Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

5 otravuri pe care le contin alimentele preambalate

de AlegeSanatos.ro 08 Nov 2013

5 otravuri pe care le contin alimentele preambalate

Gatitul folosind alimente proaspete este singura modalitate de a evita ingredientele indoilenice care se gasesc in produsele alimentare procesate. Nimeni nu vrea sa se gandeasca ca ceea ce mananca ar putea fi otravitor. Ar putea sa te surprinda, dar anumite ingrediente comune sunt toxice - si sunt foarte des intalnite!

Aceste ingrediente sunt aproape universal folosite in produsele alimentare care ajung intr-o punga, intr-o cutie sau intr-o conserva – aceste produse reprezentand aproximativ 70% din dieta americanilor.
Va prezentam cinci toxine comune pe care trebuie sa la evitam si va spunem si de ce :

1. Aspartamul
Aspartamul este un indulcitor artificial care se gaseste in sucuri dietetice si alte alimente cu continut scazut de calorii. Studiile au legat aspartamul la mai multe boli oribile, inclusiv limfom non-Hodgkin si leucemi si mai recent s-a descoperit ca poate duce la declinul rapid al rinichiului.

 2.  Coloranti alimentari
Albastru, galben, rosu, si coloranti alimentari verzi au fost legati de aparitia unor boli grave.

Culorile artificiale galben 6, rosu 3 , green 3 , si albastru 1 si 2 au fost legate de afectiuni ale vezici, rinichilor, si cancer tiroidian precum si hiperactivitate si probleme de comportament la unii copii.
Unii dintre coloranti inca utilizati pe scara larga in Statele Unite dar in Europa sunt deja interzisi.

3. Siropul de porumb

Siropul de porumb, acest indulcitor universal, este considerat principalul responsabil pentru obezitatea epidemica din America.

Siropul de porumb a fost legat de diabet si boli de ficat. Medicii asemana efectele sale asupra creierului cu cele ale cocainei. Evitati-l cu orice pret!

3. Monoglutamatul

Monoglutamatul este un potentiator de gust  adaugat la nenumarate alimentele procesate . Se compune in principal din acid glutamic si din sodiu, acest aditiv aparent se joaca cu chimia creierului nostru.
Unii l-au legat de bolile Alzheimer si Parkinson . Oricare ar fi dezbaterile care au loc legate de acest ingredient, cert este ca ar trebui sa-l evitati si sa va condimentati dumneavoastra mancarea.

 5. Benzoati

Benzoatul de sodiu si benzoatul de potasiu sunt utilizate pe scara larga ca conservanti alimentari . Aceste ingrediente formeaza benzen - care este un cancerigen cunoscut , al carui efect este legat de a provoca daune tiroidiene- atunci cand este combinat cu vitamina C.

Acesta poate deveni periculos atunci cand sticlele de suc sunt tinute in caldura si lumina.

Solutia este evidenta. Evitati alimentele ambalate si faceti mancaruri proaspete pentru voi si familia voastra.

Gatiti-va propriile mese si astfel veti avea controlul grasimilor, veti controla dimensiunile portiilor, cantitatile de carbohidrati, a condimentelor si a altor aspecte legate de sanatate. Este mai mult de munca, dar ganditi-va ca prin aceasta strategie nu v-ati mai otravi familia.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"5 otravuri pe care le contin alimentele preambalate"

10 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"5 otravuri pe care le contin alimentele preambalate"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

de Elena-Alina Constantinescu 14 Apr 2017

Cozonacul din comert este un produs cu densitate energetica mare, dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu cantitate mare de glucide (peste 50 g glucide la 100 g). [detalii]

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

de Elena-Alina Constantinescu 15 Mar 2017

Produsele vegetale din comert (salata de vinete, hummus, orez la caserola, etc) sunt bogate in grasimi hidrogenate, E-uri si arome, fara de care nu ar mai fi atat de gustoase. Odata patrunse in organism, aceste substante se depun pe vasele de sange si sunt un pericol pentru silueta ta, sunt lipsite de valoare nutritiva si asigura o satietate de scurta durata. Din fericire, exista alternative sanatoase la produsele vegetale industriale, si anume fructele si legumele de sezon, bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Iata, mai jos, ce alimente trebuie sa incluzi in meniu... [detalii]

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

de Elena-Alina Constantinescu 13 Mar 2017

Glutenul este o proteina care se gaseste in diverse cereale precum grau, secara, orz. Este utilizat intr-o mare varietate de produse de patiserie si alte alimente (bere, paste fainoase, mezeluri, sosuri pentru salata gata preparate), pentru textura pe care o ofera acestora. Trebuie sa renuntam la gluten? Iata parerea nutritionistului Mihaeala Bilic... [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 3.75 din 5 (4 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.