Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

9 condimente deosebite pentru mancaruri delicioase

de Laura Voica 18 Apr 2014

9 condimente deosebite pentru mancaruri delicioase

Va face cu ochiul varietatea de condimente din supermarketuri? Curry, ghimbir, chimen, rozmarin si multe altele...le-as cumpara dar in ce mancaruri sa le folosesc? Cel putin aceasta este intrebarea care ma impiedica de fiecare data sa le cumpar. M-am documentat si iata in ce moduri si in ce preprate se pot utiliza...


Curry
Un condiment foarte popular in mancarea indiana, curry este un amestec de condimente care poate aduce o aroma deosebita, in functie de preparatele in care il folositi. Incercati curry in omleta, orez brun sau quinoa si salata de ton. Il puteti utiliza chiar si in cazul unor legume la cupor cu pui. Condimente sunt o modalitate foarte buna de a adauga savoare fara calorii, grasimi, zahar sau sare.



Rozmarinul este pentru prajire

Cu o aroma specifica de pin, rozmarinul merge foarte bine cu carnea de pui prajita, carne de miel, carne de porc si somon. Aduce o aroma deosebita chiar si la ciupericle crude, gatite si daca gatit dovleac la cuptor cu somon. Sau il puteti adauga in aluatul painii facute in casa din faina integrala. Se presara rozmarin in uleiul de masline pentru a-l aroma. Apoi, puteti utiliza uleiul infuzat ca un sos.



Dulce si picanta Scortisoara

Scortisoara functioneaza atat in felurile principale de mancare cat si in deserturi. Se presara in cerealele de dimineata cu lapte, pe painea prajita, in  iaurt sau in piureuri, ceai sau lapte. Sau incercati sa o adaugati intr-o salata de orz, cuscus sau quinoa.




Un must have: granulele de Usturoi

Usturoiul pudra este o alternativa usoara si comoda (nu trebuie curatat usturoiul) la cel proaspat. Adauga aroma la sosuri, supe, chili si humus. Folositi-l pe carnea pe care o gatit la cuptor, in tocane dar si in fripturi. Puteti face un amestec din praf de usturoi, praf de chili, boia de ardei si alte mirodenii pentru un „topping” picant.




Ghimbir
Ghimbirul este un element cheie in placinta de dovleac. Ghimbirul adauga un fler asiatic legumelor sote, marinate  si se poate amesteca in cartofii prajiti. Folositi-l in cereale, iaurt, piureuri si paine. Ghimbirul poate ajuta, de asemenea, la eliminarea senzatiei de greata.




Chimen
Adauga chimen la orice fel de mancare de pui sau carne de porc si veti avea instant aroma picanta latina. Incercati-l in sosuri, fasole neagra, tacos si fasole. Chimen, adauga, de asemenea, un gust deosebit la fructe de mare, conopida, cartofi, avocado, rosii si chili.





Alege Piperul perfect
Adauga un pic de caldura mancarurilor, cu un strop de piper. Puteti gasi boabe de piper negru, alb, roz, sau verde. Piper negru are, de obicei, cel mai puternic gust. Veti obtine chiar mai multa aroma daca rasniti boabele de piper. Piperul alb este la indemana pentru sosuri albe, peste, carne de pui si supe cremoase - in cazul in care nu doriti sa apara pete mici negre.



Fa loc pentru Cimbru
Cimbrul este perfect pentru carne si peste sau ca si condiment pentru fasole si legume prajite. Face echipa buna cu oregano, salvie, rozmarin si este excelent pentru supe si tocane. Se presara peste  preparate din oua si cartofi. Sau il puteti incerca intr-o salata cu rosii proaspete cu un pic de mozzarella de bivolita.




Oregano... Oh, da!
Picant si un gram de dulceata este ceea ce veti obtine de la oregano. Este ominiprezent in mancarurile italiene, mai ales in pizza, paste si sosuri. Adauga -l in cereale, cum ar fi orezul, quinoa, mei si veti obtine un gust unic, care va permite sa utilizati mai putina de sare. Sau se poate amesteca in legumele din omleta.


Cum se pastreaza condimentele
Pastreaza condimentele uscate intr-un loc rece si uscat si departe de lumina directa. Verificati datele de expirare pentru a avea cea mai buna aroma. In general, condimente sub forma de praf sunt valabile aproximativ un an, iar cele intregi sau cu frunzele uscate au un termen de valabilitate intre 1 si 3 ani. Pentru a verifica prospetimea acestora, pune-ti o cantitate mica in palma si frecati cu degetul. Ar trebui sa obtineti o aroma intensa si completa.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"9 condimente deosebite pentru mancaruri delicioase"

5 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"9 condimente deosebite pentru mancaruri delicioase"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Beneficiile incredibile pe care le are pepenele galben pentru sanatate

Beneficiile incredibile pe care le are pepenele galben pentru sanatate

de Viorica Ghinea 27 Iun 2017

Aromat si racoritor, pepenele galben se numara printre cele mai consumate fructe ale verii. Acesta nu este o simpla gustare de vara, ci un adevarat tratament de insanatosire si de prevenire a afectiunuilor. Este incredibil ca intr-un singur fruct se afla atat de multe beneficii. Citeste care sunt acestea si cum poti sa profiti de toate proprietatile pepenelui galben. [detalii]

Alimente care te ajuta sa invingi oboseala

Alimente care te ajuta sa invingi oboseala

de Viorica Ghinea 26 Iun 2017

Atunci cand te simti epuizata, fara niciun strop de energie in organism, cazi mult mai usor prada tentatiilor de tip junk food. Venim in ajutorul tau si iti oferim o lista de alimente care te ajuta sa combati oboseala. [detalii]

Dieta anti-cancer: ce alimente lupta impotriva bolii

Dieta anti-cancer: ce alimente lupta impotriva bolii

de Elena-Alina Constantinescu 20 Iun 2017

Una dintre cele mai nemiloase boli ale acestui secol este cancerul. Mergand pe principiul conform caruia e mai usor sa previi decat sa tratezi, atentia a fost indreptata de-a lungul timpului spre metodele alternative de tratament. Prin urmare, o arma in preventia bolii o constituie alimentatia sanatoasa si echilibrata. [detalii]

9 motive pentru care este bine sa consumi coacaze

9 motive pentru care este bine sa consumi coacaze

de Elena-Alina Constantinescu 19 Iun 2017

Beneficiile pentru sanatate ale coacazelor negre includ folosirea acestora in tratarea bolilor cardiovasculare datorita prezentei vitaminei C si prevenirea bolilor digestive prin continutul de antocianine. Mai mult, deoarece sunt sarace in calorii, coacazele sunt recomandate si in curele de slabire. Iata si alte beneficii pentru sanatate ale acestor mici fructe de padure. [detalii]

Legumele care distrug grasimea de pe burta in doar o saptamana

Legumele care distrug grasimea de pe burta in doar o saptamana

de Viorica Ghinea 16 Iun 2017

Grasimea de pe burta se incapataneaza sa dispara? Probabil ca visul de a arata divin in costumul tau de baie pare acum undeva departe, dar avem o veste buna pentru tine. Exista cateva legume care devin aliatii tai de incredere in razboiul contra kilogramelor nedorite. Iata care sunt acestea si cum le poti include in alimentatia ta! [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.