Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

9 condimente deosebite pentru mancaruri delicioase

de Laura Voica 18 Apr 2014

9 condimente deosebite pentru mancaruri delicioase

Va face cu ochiul varietatea de condimente din supermarketuri? Curry, ghimbir, chimen, rozmarin si multe altele...le-as cumpara dar in ce mancaruri sa le folosesc? Cel putin aceasta este intrebarea care ma impiedica de fiecare data sa le cumpar. M-am documentat si iata in ce moduri si in ce preprate se pot utiliza...


Curry
Un condiment foarte popular in mancarea indiana, curry este un amestec de condimente care poate aduce o aroma deosebita, in functie de preparatele in care il folositi. Incercati curry in omleta, orez brun sau quinoa si salata de ton. Il puteti utiliza chiar si in cazul unor legume la cupor cu pui. Condimente sunt o modalitate foarte buna de a adauga savoare fara calorii, grasimi, zahar sau sare.



Rozmarinul este pentru prajire

Cu o aroma specifica de pin, rozmarinul merge foarte bine cu carnea de pui prajita, carne de miel, carne de porc si somon. Aduce o aroma deosebita chiar si la ciupericle crude, gatite si daca gatit dovleac la cuptor cu somon. Sau il puteti adauga in aluatul painii facute in casa din faina integrala. Se presara rozmarin in uleiul de masline pentru a-l aroma. Apoi, puteti utiliza uleiul infuzat ca un sos.



Dulce si picanta Scortisoara

Scortisoara functioneaza atat in felurile principale de mancare cat si in deserturi. Se presara in cerealele de dimineata cu lapte, pe painea prajita, in  iaurt sau in piureuri, ceai sau lapte. Sau incercati sa o adaugati intr-o salata de orz, cuscus sau quinoa.




Un must have: granulele de Usturoi

Usturoiul pudra este o alternativa usoara si comoda (nu trebuie curatat usturoiul) la cel proaspat. Adauga aroma la sosuri, supe, chili si humus. Folositi-l pe carnea pe care o gatit la cuptor, in tocane dar si in fripturi. Puteti face un amestec din praf de usturoi, praf de chili, boia de ardei si alte mirodenii pentru un „topping” picant.




Ghimbir
Ghimbirul este un element cheie in placinta de dovleac. Ghimbirul adauga un fler asiatic legumelor sote, marinate  si se poate amesteca in cartofii prajiti. Folositi-l in cereale, iaurt, piureuri si paine. Ghimbirul poate ajuta, de asemenea, la eliminarea senzatiei de greata.




Chimen
Adauga chimen la orice fel de mancare de pui sau carne de porc si veti avea instant aroma picanta latina. Incercati-l in sosuri, fasole neagra, tacos si fasole. Chimen, adauga, de asemenea, un gust deosebit la fructe de mare, conopida, cartofi, avocado, rosii si chili.





Alege Piperul perfect
Adauga un pic de caldura mancarurilor, cu un strop de piper. Puteti gasi boabe de piper negru, alb, roz, sau verde. Piper negru are, de obicei, cel mai puternic gust. Veti obtine chiar mai multa aroma daca rasniti boabele de piper. Piperul alb este la indemana pentru sosuri albe, peste, carne de pui si supe cremoase - in cazul in care nu doriti sa apara pete mici negre.



Fa loc pentru Cimbru
Cimbrul este perfect pentru carne si peste sau ca si condiment pentru fasole si legume prajite. Face echipa buna cu oregano, salvie, rozmarin si este excelent pentru supe si tocane. Se presara peste  preparate din oua si cartofi. Sau il puteti incerca intr-o salata cu rosii proaspete cu un pic de mozzarella de bivolita.




Oregano... Oh, da!
Picant si un gram de dulceata este ceea ce veti obtine de la oregano. Este ominiprezent in mancarurile italiene, mai ales in pizza, paste si sosuri. Adauga -l in cereale, cum ar fi orezul, quinoa, mei si veti obtine un gust unic, care va permite sa utilizati mai putina de sare. Sau se poate amesteca in legumele din omleta.


Cum se pastreaza condimentele
Pastreaza condimentele uscate intr-un loc rece si uscat si departe de lumina directa. Verificati datele de expirare pentru a avea cea mai buna aroma. In general, condimente sub forma de praf sunt valabile aproximativ un an, iar cele intregi sau cu frunzele uscate au un termen de valabilitate intre 1 si 3 ani. Pentru a verifica prospetimea acestora, pune-ti o cantitate mica in palma si frecati cu degetul. Ar trebui sa obtineti o aroma intensa si completa.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"9 condimente deosebite pentru mancaruri delicioase"

4 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"9 condimente deosebite pentru mancaruri delicioase"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Spirulina: efecte benefice asupra organismului

Spirulina: efecte benefice asupra organismului

de Elena-Alina Constantinescu 21 Feb 2017

Tonifianta si plina de antioxidanti, spirulina este suplimenteul alimentar ideal pentru revitalizarea si fortificarea organismului. Usor digerata si absorbita in organism, are rol detoxifiant si antioxidant, de intensificare a proceselor metabolice. [detalii]

Condimentul care previne cancerul, protejeaza inima si imbunateste digestia

Condimentul care previne cancerul, protejeaza inima si imbunateste digestia

de Elena-Alina Constantinescu 20 Feb 2017

Sofranul, cunoscut si sub denumirea de "arurul rosu", este foarte apreciat pentru aromele delicioase pe care le confera bucatelor (de la exoticele risotto-uri si pana la cele mai sofisticate deserturi). Este cel mai scump condiment, pretul sau de vanzare pe pietele europene variind intre 8.000 si 13.000 euro/kilogram! [detalii]

Care este diferenta dintre sarea de Himalaya si sarea de masa

Care este diferenta dintre sarea de Himalaya si sarea de masa

de Elena-Alina Constantinescu 17 Feb 2017

Sarea este alimentul pe care il folosim in alimentatie zi de zi. Sarea de Himalaya are multiple beneficii si poate fi o alternativa la sarea rafinata din comert. Descopera mai jos ce beneficii aduce organismului! [detalii]

Greselile de nutritie si consecintele lor in randul elevilor

Greselile de nutritie si consecintele lor in randul elevilor

de Elena-Alina Constantinescu 16 Feb 2017

Asociatia ABC-ul Nutritiei face publice datele unui studiu propriu privind nivelul de cunostinte si starea de nutritie si sport a elevilor bucuresteni cu varste cuprinse intre 10-14 ani. [detalii]

De ce nu este bine sa cumparam din comert bulion si pasta de tomate

De ce nu este bine sa cumparam din comert bulion si pasta de tomate

de Elena-Alina Constantinescu 14 Feb 2017

Prin Campania Nationala de Informare si Educare: ”Sa invatam sa intelegem eticheta!” Asociatia Pro Consumatori (APC) doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa atraga atentia consumatorilor asupra ingredientelor nocive care se ascund in unele produse comercializate pe piata. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.