Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Alimentatia in perioada sarcinii

de AlegeSanatos.ro 08 Mar 2013

Tags: nutritie calciu sarcina alimentatie sfaturi sarcina


Alimentatia in perioada sarcinii

Alimentatia corecta este extrem de importanta in orice moment al vietii si cu atat mai mult in cazul femeilor insarcinate. Femeia gravida care este atenta la ceea ce mananca si care nu se lasa ghidata de poftele caracteristice sarcinii are sanse mult mai mari de a avea un copil sanatos.

Lucrurile merg si mai departe, fiind demonstrat faptul ca viitoarele mame care sunt grijulii in ceea ce priveste propria alimentatie vor avea copii sanatosi si protejati de o multitudine de boli specifice copilariei. Ideal ar fi ca orice femeie care vrea sa ramana insarcinata sa inceapa un program de detoxifiere si de organizare atenta a alimentatiei pentru ca momentul conceptiei sa vina pe un fond sanatos si intr-o perioada cand organismul are o greutate optima. Cu alte cuvinte o sarcina care survine la o femeie supraponderala va face si mai dificil procesul de scadere in greutate de dupa nastere.

In sarcina se mananca calitativ si nu cantitativ! De fiecare data cand o femeie gravida mananca trebuie sa aiba in vedere ca mananca... pentru doi. A nu se intelege din acest lucru ca trebuie sa manance cat mai mult ci doar ca trebuie acordata o atentie deosebita alegerii alimentelor astfel incat organismul fatului si al mamei sa beneficieze de cat mai multe vitamine si minerale. Pentru o mai buna in?elegere a nevoilor calorice ale femeii insarcinate trebuie mentionat faptul ca aceasta are nevoie de doar 300 de calorii in plus pe zi. In cazul in care se depaseste acest necesar poate aparea un surplus ponderal si o sumedenie de repercusiuni asupra sanatatii gravidei si a fatului.

Pentru o sarcina sanatoasa respecta?i cat mai multe principii nutritive De mare importan?a in sarcina este consumul de proteine cu valoare biologica ridicata fara insa a face excese in privin?a grasimilor. Astfel, gravida poate consuma cu incredere carne de pui, curcan sau peste. Nu trebuie uitate nici proteinele de origine vegetala care pot fi gasite in alune, migdale, nuci si soia. Necesarul de fier in perioada de sarcina creste cu pana la 50% lucru ce face ca de multe ori sa nu fie suficienta numai alimentatia. Asa se explica de ce multi medici prescriu suplimente de fier viitoarelor mamici.

Studii recente au aratat faptul ca deficitul de fier si anemia la viitoarea mama se soldeaza cu o greutate mica a fatului la nastere si chiar cu deficit de fier la acesta . Sursele de fier din alimentatie sunt: carnea si toate legumele cu frunze verzi. Un alt element important in alimentatia gravidei este calciul. In cazul in care organismul gravidei nu primeste destul calciu acesta va fi luat din oase lucru ce duce la demineralizarea osoasa si cresterea riscului de osteoporoza. Astfel, femeia gravida este bine sa consume zilnic produse lactate cu procent scazut de grasime. Si nu in ultimul rand viitoarele mamici trebuie sa se fereasca de consumul exagerat de cafea,alcool si de fumatul activ sau pasiv datorita efectelor negative pe care acestea le au atat asupra organismului mamei cat si asupra fatului.




Spune-ne opinia ta despre
"Alimentatia in perioada sarcinii"

5 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Alimentatia in perioada sarcinii"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Sunt ciupercile legume?

Sunt ciupercile legume?

de Raluca Garbea 16 Feb 2018

Multe persoane, cand sunt intrebate daca ciupercile sunt legume, nu stiu sa dea un raspuns pe loc, potrivit organicfacts.net. [detalii]

Kiwi. Beneficii pentru sanatate

Kiwi. Beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 15 Feb 2018

Originar din China, kiwi reprezinta o sursa bogata de vitamine C, E, B2, B3, provitamina A, enzime, acizi organici, fibre, saruri minerale de cupru, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, seleniu, zinc, luteina, fiind astfel o adevarata sursa de sanatate! [detalii]

Ce sa consumi atunci cand ai gripa

Ce sa consumi atunci cand ai gripa

de Raluca Garbea 14 Feb 2018

Ce sa consumi atunci cand nu ai pofta de mancare? Atunci cand ai gripa, cel mai bun remediu este odihna, caci nu exista mancare sau bautura care sa faca ca simptomele bolii sa dispara. Totusi, trebuie sa te asiguri ca esti hidratat corespunzator si ca mananci alimente bogate in nutrienti care sa te ajute sa nu te simti si mai rau. [detalii]

Tort de biscuiti. Reteta

Tort de biscuiti. Reteta

de Raluca Garbea 06 Feb 2018

Dulciurile reprezinta placerea "vinovata" a multor persoane insa, din pacate, acestea nu se numara printre aliatii sanatatii. Cu toate acestea, orice persoana merita sa se rasfete, din cand in cand, cu un desert. [detalii]

Sfaturi pentru pastrarea mierii

Sfaturi pentru pastrarea mierii

de Raluca Garbea 05 Feb 2018

Mierea reprezinta un aliment dulce, lichid siropos produs natural de albine, cu numeroase beneficii pentru sanatate, fiind o sursa de energie si un puternic antibiotic natural. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit