Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Alimente care cresc nivelul de colesterol bun din organism

de Alege Sanatos 27 Sep 2017

Tags: colesterol rau colesterol bun fructe alimentatie sanatoasa


Alimente care cresc nivelul de colesterol bun din organism

Alimentatia este unul dintre factorii cheie pentru un organism sanatos si un sistem imunitar puternic. In acest sezon este important sa acordam atentie alimentatiei noastre si sa includem in dieta alimente care sa impiedice formarea colesterolului rau (LDL) prin cresterea nivelului de colesterol bun (HDL).

„Formarea colesterolului rau, de tip LDL, poate fi prevenita printr-o alimentatie sanatoasa si un stil de viata activ. O dieta bazata pe un consum ridicat de fibre si care sa includa alimente bogate in antioxidanti, nutrienti, vitaminele B si C poate contribui la cresterea nivelului de colesterol bun din sange. Acest tip de colesterol, HDL, spre deosebire de cel mentionat anterior, are un rol benefic pentru organism, reusind sa absoarba excesul de colesterol din tesuturi si celule si sa il transporte la nivelul ficatului, de unde este ulterior eliminat din organism. Colesterolul de tip LDL marit poate reprezenta, printre altele, un factor de risc cardiovascular si poate afecta toate grupele de varsta”, a declarat dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
 
Preparata de mii de ani in bucatariile din India si Orientul Mijlociu, lintea este un aliment bogat in antioxidanti si o sursa abundenta de nutrienti, precum minerale si fibre, necesare mentinerii organismului la capacitate maxima, odata cu apropierea toamnei. Extrem de ofertanta, lintea este un aliment care inclus in alimentatie ne poate ajuta sa tinem sub control colesterolul si contribuie la accelerarea tranzitului intestinal, ajutand la eliminarea reziduurilor, a grasimilor si toxinelor in exces din corp. Lintea este un aliat in lupta cu colesterolul in special datorita continutului bogat in vitamine din grupul B, care pot scadea productia de colesterol din organism si reduce nivelul de colesterol LDL.
 
Acelasi rol il au si migdalele, bogate in nutrienti si ideale pentru o gustare sanatoasa intre mese. Migdalele sunt alimente care aduc beneficii intregului organism, iar datorita continutului mare de fibre, proteine si fier, ajuta in principal sistemul sangvin prin cresterea nivelului de colesterol bun si cresterea numarului de celule rosii din sange. Migdalele ajuta si digestia, iar continutul bogat de grasimi nesaturate ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange.
 
De asemenea, hidratarea joaca si ea un rol esential. Datorita ingredientelor naturale din care este fabricata, berea poate face parte dintr-un stil de viata sanatos, atunci cand este consumata cu moderatie (330 ml/zi/femei si 660 ml/zi/barbati). Totodata, continutul sau de antioxidanti si fibre solubile fac din bere un posibil aliat al organismului in lupta cu colesterolul. Antioxidantii prezenti in bere au ca sursa ingredientele naturale din care este fabricata, precum cerealele si hameiul, ce pot creste nivelul de colesterol HDL, avand in acelasi timp capacitatea de a reduce colesterolul de tip LDL, cel rau.  
 
Fructele trebuie sa faca parte din alimentatia noastra in orice anotimp. In aceasta perioada, in special cele bogate in vitamina C, precum portocale, kiwi sau coacaze, ne ajuta la mentinerea unui nivel crescut al colesterolului bun in sange. Vitamina C are proprietati antioxidante si, in plus, poate elimina radicalii liberi produsi de organism in procesul de metabolism normal, ajutand astfel la prevenirea colesterolului. Un alt fruct specific inceputului de toamna este gutuia, bogata in fibre si cu un continut redus de calorii, ajuta digestia si reduce semnificativ nivelul colesterolului.
 

Sursa: Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie




Spune-ne opinia ta despre
"Alimente care cresc nivelul de colesterol bun din organism"

5 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Alimente care cresc nivelul de colesterol bun din organism"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Pepene rosu - Top 4 beneficii pentru sanatate

Pepene rosu - Top 4 beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 18 Iun 2019

Pepenele rosu ofera numeroase beneficii pentru sanatate. Descopera in articol care sunt acestea! [detalii]

Alimente bogate in vitamina D

Alimente bogate in vitamina D

de Raluca Garbea 14 Iun 2019

Vitamina D este produsa de organism dupa expunerea la lumina soarelui. Exista, de asemenea, surse alimentare de vitamina D, pe care oamenii le pot adauga in regimul lor, in cazul in care prezinta deficit de vitamina D. Descopera in articol care sunt acestea! [detalii]

Ce este acidul citric si in ce produse se regaseste

Ce este acidul citric si in ce produse se regaseste

de Raluca Garbea 11 Iun 2019

Acidul citric reprezinta unul dintre cei mai comuni aditivi alimentari folositi in prezent. Descopera in articol in ce produse se regaseste acidul citric! [detalii]

Top 5 alimente bogate in proteine

Top 5 alimente bogate in proteine

de Raluca Garbea 08 Iun 2019

Proteinele ofera numeroase beneficii pentru sanatate, cum ar fi: protejarea sistemului muscular, diminuarea senzatiei de foame sau intarirea sistemului imunitar. Descopera in articol care sunt cele mai bune surse de proteine! [detalii]

Beneficiile surprinzatoare ale ceaiului pentru sanatate

Beneficiile surprinzatoare ale ceaiului pentru sanatate

de Raluca Garbea 06 Iun 2019

Ceaiul are numeroase beneficii pentru sanatate. Descopera in articol care sunt acestea! [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016