Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Atentie la alimente modificate genetic

de Laura Voica 21 Feb 2014

Tags: alimente modificate genetic sistem imunitar sistem gastro-intestinal


Atentie la alimente modificate genetic

Alimentele care au fost modificate genetic - de multe ori numite alimente modificate genetic - sunt plante si animale cu gene cu care oamenii de stiinta s-au jucat, de obicei, cu scopul de a creste productia de alimente. Nu vorbim despre reproducere selectiva. Acest proces implica identificarea trasaturilor pozitive intr- o serie de plante sau animale din aceeasi specie si reproducerea, astfel incat puii/semintele lor sunt susceptibile de a avea acele trasaturi pozitive.

Fraza cheie este din „aceeasi specie”. Modificari genetice, gene de la o multime de diferite specii - de la pesti la insecte la bacterii - sunt imbinate, folosind procese biochimice intr-un laborator.

In multe cazuri, rezultatele suna foarte bine, la prima vedere. Cine nu ar vrea o rosie, care ramane coapta mai mult  timp sau porumb care rezista actiunii daunatorilor? Problema este ca majoritatea alimentelor modificate genetic sunt in jurul nostru de putin timp si este extrem de dificil chiar si pentru cei mai cunoscuti oameni de stiinta de a realiza ce implicatii au acestea pentru mediul nostru - si, poate mai important, pentru corpurile noastre si sanatate - pe termen lung.

Am putea consuma, fara sa stim, alimente care ar putea deteriora ecosistemele si care ar dauna organismului nostru in moduri care nu au fost identificate inca.  

Pentru a intelege mai bine impactul alimentelor modificate genetic, iata ceea ce unii oameni in cadrul comunitatii stiintifice au spus despre procesul general de modificare genetica a alimentelor:

 ✓ Intr-o declaratie publica recenta, Academia Americana de Medicina a Mediului ( AAEM ) a cerut " un moratoriu privind alimentele modificate genetic, studii independente pe termen lung si etichetare. "AAEM a mai spus ca " mai multe studii pe animale indica riscuri grave de sanatate asociate cu alimente modificate genetic, inclusiv infertilitate, probleme ale sistemului imunitar, proces accelerat de imbatranire, si schimbari in organele majore si a sistemului gastro-intestinal. "

 ✓ Pushpa A. Bhargava, un biolog de ​​renume mondial si fost director al Centrului de Biologie Moleculara ( unul dintre departamentele guvernului indian de stiinta de top ), a analizat 600 de studii stiintifice privind produsele alimentare modificate genetic si a ajuns la concluzia ca organismele modificate genetic sunt o contributor major la deteriorarea sanatatii brusca a americanilor.

 ✓ British Medical Association, care reprezinta mai mult de 100.000 de medici, a solicitat pur si simplu interzicerea tutror alimentelor modificate genetic si o cerinta de etichetare in tarile in care inca mai exista alimente modificate genetic.
In mod evident, exista motive de ingrijorare atunci cand vine vorba de alimentele modificate genetic.




Spune-ne opinia ta despre
"Atentie la alimente modificate genetic"

8 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"Atentie la alimente modificate genetic"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Mierea de Manuka - de ce este atat de diferita fata de mierea clasică?

Mierea de Manuka - de ce este atat de diferita fata de mierea clasică?

de AlegeSanatos.ro 15 Nov 2019

Mierea este considerata din antichitate un aliment benefic si un medicament natural puternic. In ultimii ani, mierea de Manuka a castigat popularitate pentru numeroasele proprietati nutritive si puterea terapeutica, devenind un subiect fierbinte in randul iubitorilor de miere si ridicand, totodata, numeroase intrebari. [detalii]

Super alimentele recomandate de nutritionisti in aceasta toamna

Super alimentele recomandate de nutritionisti in aceasta toamna

de AlegeSanatos.ro 13 Sep 2019

Toamna inseamna culori bogate si arome abundente. Iata care sunt alimentele pe care sa le al in vedere in dieta ta pentru a profita de beneficiile nutritive specifice toamnei. [detalii]

Rolul magneziului in organism

Rolul magneziului in organism

de AlegeSanatos.ro 23 Aug 2019

In corpul uman sunt in jur de 25 grame de magneziu, dintre care peste jumatate se afla in oase, pe cand restul se concentreaza in muschi, tesuturi moi sau in sange. Toate celulele contin magneziu si necesita aceasta substanta pentru a functiona corect. Specialistii de la biod.ro ofera mai multe explicatii cu privire la rolul magneziului in organism si sugestii pentru alimente bogate in aceasta substanta. [detalii]

Alimente bogate in vitamina C - beneficii pentru sanatatea ta

Alimente bogate in vitamina C - beneficii pentru sanatatea ta

de AlegeSanatos.ro 11 Iul 2019

Alimentele bogate in vitamina C sunt extrem de importante pentru corpul nostru, ajutandu-ne organismul sa capete o imunitate sporita si, in acelasi timp, sa lupte cu diverse afectiuni. Consumand alimente bogate in vitamina C vom reusi sa prevenim sau chiar sa tratam raceala, infectiile, bolile de inima si chiar sa ajutam vasele de sange sa functioneze mai bine. In plus, vitamina C joaca un rol important in sintetizarea diverselor minerale din corp, stimuland inclusiv vindecarea diverselor tipuri de rani. [detalii]

Bananele si proprietatile lor miraculoase - sanatate intr-un singur fruct

Bananele si proprietatile lor miraculoase - sanatate intr-un singur fruct

de AlegeSanatos.ro 02 Iul 2019

Bananele sunt unele dintre fructele cu cele mai multe beneficii pentru sanatatea noastra, consumate in cantitati moderate, evident. Acest fruct tropical este plin de nutrienti si ne poate ajuta sa ne mentinem o viata sanatoasa si echilibrata. Iata ce proprietati miraculoase are banala banana: [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016