Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Apa cu lamaie, un izvor de sanatate

de Laura Voica 20 Feb 2014

Apa cu lamaie, un izvor de sanatate

Fiecare dimineata care incepe cu un pahar de apa calda cu lamaie este de fapt un ritual in Ayurveda sau o traditie in yoga, folosit pentru a stimula digestia pentru a doua zi si pentru a curata organismul de toxine, care ar putea ramane in tractul digestiv peste noapte. Acest ritual a aparut cu mult inainte de a fi elaborate standardele moderne ale stiintei medicale, de cercetare cu privire la elementele nutritive gasite in lamai care sugereaza numeroase beneficii pentru sanatate asociate in mod traditional cu apa proaspata.

De obicei, dimineata avem tendinta de a ne indrepta catre bauturile calde, cum ar fi cafea si ceai, dar incercati sa incepeti ziua cu putina apa calda si lamaie pentru a da un implus digestiei. Apa nu trebuie sa fie intotdeauna calda, dar ar trebui sa fie purificata. Pur si simplu utilizati o jumatate de lamaie proaspata intr-un pahar mare de apa pe tot parcursul zilei.
 Iata 5 beneficii de sanatate ale consumului de apa cu lamaie:

1. Sprijina functia imunitara: Lamaile sunt bogate in antioxidantul vitamina C, cunoscut pentru rolul sau de  mentinere a unui sistem imunitar sanatos. Acidul ascorbic ( vitamina C ) gasit in lamai are efecte anti - inflamatorii  si este folosit ca alternativa naturista pentru astm si alte simpome respiratorii. Lamaile contin, de asemenea, saponine, care prezinta proprietati antimicrobiene care pot ajuta la mentinerea la distanta a receli si a gripei. Ultimul, dar nu cel din urma, acidul ascorbic mareste absorbtia fierului in organism, iar  fierul joaca un rol important in functia sistemului imunitar.

2. Alcalinizeaza corpul: Desi gustul acru al lamaii o poate face sa para acida, lamaile sunt de fapt unul dintre alimentele cele mai alcaline pentru organism. Lamaile contin atat acid citric cat si acid ascorbic, acizi slabi usor de metabolizat de organism permitand continutului mineral al lamailor la alcalinizarea sangelui.

3. Ajutor in digestie: flavonidele din citrice sunt considerate responsabile pentru utilizarea traditionala a lamailor ca un digestiv tonic.
Considerat un detoxifiant pentru ficat, sucul de lamaie sprijina acidul clorhidric in stomac si ajuta digestia.  Vitamina C a fost asociata cu un risc redus de ulcer peptic cauzat de bacteria Helicobacter.

4. Piele mai curata: vitamina C si alti antioxidanti din lamai lupta imotriva radicalilor liberi. Radicalii liberi - mai ales expunerea la ultraviolete si la toxinele din mediu - sunt responsabili imbatranirea prematura. Aportul de antioxidant poate ajuta la compensarea acestui prejudiciu si la reducerea ridurilor. Mai mult decat atat, sucul de lamaie poate fi aplicat pe cicatrici si pe petele de varsta pentru a ajuta la reducerii aspectului inestetic. In mod traditional folosit ca un stimulent pentru ficat, apa cu lamaie ajuta la eliminarea toxinelor din sange, ajutand la mentinerea pielii fara pete.

5. Accelereaza vidnecarea : Acidul ascorbic ( vitamina C ), se gaseste din abundenta in lamai si ajuta la vindecarea ranilor, si este un nutrient esential in mentinerea sanatatii oaselor, a tesutului conjunctiv  si a cartilajelor. Dupa cum s-a mentionat anterior, vitamina C prezinta, de asemenea, proprietati anti - inflamatorii. Combinate, vitamina C este un nutrient esential in mentinerea unei stari de sanatate buna.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Apa cu lamaie, un izvor de sanatate"

4 + 9 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Apa cu lamaie, un izvor de sanatate"

ana @ 26 Feb 2014
"am consumat apa cu lamiie si mi-a crescut ph., la urina 8,5 si m-am speriat ca e prea alcalin ?"

Spune-ne opinia ta despre
"Apa cu lamaie, un izvor de sanatate"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

de Elena-Alina Constantinescu 14 Apr 2017

Cozonacul din comert este un produs cu densitate energetica mare, dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu cantitate mare de glucide (peste 50 g glucide la 100 g). [detalii]

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

de Elena-Alina Constantinescu 15 Mar 2017

Produsele vegetale din comert (salata de vinete, hummus, orez la caserola, etc) sunt bogate in grasimi hidrogenate, E-uri si arome, fara de care nu ar mai fi atat de gustoase. Odata patrunse in organism, aceste substante se depun pe vasele de sange si sunt un pericol pentru silueta ta, sunt lipsite de valoare nutritiva si asigura o satietate de scurta durata. Din fericire, exista alternative sanatoase la produsele vegetale industriale, si anume fructele si legumele de sezon, bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Iata, mai jos, ce alimente trebuie sa incluzi in meniu... [detalii]

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

de Elena-Alina Constantinescu 13 Mar 2017

Glutenul este o proteina care se gaseste in diverse cereale precum grau, secara, orz. Este utilizat intr-o mare varietate de produse de patiserie si alte alimente (bere, paste fainoase, mezeluri, sosuri pentru salata gata preparate), pentru textura pe care o ofera acestora. Trebuie sa renuntam la gluten? Iata parerea nutritionistului Mihaeala Bilic... [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 4.75 din 5 (4 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.