Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Alimente de iarna pentru o piele sanatoasa

de Laura Voica 14 Feb 2014

Alimente de iarna pentru o piele sanatoasa

Tineti ridurile la distanta cu aceste alimente care sunt pline de substante nutritive pentru a mentine pielea sanatoasa, neteda, supla si fara riduri. Iata care sunt cele mai bune alimente impotriva ridurilor pe care le puteti consuma iarna aceasta:

 1. Grapefruit

Alege-ti grapefuit-ul roz pentru ca nuanta sa este data de licopen, un carotenoid care poate ajuta la mentinerea unei pieli netede. Intr-un studiu publicat in 2008 in Jurnalul European de Farmaceutica si Biofarmacie, cercetatorii au descoperit ca din cele 20 de persoane studiate, cei care au avut concentratii mai mari de licopen aveau pielea mai fina. Puteti obtine, de asemenea, licopenul din rosii, morcovi, pepene verde, guava si ardei rosu.

 2. Cafea

O ceasca de cafea pe zi poate reduce riscul de a dezvolta cancer de piele. Intr-un studiu efectuat pe mai mult de 93.000 de femei, publicat in Jurnalul European de Prevenire a Cancerului, cei care beau o ceasca de cafea cu cafeina pe zi au un risc mai redus de a dezvolta cancer de piele cu aproximativ 10%. Si cu cat au baut mai mult (aproximativ 6 cesti pe zi) cu atat s-a inregistrat un risc mai mic. Cafeaua decofeinizata nu pare sa ofere aceeasi protectie.

 3. Bame

Bamele sunt bogate in isoflavone - si isoflavonele sunt antioxidnti care actioneaa ca o bariera impotriva radicalilor liberi nocivi cauzati de expunerea la soare. Isoflavonele pot ajuta, de asemenea, la pastrarea colagenului in piele, care incepe sa scada cand ajungem la 20 de ani.

 4. Tofu

Tofu poate ajuta la pastrarea colagenului in piele, deoarece este bogat in isoflavone. Intr-un studiu publicat in Jurnalul Colegiului American de Nutritie, soarecii hraniti izoflavone si expusi la radiatii ultraviolete au avut mai putine riduri si au avut o piele mai fina decat soarecii care au fost expuse la lumina UV, dar nu au primit izoflavone. Cercetatorii cred ca isoflavonele ajuta la prevenirea pierderii colagenului.

 5. Galbenus de ou

Galbenusul de ou contine carotenoidul luteina, care, ca si licopenul protejeaza pielea de razele UV. Luteina, de asemenea, ajuta la mentinerea sanatatii ochiilor sanatosi. Ultimele studii leaga luteina cu risc redus pentru degenerescenta maculara legata de varsta, principala cauza de orbire la persoanele de peste 50 de ani.

 6. Ceai

Cercetare sugereaza ca cafeina din ceai ar putea ajuta la protejarea pielii impotriva cancerului de piele. Cafeina ucide practic celulele precanceroase ale pielii si deteriorate de ultraviolete prin blocarea unei proteine ​​de care au nevoie pentru a se raspandi, explica Paul Nghiem,medic primar, profesor de dermatologie la Universitatea din Washington. Intr -un studiu in care soarecii au fost expusi la razele ultraviolete nocive B cauzatoare de arsurile solare cafeina a inhibat formarea de tumori ale pielii.

7. Morcovi

Morcovii contin carotenoidele beta -caroten si licopen, ambele pot proteja pielea impotriva razelor UV. Intr- un studiu, participantii care au fost expusi la lumina UV, s-au inrosit cu aproape 50 % mai putin dupa ce au baut aproximativ 1 2/3 cesti de suc ​​de morcovi sau au mancat 2 1/2 linguri de pasta de tomate zilnic, in plus, fata de dieta lor normala, pentru 10 pana la 12 saptamani.

8. Ton

 Ton si alti pesti bogati in omega-3 ar putea ajuta la mentinerea pielii tinere si previn cancerul de piele. S-a demonstrat ca EPA ( acid eicosapentaenoic ), prezent grasimile omega 3 din pestele gras pastreaza colagenul, o proteina fibroasa care pastreaza pielea ferma. Si EPA, in combinatie cu alti acizi grasi omega - 3 din peste, cum ar fi, DHA ( acid docosahexaenoic ), ajuta la prevenirea cancerului de piele prin reducerea compusilor inflamatorii care pot ajuta la cresterea tumorii, spune Homer S. Negru, profesor emerit la departamentul de dermatologie la Colegiul de Medicina Baylor din Houston. Consumati doua portii de peste gras in fiecare saptamana : nu numai ca omega-3 sunt buni pentru pielea ta, dar acestia sunt benfici si pentru inima ta.

9. Broccoli

Mananca mai multe alimente bogate in vitamina C, cum ar fi broccoli, care poate ajuta la indepartarea ridurilor legate de varsta, sugereaza o cercetare din 2007 in Jurnalul American de Nutritie Clinica. Vitamina C paote avea efecte de netezire a pielii datorita capacitatii sale de a curata radicalii liberi produsi de razele ultraviolete si, de asemenea, rolul sau in sinteza de colagen.

10. Spanac

Spanacul are luteina, un carotenoid care protejeaza pielea de razele UV. Atunci cand cumparati spanac, alegeti-l pe cel care a stat in lumina : noi cercetare, publicate in Jurnalul Agricol si de chimie alimentara, arata ca spanacul stocate continuu sub lumina de mai putin de trei zile, are niveluri mai ridicate de vitamina C si niveluri conservate de vitaminele K, E, acid folic si luteina si zeaxantina carotenoide.

11. Dovleac

Ca licopenul, beta-carotenul, compusul care face dovleacul portocaliu, protejeaza pielea de razele UV. Beta-carotenul este, de asemenea, transformat in vitamina A in organism, care ajuta la mentinerea sanatatii ochilor, oaselor si sistemului imunitar.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Alimente de iarna pentru o piele sanatoasa"

5 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Alimente de iarna pentru o piele sanatoasa"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

de Elena-Alina Constantinescu 14 Apr 2017

Cozonacul din comert este un produs cu densitate energetica mare, dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu cantitate mare de glucide (peste 50 g glucide la 100 g). [detalii]

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

de Elena-Alina Constantinescu 15 Mar 2017

Produsele vegetale din comert (salata de vinete, hummus, orez la caserola, etc) sunt bogate in grasimi hidrogenate, E-uri si arome, fara de care nu ar mai fi atat de gustoase. Odata patrunse in organism, aceste substante se depun pe vasele de sange si sunt un pericol pentru silueta ta, sunt lipsite de valoare nutritiva si asigura o satietate de scurta durata. Din fericire, exista alternative sanatoase la produsele vegetale industriale, si anume fructele si legumele de sezon, bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Iata, mai jos, ce alimente trebuie sa incluzi in meniu... [detalii]

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

de Elena-Alina Constantinescu 13 Mar 2017

Glutenul este o proteina care se gaseste in diverse cereale precum grau, secara, orz. Este utilizat intr-o mare varietate de produse de patiserie si alte alimente (bere, paste fainoase, mezeluri, sosuri pentru salata gata preparate), pentru textura pe care o ofera acestora. Trebuie sa renuntam la gluten? Iata parerea nutritionistului Mihaeala Bilic... [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.