Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Atentie la alimente modificate genetic

de Laura Voica 21 Feb 2014

Atentie la alimente modificate genetic

Alimentele care au fost modificate genetic - de multe ori numite alimente modificate genetic - sunt plante si animale cu gene cu care oamenii de stiinta s-au jucat, de obicei, cu scopul de a creste productia de alimente. Nu vorbim despre reproducere selectiva. Acest proces implica identificarea trasaturilor pozitive intr- o serie de plante sau animale din aceeasi specie si reproducerea, astfel incat puii/semintele lor sunt susceptibile de a avea acele trasaturi pozitive.

Fraza cheie este din „aceeasi specie”. Modificari genetice, gene de la o multime de diferite specii - de la pesti la insecte la bacterii - sunt imbinate, folosind procese biochimice intr-un laborator.

In multe cazuri, rezultatele suna foarte bine, la prima vedere. Cine nu ar vrea o rosie, care ramane coapta mai mult  timp sau porumb care rezista actiunii daunatorilor? Problema este ca majoritatea alimentelor modificate genetic sunt in jurul nostru de putin timp si este extrem de dificil chiar si pentru cei mai cunoscuti oameni de stiinta de a realiza ce implicatii au acestea pentru mediul nostru - si, poate mai important, pentru corpurile noastre si sanatate - pe termen lung.

Am putea consuma, fara sa stim, alimente care ar putea deteriora ecosistemele si care ar dauna organismului nostru in moduri care nu au fost identificate inca.  

Pentru a intelege mai bine impactul alimentelor modificate genetic, iata ceea ce unii oameni in cadrul comunitatii stiintifice au spus despre procesul general de modificare genetica a alimentelor:

 ✓ Intr-o declaratie publica recenta, Academia Americana de Medicina a Mediului ( AAEM ) a cerut " un moratoriu privind alimentele modificate genetic, studii independente pe termen lung si etichetare. "AAEM a mai spus ca " mai multe studii pe animale indica riscuri grave de sanatate asociate cu alimente modificate genetic, inclusiv infertilitate, probleme ale sistemului imunitar, proces accelerat de imbatranire, si schimbari in organele majore si a sistemului gastro-intestinal. "

 ✓ Pushpa A. Bhargava, un biolog de ​​renume mondial si fost director al Centrului de Biologie Moleculara ( unul dintre departamentele guvernului indian de stiinta de top ), a analizat 600 de studii stiintifice privind produsele alimentare modificate genetic si a ajuns la concluzia ca organismele modificate genetic sunt o contributor major la deteriorarea sanatatii brusca a americanilor.

 ✓ British Medical Association, care reprezinta mai mult de 100.000 de medici, a solicitat pur si simplu interzicerea tutror alimentelor modificate genetic si o cerinta de etichetare in tarile in care inca mai exista alimente modificate genetic.
In mod evident, exista motive de ingrijorare atunci cand vine vorba de alimentele modificate genetic.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Atentie la alimente modificate genetic"

9 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Atentie la alimente modificate genetic"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

de Elena-Alina Constantinescu 15 Mar 2017

Produsele vegetale din comert (salata de vinete, hummus, orez la caserola, etc) sunt bogate in grasimi hidrogenate, E-uri si arome, fara de care nu ar mai fi atat de gustoase. Odata patrunse in organism, aceste substante se depun pe vasele de sange si sunt un pericol pentru silueta ta, sunt lipsite de valoare nutritiva si asigura o satietate de scurta durata. Din fericire, exista alternative sanatoase la produsele vegetale industriale, si anume fructele si legumele de sezon, bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Iata, mai jos, ce alimente trebuie sa incluzi in meniu... [detalii]

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

de Elena-Alina Constantinescu 13 Mar 2017

Glutenul este o proteina care se gaseste in diverse cereale precum grau, secara, orz. Este utilizat intr-o mare varietate de produse de patiserie si alte alimente (bere, paste fainoase, mezeluri, sosuri pentru salata gata preparate), pentru textura pe care o ofera acestora. Trebuie sa renuntam la gluten? Iata parerea nutritionistului Mihaeala Bilic... [detalii]

Ce mancam in Postul Pastelui?

Ce mancam in Postul Pastelui?

de Elena-Alina Constantinescu 09 Mar 2017

Postului Pastelui este un bun prilej pentru detoxifierea organismului. Nu trebuie sa ne infometam, ci sa avem grija cum combinam alimentele, sa diversificam meniul si sa respectam orele de masa. Conform calendarului ortodox, Pastele va fi sarbatori pe 16 aprilie. Este cel mai lung si mai aspru dintre toate cele patru posturi importante si mai poarta denumirea de Postul Mare. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 5 din 5 (1 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.