Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

9 condimente deosebite pentru mancaruri delicioase

de Laura Voica 18 Apr 2014

Tags: chimen rosmarin piper cimbru oregano scortisoara somon


9 condimente deosebite pentru mancaruri delicioase

Va face cu ochiul varietatea de condimente din supermarketuri? Curry, ghimbir, chimen, rozmarin si multe altele...le-as cumpara dar in ce mancaruri sa le folosesc? Cel putin aceasta este intrebarea care ma impiedica de fiecare data sa le cumpar. M-am documentat si iata in ce moduri si in ce preprate se pot utiliza...


Curry
Un condiment foarte popular in mancarea indiana, curry este un amestec de condimente care poate aduce o aroma deosebita, in functie de preparatele in care il folositi. Incercati curry in omleta, orez brun sau quinoa si salata de ton. Il puteti utiliza chiar si in cazul unor legume la cupor cu pui. Condimente sunt o modalitate foarte buna de a adauga savoare fara calorii, grasimi, zahar sau sare.



Rozmarinul este pentru prajire

Cu o aroma specifica de pin, rozmarinul merge foarte bine cu carnea de pui prajita, carne de miel, carne de porc si somon. Aduce o aroma deosebita chiar si la ciupericle crude, gatite si daca gatit dovleac la cuptor cu somon. Sau il puteti adauga in aluatul painii facute in casa din faina integrala. Se presara rozmarin in uleiul de masline pentru a-l aroma. Apoi, puteti utiliza uleiul infuzat ca un sos.



Dulce si picanta Scortisoara

Scortisoara functioneaza atat in felurile principale de mancare cat si in deserturi. Se presara in cerealele de dimineata cu lapte, pe painea prajita, in  iaurt sau in piureuri, ceai sau lapte. Sau incercati sa o adaugati intr-o salata de orz, cuscus sau quinoa.




Un must have: granulele de Usturoi

Usturoiul pudra este o alternativa usoara si comoda (nu trebuie curatat usturoiul) la cel proaspat. Adauga aroma la sosuri, supe, chili si humus. Folositi-l pe carnea pe care o gatit la cuptor, in tocane dar si in fripturi. Puteti face un amestec din praf de usturoi, praf de chili, boia de ardei si alte mirodenii pentru un „topping” picant.




Ghimbir
Ghimbirul este un element cheie in placinta de dovleac. Ghimbirul adauga un fler asiatic legumelor sote, marinate  si se poate amesteca in cartofii prajiti. Folositi-l in cereale, iaurt, piureuri si paine. Ghimbirul poate ajuta, de asemenea, la eliminarea senzatiei de greata.




Chimen
Adauga chimen la orice fel de mancare de pui sau carne de porc si veti avea instant aroma picanta latina. Incercati-l in sosuri, fasole neagra, tacos si fasole. Chimen, adauga, de asemenea, un gust deosebit la fructe de mare, conopida, cartofi, avocado, rosii si chili.





Alege Piperul perfect
Adauga un pic de caldura mancarurilor, cu un strop de piper. Puteti gasi boabe de piper negru, alb, roz, sau verde. Piper negru are, de obicei, cel mai puternic gust. Veti obtine chiar mai multa aroma daca rasniti boabele de piper. Piperul alb este la indemana pentru sosuri albe, peste, carne de pui si supe cremoase - in cazul in care nu doriti sa apara pete mici negre.



Fa loc pentru Cimbru
Cimbrul este perfect pentru carne si peste sau ca si condiment pentru fasole si legume prajite. Face echipa buna cu oregano, salvie, rozmarin si este excelent pentru supe si tocane. Se presara peste  preparate din oua si cartofi. Sau il puteti incerca intr-o salata cu rosii proaspete cu un pic de mozzarella de bivolita.




Oregano... Oh, da!
Picant si un gram de dulceata este ceea ce veti obtine de la oregano. Este ominiprezent in mancarurile italiene, mai ales in pizza, paste si sosuri. Adauga -l in cereale, cum ar fi orezul, quinoa, mei si veti obtine un gust unic, care va permite sa utilizati mai putina de sare. Sau se poate amesteca in legumele din omleta.


Cum se pastreaza condimentele
Pastreaza condimentele uscate intr-un loc rece si uscat si departe de lumina directa. Verificati datele de expirare pentru a avea cea mai buna aroma. In general, condimente sub forma de praf sunt valabile aproximativ un an, iar cele intregi sau cu frunzele uscate au un termen de valabilitate intre 1 si 3 ani. Pentru a verifica prospetimea acestora, pune-ti o cantitate mica in palma si frecati cu degetul. Ar trebui sa obtineti o aroma intensa si completa.




Spune-ne opinia ta despre
"9 condimente deosebite pentru mancaruri delicioase"

9 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"9 condimente deosebite pentru mancaruri delicioase"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Sapte obiceiuri nocturne care te ingrasa fara sa iti dai seama

Sapte obiceiuri nocturne care te ingrasa fara sa iti dai seama

de Viorica Ghinea 17 Aug 2017

Te intrebi de ce nu te poti mentine in forma, desi faci sport si incerci sa mananci echilibrat la mesele de peste zi? Ei bine, tocmai obiceiurile nocturne sunt cele care iti saboteaza silueta. Iata care sunt acestea si cum te afecteaza! [detalii]

VIDEO Cea mai buna reteta de humus: o intrece pe cea din comert!

VIDEO Cea mai buna reteta de humus: o intrece pe cea din comert!

de Viorica Ghinea 09 Aug 2017

Humusul sau pasta de naut este un preparat libanez care si-a castigat tot mai multi gurmanzi in ultimii ani si in Romania. Daca te numeri si tu printre acestia si vrei sa inveti sa pregatesti reteta de humus in casa, te invatam care sunt pasii de baza. Iti garantam ca rezultatul culinar este mult mai bun decat varianta pe care o gasesti in comert. [detalii]

Ce beneficii are iaurtul grecesc pentru sanatate

Ce beneficii are iaurtul grecesc pentru sanatate

de Viorica Ghinea 08 Aug 2017

Iaurtul grecesc a devenit tot mai popular in ultima perioada, iar vanzarile acestuia au crescut semnificativ si in Romania. Nu il recomanda doar compozitia cremoasa si gustul bun, ci si proprietatile nutritionale care il fac superior in fata iartului normal. Citeste mai jos ce beneficii are iaurtul grecesc pentru sanatate! [detalii]

Cum sa faci inghetata dintr-un singur ingredient

Cum sa faci inghetata dintr-un singur ingredient

de Viorica Ghinea 04 Aug 2017

Te numeri printre impatimitii inghetatei? Uita de produsele din comert care au in compozitie o multime de substante ce iti pot afecta sanatatea! Invata sa faci singur inghetata in casa! Iti prezentam o reteta pentru prepararea careia ai nevoie de un singur ingredient. [detalii]

De ce nu sunt bune grasimile trans?

De ce nu sunt bune grasimile trans?

de Elena-Alina Constantinescu 04 Aug 2017

Studiile au demonstrat ca grasimile trans sunt responsabile cu obezitatea, bolile de inima, diabetul, bolile degenerative ale articulatiilor, depresia, modificarile comportamentale. De asemenea, determina cresterea colesterolului „rau“ si inducand scaderea colesterolului "bun" si au efecte cancerigene din cauza folosirii lor mai ales la prajit. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
articole