Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Alimentele care te mentin hidratat

de AlegeSanatos.ro 15 Dec 2012

Alimentele care te mentin hidratat

Stai ca exista legume si fructe care te pot hidrata chiar de 2 ori mai bine decat un pahar cu apa? Iata care sunt ele si cum profita la maximum de calitatile lor!

Stai ca exista legume si fructe care te pot hidrata chiar de 2 ori mai bine decat un pahar cu apa? Iata care sunt ele si cum profita la maximum de calitatile lor!
Regula de aur atunci cand vine vorba despre hidratare: bea doi litri de apa pe zi! Ce faci atunci cand acest lucru nu iti reuseste, iar organismul tau se deshidrateaza pe zi cec trece? Consumi cat mai multe fructe si legume, bogate in saruri hidratante, minerale si zaharuri, un cocktail de elemente care functioneaza intr-un mod similar bauturilor energizante folosite de sportivi.

Castravetele
Contine 90% apa, vitamina K si este bogat in antioxidanti care reduc riscul de aparitie a bolilor de inima si a anumitor tipuri de cancer. Este extrem de gustos in salate, dar si alaturi de un bol de humus, in locul lipiilor.

Varza rosie
Contine 92% apa, la fel ca salata verde. Este de asemenea o sursa foarte buna de fibre alimentare, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic, calciu si fier. Da-o pe razatoare si adauga-o peste burgerii preferati acasa sau foloseste-o drept garniture alaturi de orice friptura.

Telina
Contine 96% apa si cantitati importante de sodiu, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier si zinc. Foloseste-o in salate, supe si chiar bauturi – shake-ruile preparate doar din legume proaspete sunt deosebit de sanatoase.

Grapefruitul
Contine peste 90% apa si reprezinta o excelenta sursa de fosfor, potasiu, vitamina B1, B2, B5, si fier. Consuma-l la micul dejun taiat in bucatele, ca suc proaspat sau in salate de fructe.

Rubarba
Reventul sau rabarbarul, cum mai este numit, este o planta originara din Asia centrala (Tibet), dar care este cultivate si in Europa (mai ales in zona Brasovului, la noi). Rubarba contine 95% apa, este bogata in vitamina C si K si este o sursa buna de fibre, magneziu, calciu si potasiu. Se poate folosi in prepararea compoturilor, a gemurilor, inghetatelor sau a sosurilor pentru mancaruri si este indicate chiar in tratarea inflamatiilor mucoasei bucale.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Alimentele care te mentin hidratat"

10 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Alimentele care te mentin hidratat"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Alimente pentru regenerarea si detoxifierea eficienta a ficatului

Alimente pentru regenerarea si detoxifierea eficienta a ficatului

de Elena-Alina Constantinescu 17 Mai 2017

Unele dintre cele mai frecvente simptome ale bolii hepatice sunt oboseala, pierderea brusca in greutate, pierderea poftei de mancare, senzatia de greata. Prajelile, afumaturile, conservantii si grasimile animale suprasolicita ficatul, de aceea pentru a stimula functiile acestuia si a imbunatati stilul de viata este indicat sa consumati urmatoarele alimente: [detalii]

Consumam, fara sa stim, masline innegrite artificial. Ce aditivi folosesc unii producatori

Consumam, fara sa stim, masline innegrite artificial. Ce aditivi folosesc unii producatori

de Elena-Alina Constantinescu 04 Mai 2017

Maslinele innegrite prin oxidare sunt obtinute din masline verzi cu ajutorul gluconatului feros sau a lactatului feros, doi aditivi alimentari care pot afecta in mod grav mucoasa gastrica. Asadar, acestea cresc riscul aparitiei cancerului gastric. [detalii]

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

de Elena-Alina Constantinescu 14 Apr 2017

Cozonacul din comert este un produs cu densitate energetica mare, dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu cantitate mare de glucide (peste 50 g glucide la 100 g). [detalii]

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.