Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Atentie la acesti 5 aditivi periculosi din paine

de AlegeSanatos.ro 02 Ian 2014

Atentie la acesti 5 aditivi periculosi din paine

Par uman, pene de pui si o cantitate mare de fructoza din siropul de porumb,toate aceste ingrediente le poti gasi in painea ambalata din supermarket. De fapt, foarte multe marci de paine ambalata vandute in Statele Unite contin ingrediente care sunt de fapt interzise in alte parti ale lumii.

 Aici sunt cinci ingrediente periculoase dupa care trebuie sa va uitati atunci cand cumparati paine ambalata din supermarket ... si cinci motive pentru a incepe sa va faceti propria paine sau de a vizita brutaria locala:

1 . L - cisteina L - cisteina este un agent de inmuiere de multe ori adaugat la paine si alte produse coapte , in scopul de a accelera prelucrarea industriala . Si, desi este uneori obtinuta intr-un laborator, cea mai mare parte de fapt provine dintr-o sursa naturala. Suna bine , nu? Nu si daca aceasta sursa naturala o reprezinta firul de par uman, pene de pui , si coarnele de vaca , dizolvate in acid inainte ca L - cisteina sa fie extras si sa se adauge in paine.

2 . Bromat de potasiu Marile companii de panificatie iubesc bromatul de potasiu deoarece micsoreaza timpul de coacere si intareste aluatul, astfel firmele pot economisi bani. Dar nu este atat de grozav atunci cand vine vorba de al manca deoarece a fost legat de tiroida si de aparitia cancerului de rinichi, ceea ce a dus la intrezicerea completa in alte tari, inclusiv UE , Brazilia, Peru, Coreea de Sud, si China.

3 . Cereale rafinate Cereale rafinate , nu suna atat de infricosator, dar pentru ca le lipsesc toate elementele nutritive pe care le contin cereale integrale , ele sunt de fapt destul de nocive pentru tine. Se descompun usor in zaharuri simple si acestea pot determina un nivel ridicat de zahar ins ange. S-a demonstrat, de asemenea, ca ne fac mai vulnerabili la rezistenta la insulina si a tensiunii arteriale ridicate, iar riscul de un atac de cord creste cu 30% . Fereste-te de painea alba si chifle si nu va lasati pacaliti de ingredient ca " faina de grau imbogatita " care nu este sinonim cu cereale integrale

4 . Azodicarbonamida Acest aditiv greu de pronuntat imbunatateste textura painii moale , si o veti gasi de multe ori in chiflele de hamburger in restaurantele de tip fast-food din Statele Unite. Dar daca-l adaugati la produsele alimentare in Singapore , vei primi pana la 15 ani de inchisoare. Cum este posibil? A fost demonstrat ca afecteaza sanatatea aparatului respirator , cauzand astm si reactii alergice la unele persoane .

5 . Sirop de fructoza din porumb Aceasta da culoarea maro de paine prajita si ajuta la cresterea aluatului iar producatorilor le place pentru ca este cea mai ieftina forma de zahar. Pacat ca profesionistii din domeniul sanatatii il desemneaza ca fiind unul dintre factorii care au dus la epidemia de obezitate din America. Consumul in exces de sirop de fructoza de porumb a fost asociat cu hipertensiune arteriala , sindrom metabolic, boli de ficat gras non- alcoolic, si multe alte afectiuni.  


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Atentie la acesti 5 aditivi periculosi din paine"

2 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Atentie la acesti 5 aditivi periculosi din paine"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

de Elena-Alina Constantinescu 15 Mar 2017

Produsele vegetale din comert (salata de vinete, hummus, orez la caserola, etc) sunt bogate in grasimi hidrogenate, E-uri si arome, fara de care nu ar mai fi atat de gustoase. Odata patrunse in organism, aceste substante se depun pe vasele de sange si sunt un pericol pentru silueta ta, sunt lipsite de valoare nutritiva si asigura o satietate de scurta durata. Din fericire, exista alternative sanatoase la produsele vegetale industriale, si anume fructele si legumele de sezon, bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Iata, mai jos, ce alimente trebuie sa incluzi in meniu... [detalii]

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

de Elena-Alina Constantinescu 13 Mar 2017

Glutenul este o proteina care se gaseste in diverse cereale precum grau, secara, orz. Este utilizat intr-o mare varietate de produse de patiserie si alte alimente (bere, paste fainoase, mezeluri, sosuri pentru salata gata preparate), pentru textura pe care o ofera acestora. Trebuie sa renuntam la gluten? Iata parerea nutritionistului Mihaeala Bilic... [detalii]

Ce mancam in Postul Pastelui?

Ce mancam in Postul Pastelui?

de Elena-Alina Constantinescu 09 Mar 2017

Postului Pastelui este un bun prilej pentru detoxifierea organismului. Nu trebuie sa ne infometam, ci sa avem grija cum combinam alimentele, sa diversificam meniul si sa respectam orele de masa. Conform calendarului ortodox, Pastele va fi sarbatori pe 16 aprilie. Este cel mai lung si mai aspru dintre toate cele patru posturi importante si mai poarta denumirea de Postul Mare. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.