Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Alimentatia in perioada sarcinii

de AlegeSanatos.ro 08 Mar 2013

Alimentatia in perioada sarcinii

Alimentatia corecta este extrem de importanta in orice moment al vietii si cu atat mai mult in cazul femeilor insarcinate. Femeia gravida care este atenta la ceea ce mananca si care nu se lasa ghidata de poftele caracteristice sarcinii are sanse mult mai mari de a avea un copil sanatos.

Lucrurile merg si mai departe, fiind demonstrat faptul ca viitoarele mame care sunt grijulii in ceea ce priveste propria alimentatie vor avea copii sanatosi si protejati de o multitudine de boli specifice copilariei. Ideal ar fi ca orice femeie care vrea sa ramana insarcinata sa inceapa un program de detoxifiere si de organizare atenta a alimentatiei pentru ca momentul conceptiei sa vina pe un fond sanatos si intr-o perioada cand organismul are o greutate optima. Cu alte cuvinte o sarcina care survine la o femeie supraponderala va face si mai dificil procesul de scadere in greutate de dupa nastere.

In sarcina se mananca calitativ si nu cantitativ! De fiecare data cand o femeie gravida mananca trebuie sa aiba in vedere ca mananca... pentru doi. A nu se intelege din acest lucru ca trebuie sa manance cat mai mult ci doar ca trebuie acordata o atentie deosebita alegerii alimentelor astfel incat organismul fatului si al mamei sa beneficieze de cat mai multe vitamine si minerale. Pentru o mai buna in?elegere a nevoilor calorice ale femeii insarcinate trebuie mentionat faptul ca aceasta are nevoie de doar 300 de calorii in plus pe zi. In cazul in care se depaseste acest necesar poate aparea un surplus ponderal si o sumedenie de repercusiuni asupra sanatatii gravidei si a fatului.

Pentru o sarcina sanatoasa respecta?i cat mai multe principii nutritive De mare importan?a in sarcina este consumul de proteine cu valoare biologica ridicata fara insa a face excese in privin?a grasimilor. Astfel, gravida poate consuma cu incredere carne de pui, curcan sau peste. Nu trebuie uitate nici proteinele de origine vegetala care pot fi gasite in alune, migdale, nuci si soia. Necesarul de fier in perioada de sarcina creste cu pana la 50% lucru ce face ca de multe ori sa nu fie suficienta numai alimentatia. Asa se explica de ce multi medici prescriu suplimente de fier viitoarelor mamici.

Studii recente au aratat faptul ca deficitul de fier si anemia la viitoarea mama se soldeaza cu o greutate mica a fatului la nastere si chiar cu deficit de fier la acesta . Sursele de fier din alimentatie sunt: carnea si toate legumele cu frunze verzi. Un alt element important in alimentatia gravidei este calciul. In cazul in care organismul gravidei nu primeste destul calciu acesta va fi luat din oase lucru ce duce la demineralizarea osoasa si cresterea riscului de osteoporoza. Astfel, femeia gravida este bine sa consume zilnic produse lactate cu procent scazut de grasime. Si nu in ultimul rand viitoarele mamici trebuie sa se fereasca de consumul exagerat de cafea,alcool si de fumatul activ sau pasiv datorita efectelor negative pe care acestea le au atat asupra organismului mamei cat si asupra fatului.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Alimentatia in perioada sarcinii"

5 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Alimentatia in perioada sarcinii"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

de Elena-Alina Constantinescu 14 Apr 2017

Cozonacul din comert este un produs cu densitate energetica mare, dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu cantitate mare de glucide (peste 50 g glucide la 100 g). [detalii]

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

de Elena-Alina Constantinescu 15 Mar 2017

Produsele vegetale din comert (salata de vinete, hummus, orez la caserola, etc) sunt bogate in grasimi hidrogenate, E-uri si arome, fara de care nu ar mai fi atat de gustoase. Odata patrunse in organism, aceste substante se depun pe vasele de sange si sunt un pericol pentru silueta ta, sunt lipsite de valoare nutritiva si asigura o satietate de scurta durata. Din fericire, exista alternative sanatoase la produsele vegetale industriale, si anume fructele si legumele de sezon, bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Iata, mai jos, ce alimente trebuie sa incluzi in meniu... [detalii]

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

de Elena-Alina Constantinescu 13 Mar 2017

Glutenul este o proteina care se gaseste in diverse cereale precum grau, secara, orz. Este utilizat intr-o mare varietate de produse de patiserie si alte alimente (bere, paste fainoase, mezeluri, sosuri pentru salata gata preparate), pentru textura pe care o ofera acestora. Trebuie sa renuntam la gluten? Iata parerea nutritionistului Mihaeala Bilic... [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.