa curate si taiate, pudra de curry, sare si piper dupa gust.

Amesteca la viteza medie pana cand obtii o compozitie bine legata.

Apoi, faci crochetele pe care le amesteci in pesmet. Le asezi in tava de cuptor in care pui, mai intai, hartie de copt si stropesti cu putin ulei de masline.

Coci bine crochetele in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cate 6-7 minute pe fiecare parte.

3. Lasagna vegetariana

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de lasagna;
  • 1 ceapa medie, tocata;
  • 2 catei de usturoi, zdrobit;
  • 3 linguri ulei de masline;
  • 4 cani cu sos marinara sau sos de rosii;
  • 285 grame spanac;
  • 450 grame branza ricotta;
  • 340 grame branza de vaci;
  • 2 linguri patrunjel, tocat fin;
  • sare;
  • piper;
  • 2 cani mozzarella razuita.

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius si pune gratarul la mijloc. Unge cu ulei un vas de 33x22 cm.

Scoate spanacul si pune-l intr-un bol, apoi adaugi ricotta, branza de vaci, patrunjel, sare si piper.

Intr-un vas mediu pune ulei si soteaza ceapa si usturoiul aproximativ 5 minute. Adauga-le apoi peste amestecul de branza.

Asambleaza lasagna: pune sos de rosii in tava, apoi intinde foi de lasagna. Acopera cu amestecul de branza si spanac. Repeta aceasta miscare de doua ori. Vei avea trei randuri de foi, trei de branza si spanac si trei de sos.

Acopera lasagna cu folie de aluminiu si coace-o 20 de minute. Apoi, o descoperi si o mai pui la cuptor inca 5 minute, ca sa se rumeneasca deasupra.
 

4. Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Ingrediente:
 
  • 5-6 ardei grasi;
  • 1 cutie de ciuperci intregi sau bucati;
  • o jumatate - trei sferturi de cana de orez;
  • 1 ceapa medie;
  • cateva linguri de ulei de masline;
  • sare si piper dupa gust;
  • 1-2 linguri pasta de tomate sau 1-2 rosii;
  • verdeata proaspata (patrunjel, marar) si cimbru uscat.

Mod de preparare:

Curata ceapa si taie-o marunt. Intr-o tigaie adanca sau cratita pune uleiul de masline, iar, cand acesta se infierbanta, adauga ceapa. Cand s-a calit cat sa devina transparenta, adauga o cana de apa si, apoi, orezul.

Spala ardeii, iar in capatul unde se afla coada fa un orificiu pe unde vei scoate semintele din interior. Fiecare codita se curata de seminte si se pastreaza pentru a o folosi pe post de capac.

Spala ciupercile si toaca-le marunt, impreuna cu verdeata. Adauga-le in cratita cu orezul si presara deasupra putin cimbru, sare si piper.

Lasa-le putin, apoi amesteca-le bine si ia cratita de pe foc. Lasa amestecul sa se raceasca putin si apoi umple ardeii cu el.

Pune toti ardeii intr-o cratita larga incat sa incapa toti ardeii umpluti, pe care ii asezati in picioare. Pe langa marginea cratitei, pune apa amestecata cu restul de pasta de tomate sau rosii.

Cratita se pune la cuptor, pentru aproximativ 45 de minute, pana cand ciupercile, ardeii si orezul sunt bine fierte. 



Sursa foto: pexels.com




Spune-ne opinia ta despre
"4 retete de sarbatori pentru vegetarieni"

1 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"4 retete de sarbatori pentru vegetarieni"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

6 beneficii ale nautului pentru sanatate

6 beneficii ale nautului pentru sanatate

de Raluca Garbea 18 Ian 2018

Nautul se bucura de popularitate in lumea intreaga. Fie ca este consumat in pasta de hummus, supa sau chiftelute de falafel, nautul reprezinta de fiecare data o alegere inspirata. [detalii]

10 alimente bogate in vitamina C

10 alimente bogate in vitamina C

de Raluca Garbea 17 Ian 2018

Cunoscuta sub numele de acid ascorbic, vitamina C reprezinta unul dintre cei mai eficienti nutrienti. Printre beneficiile sale importante se numara intarirea sistemului imunitar, reducerea simptomelor gripei si a racelii, scaderea hipertensiunii, scaderea in greutate si protejarea organismului impotriva bolilor cardiovasculare. [detalii]

5 beneficii ale ceaiului verde pentru sanatate

5 beneficii ale ceaiului verde pentru sanatate

de Raluca Garbea 16 Ian 2018

Ceaiul verde reprezinta una din cele mai sanatoase bauturi din lume. Contine antioxidanti si nutrienti care au efecte pozitive asupra organismului. [detalii]

De ce este bine sa bei suc de portocale in fiecare dimineata

De ce este bine sa bei suc de portocale in fiecare dimineata

de Raluca Garbea 15 Ian 2018

Sucul de portocale este unul dintre cele mai populare sucuri naturale din lume. Usor de pregatit, sucul de portocale poate fi consumat in fiecare dimineata pentru a-ti reda portia de energie de care ai nevoie pe tot parcursul zilei. [detalii]

5 beneficii ale vitaminei K2

5 beneficii ale vitaminei K2

de Raluca Garbea 12 Ian 2018

Cu siguranta stii multe despre vitaminele A, B, C, D si E, insa ai putine informatii despre beneficiile vitaminei K2. [detalii]

Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit