Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

6 motive pentru care sa consumi afine

de Elena-Alina Constantinescu 13 Aug 2014

6 motive pentru care sa consumi afine

Fructele sunt ideale in zilele calduroase de vara pentru ca sunt racoritoare, au un continut ridicat de antioxidanti si putine calorii. Printre aceste fructe cu calitati uimitoare pentru sanatate se numara si afinele.

Afinele sunt un adevarat cocktail de vitamine si minerale. Numeroase studii au demonstrat ca fructele si legumele inchise la culoare te feresc de numeroase probleme de sanatate cum ar fi anemia, cancerul, osteoporoza, maladia Alzheimer.

Pe langa faptul ca sunt delicioase, sunt foarte bogate in fibre si nutrienti. Se consuma proaspete, sub forma de suc, compot, sirop, lichior, afinata, dulceata. Puteti amesteca afinele cu iaurt obtinand astfel un desert delicios.

Sunt unele dintre cele mai importante surse de antioxidanti recunoscuti pentru proprietatea de prevenire si combatere a bolilor cardiace. Contin vitamina C, fibre, vitamina K, potasiu si vitamina A.

Reduc grasimea de pe abdomen.

O cana de afine contine 4 grame de fibre si doar 84 de calorii. Afinele sunt de mare ajutor persoanelor care tin cura de slabire deoarece regleaza nivelul zaharului in sange si ii ajuta sa scape de kilogramele in exces.

Datorita vitaminelor si antioxidantilor, afinele topesc grasimea din zona abdominala care este considerata un factor de risc pentru bolile de inima si diabet.

Sporesc performantele intelectuale.

Cercetatorii au descoperit ca imbunatatesc capacitatea de invatare si sporesc performantele intelectuale. Contin flavonoide care ajuta la imbunatatirea memoriei si a functiilor cognitive. De asemenea, stimuleaza circulatia sangelui si a oxigenului in creier, fapt ce revigoreaza activitatea cerebrala.
Pare greu de crezut, insa aceste fructe mici pot ameliora semnificativ starea bolnavilor de Alzheimer.

Combat bolile de inima.

Aceste fructe mici au abilitatea de a dizolva colesterolul rau, prevenind astfel bolile de inima. Compusii activi mentin sanatatea sistemului cardiovascular si a vaselor capilare si contribuie la prevenirea formarii cheagurilor de sange.

Previn constipatia.

Prin consumul unei cantitati insemnate de afine se imbunatateste digestia. Sunt recunoscute ca fiind veritabile medicamente adjuvante in tratamentul bolilor digestive precum colitele si enteritele.
Mai mult decat atat, sunt de mare ajutor persoanelor care au probleme cu constipatia. Ceaiul de afine ajuta la vindecarea diferitelor afectiuni ale stomacului.

Afinele intretin sanatatea ochilor.

Studiile clinice au aratat ca incetinesc considerabil pierderea acuitatii vizuale. Astfel, aceste fructe previn infectiile oculare, cataracta, miopia, degenerarea maculara.

Ajuta la tratarea cancerului.

Studiile de laborator au aratat ca fenolii din afine pot inhiba inmultirea celulelor canceroase.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"6 motive pentru care sa consumi afine"

1 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"6 motive pentru care sa consumi afine"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

de Elena-Alina Constantinescu 15 Mar 2017

Produsele vegetale din comert (salata de vinete, hummus, orez la caserola, etc) sunt bogate in grasimi hidrogenate, E-uri si arome, fara de care nu ar mai fi atat de gustoase. Odata patrunse in organism, aceste substante se depun pe vasele de sange si sunt un pericol pentru silueta ta, sunt lipsite de valoare nutritiva si asigura o satietate de scurta durata. Din fericire, exista alternative sanatoase la produsele vegetale industriale, si anume fructele si legumele de sezon, bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Iata, mai jos, ce alimente trebuie sa incluzi in meniu... [detalii]

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

de Elena-Alina Constantinescu 13 Mar 2017

Glutenul este o proteina care se gaseste in diverse cereale precum grau, secara, orz. Este utilizat intr-o mare varietate de produse de patiserie si alte alimente (bere, paste fainoase, mezeluri, sosuri pentru salata gata preparate), pentru textura pe care o ofera acestora. Trebuie sa renuntam la gluten? Iata parerea nutritionistului Mihaeala Bilic... [detalii]

Ce mancam in Postul Pastelui?

Ce mancam in Postul Pastelui?

de Elena-Alina Constantinescu 09 Mar 2017

Postului Pastelui este un bun prilej pentru detoxifierea organismului. Nu trebuie sa ne infometam, ci sa avem grija cum combinam alimentele, sa diversificam meniul si sa respectam orele de masa. Conform calendarului ortodox, Pastele va fi sarbatori pe 16 aprilie. Este cel mai lung si mai aspru dintre toate cele patru posturi importante si mai poarta denumirea de Postul Mare. [detalii]

De ce avem nevoie de prebiotice in dieta: sfatul nutritionistului

De ce avem nevoie de prebiotice in dieta: sfatul nutritionistului

de Elena-Alina Constantinescu 08 Mar 2017

Medicul nutritionist Mihaela Bilic este de parere ca pentru o digestie optima avem nevoie de prebiotice. Se stie ca acestea ajuta la refacerea florei intestinale distruse de antibiotice, stimuleaza apararea naturala a organismului si, mai mult, au un efect protector contra cancerului de colon. Principalele surse de prebiotice sunt fructele si legumele crude, cerealele integrale. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 5 din 5 (2 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.